Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
białe tylne lampy do trabanta polo???
Autor Wiadomość
lichu
Gość
Wysłany: 2002-07-23, 09:17   

Czy ktos moze wie, albo spotkał się z białymi kloszami do trabanta polo? Wiem ze do 601 sa. Jesli wiece cos na ten temat to dajcie znac.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-07-26, 21:20   

Niesety zadna z firm tuningowych, ktorej katalogi przegladalem, nie sprzedaje bialych kloszy do 1.1.

[%sig%]

Lukasz Ludziejewski
Gość
Wysłany: 2002-07-30, 00:44   

Sa biale! Mozna sprowadzic z dojczlandu, ale nikt tego nie robi. Chopcy z Wrocka mowia ze jak sie ktos zglosi to przywioza. Ja natomiast wbrew wszystkim i wszystkiemu, zamiast zmieniac klosze na biale zmienilem na czarne :)) Przod kierunki i tyl kierunki. Reszta bez zmian, ale jeszcze w planie modyfikacja klosza od swiatla cofania.

[%sig%]

mooflon
Gość
Wysłany: 2007-02-18, 20:16   

Witajcie!
Odgrzebuję stary post i ponawiam pytanie-czy są gdzieś do kupienia białe klosze do lamp tylych do T 1.1? Zaraz pewnie odezwą sie głosy krytyki że lampy i klosze z 601 są ładniejsze, etc ale i tak będę wdzięczny za pomoc.
ps a może ktoś jest w stanie ściągnąć takowe klosze od zachodnich sąsiadów?

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-02-19, 06:23   

nie ma. Nikt nie produkuje bialych kloszy do T 1.1.

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2007-02-19, 13:50   

Na allegro mozna kupic termokurczliwa folie do przyciemniania tylnych lamp w roznych kolorach (m.in. bialym). Czekam juz na "przesylke", a po montazu podziele sie wrazeniami.

mooflon
Gość
Wysłany: 2007-02-19, 20:52   

Zastanawiałem się nad folią więc czekam niecierpliwie na relację z foliowania. Ciekawy jestem jak to będzie wyglądać. Dzięki za pomoc!

macq
Gość
Wysłany: 2007-02-19, 22:15   

Miałem kiedyś (co prawda w 601 ale miałem :P ) foliowane klosze (dzieki kargul ! :) ) i nie było tak źle...tylko dobrze folie naciagnij zeby sie strupy nie porobiły

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2007-03-18, 15:13   

Dzis o 5 rano zakonczylem oklejanie folia.
1. Nie da sie okliec kloszy Traba jednym kawalkiem folji (trzeba sztukowac, a jak zajda na siebie dwa kawalki, to wyglada tragicznie).
2. Biala ta folia, to jest tylko z nazwy (dla mnie to kolor srebrny).
3. Klosze wygladaja jakby byly poprostu brudne.
Ogolnie odradzam.

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-03-18, 16:00   

A wiesz ze jak sztukowales na styk, to jest duza szansa ze za niedlugi czas (tydzien -miesiac) zacznie sie to delikatnie rozlazic? porobia Ci sie takie szpareczki milimetrowe... tez raczej nie bedzie wygladalo za fajnie ... wystarczy ze sloneczko przygrzeje kilka razy, a pozniej sie schlodzi w nocy czy cos i gotowe :/
Patent stosowany w niektorych samochodach, choc mi sie kompletnie nie podoba, naklejanie cienkich paskow foli na przemian z nienaklejnym, u siebie na ploterze mysle ze dalbym rade spokojnie pociac takie paseczki milimetrowej szerokosci, specjalna folia ktora sie ladnie uklada wprzetloczeniach i na zakretach, mysle ze efekt moglby byc o niebo lepszy, jakby byl ktos zainteresowany moge testowo jakas lampe okleic i wystawic foto jak to to wyglada.

mooflon
Gość
Wysłany: 2007-03-18, 21:00   

Czyli ogólnie "biała" folia jest do du.. bani. Teraz zastanawiam się jeszcze nad jakimś srebrnym sprejem do malowania po powierzchni lampy-widziałem tak przerobione lampki w wartburgu kumpla. Efekt trochę podobny do wspomnianej folii ale za to nie ma problemów z odklejaniem się (no chyba że się zmywa o czym jeszcze nie wiem ;D ). Cieniutka i gęsta drabinka z paseczków wieje kaszaną...
Póki co idę pomodlić się o znalezienie za zachodnią granicą mitycznych białych kloszów do T 1.1. A może jednak są ?? Ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał niech da znać !

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-03-18, 21:05   

Jak juz wspomnialem, mi sie nie podobaja te paseczki, ale jest taka opcja, ogolnie nie jestem zwolennikiem przerabiania lampek w ten sposob, szczegolnie jesli ktos nie do konca ma sprawne zasilanie, tu dziez poprostu sprzet jest juz wypalony z lekka, jak widze na ulicy golfiki dwojki z ciemnymi lampami, gdzie ledwo co widac stop to mnie krew zalewa....
A co do paseczkow jeszcze, tak sobie myslalem ze moze zrobie test pod katem wyciecia paseczkow w ten sposob zeby sie trabikowe logo np ukladalo czy cos... ;)

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2007-03-19, 12:26   

Gosc w sklepie tjuningowym radzil zalozyc biala termokurczliwa folie z molutkimi dziurkami (taka, jakimi agencje reklamy oklajaja szyby autobusow i taksowek). Rozejze sie za jakas agencja reklamy...

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2007-03-19, 18:06   

mam taka folie, w formie odpadow po klejeniu czegos tam, wszystko jest fajnie, tylko ze ta folia nie jest termokurczliwa, mozna powiedziec ze delikatne powdgrzewanie sprzyja ukladaniu sie jej w nieronosciach, ale napewno nie jest termokurczliwa, do tego standard to folie 50/50 czyli takie ktore przepuszczaja 50% swiatla, tyl foli ma podklad czarny, tak zeby foli na szybie nie przeswietlalo...
Nie wiem czy to dobry pomys "uwalac" 50% swiatla lampy....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi