|
wymiana szyby przedniej |
| Autor |
Wiadomość |
kudlaty
Gość
|
Wysłany: 2007-02-20, 19:40
|
|
|
witam wszystkich!
zabierał sie juz moze ktos z Was do tej roboty??? nie znlazlem nic w tym temacie, a interesuje mnie jak uszczelke kupic - ddrowski oryginal czy tez rzemierslnicza? ktora Waszym zdanie jest godna uwagi?
no i czym to uszcelniac? |
|
|
|
 |
MarKov
Gość
|
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2007-03-06, 23:21
|
|
|
| Jak jest dobra i dobrze założona, to każda będzie zdawała egzamin. Ja kupowałem jakąś w sklepie, nawet nie wnikałem co to za zwierze i kto ją robił, założyłem i nie mam kłopotu. (uszczelka była "z metra"). |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 00:48
|
|
|
| uszczelki mozna kupic na metry pasuja np z lublina. co do mątarzu nie urzywac kleju stoczniowego tylko montarzowy do szyb stocznowy reaguje z petalem . polecam przed włozeniem uszczelki dokładnie wyczyscic i odtłuscic miejsce montazu szyby:) aha klej dac na uszczelka i szybko pójdzie ,uprzedzam przy wyjmowaniu szyba lekko wychodzi. |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 18:32
|
|
|
| ja tam wkładałem bez żadnego kleju... troszke wazeliny i sznurek. |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 20:39
|
|
|
| no nie wiem czy to tak wyda a jaka dałes uszczelke?? bez kleju ta szybe podejde i tobie ja zabiore:) tak to sie słabo trzyma:) |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2007-03-08, 08:09
|
|
|
| uszczelke miałem w bardzo dobrym stanie, oryginalna chyba. siedzi bardzo mocno szyba, wszystki mam wkładane bez kleju i nic sie nie dzieje |
|
|
|
 |
Piotr Stańczewski
Gość
|
Wysłany: 2007-03-17, 20:18
|
|
|
| a ten klej to tak na calej dlugosci uszczelki? jak to sie pozniej rozpina w przypadku koniecznosci wymiany szyby? bo to chyba nie bardzo sie tak bedzie chcialo normalnie... |
|
|
|
 |
|
|