Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAJMOCNIEJSZY SILNIK DO TRABANTA ??
Autor Wiadomość
halogen
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 12:18   

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kompresor

Sprężarki w czasie pracy wydzielają dużą ilość ciepła, które musi być odprowadzone. Układy chłodzenia sprężarek są podobne do układów chłodzenia silników spalinowych. Dla mniejszych jednostek stosuje się chłodzenie bezpośrednie, dla większych pośrednie z chłodnicą. Sam sprężany gaz w wielu przypadkach jest również chłodzony poprzez chłodzenie międzystopniowe.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2007-02-26, 16:47   

panowie ale herezje piszecie:) czasem modrze a czasem az smiac sie chce:) co do wstawienia silnika itp nic nie chciałem mówic i pokazac dopiero gotowy projekt i auto ,ale no niech wam bedzie o samochodzie wie spider:) i wie co i jak >
autko buduje na subary lagacy 2.5 240km itp
od razu mówie silnik nie wejdzie:) trzeba przedłuzyc traba o ponad 11cm
buda sie do tego nie nadaje całkowicie i trzeba robic całą rame itp i nailepiej klatke

auto posiada naped na 4 koła i posiada wał os subaru justy

osoby kombinujące z napedem na tył i z inna skrzynią niech odrazu kupią odpowiednia skrzynie i wał bo jak nie to im to ukreci :)ja powruciłem do orginału
co do hamulców to tylko wentylowane konkretne heble
amortyzatory u mnie siedza gazowe bo z racji masy i siły auta zwykłe nie dają rady
auto praktycznie robie od zera i raczej jest to subaru ubrane w trabanta

na dzien dzsiejszy wydałem ponad 10 tys :) i jestem daleko w lesie ale do lata moze bedzie autko gotowe:)
z góry przepraszam ze pisałem mało szczegółowo ale w pracy jestem i zadko tu mam czas wpasc,niebawem dodam fotki itp i szczegółowy opis

vader
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 08:25   

jupi, kolejny azjata :) mefisto mialem tak samo, musialem bude wydluzyc o 12 cm zeby upchac silnik spokojnie...

mefisto666
Gość
Wysłany: 2007-02-27, 20:11   

hehe to pochwal sie jak to chodzi itp :) i czy rame robiłes jak tak to jak ?? bo u mnie poprosty na ramie sa duroplasty:) z trabanta tylko tyle zostąło :) i deska rozdzielcza:)

vader
Gość
Wysłany: 2007-02-28, 20:02   

komora silnika czesciowo przeszczepiona z innego wozu razem z silnikiem zawiecha i skrzynia. duro przedluzane i maska tez.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2007-03-02, 21:39   

aha to taki patent dałes:) a robiłes podłuznice ?? i wzmacniałes??

czubek
Gość
Wysłany: 2007-03-10, 12:53   

czy jest jakiś problem z połączeniem silnika np 1.3 golfa ze skrzzynią z trabanta ?
co trzeba przerabiać??//

czubek
Gość
Wysłany: 2007-03-11, 12:11   

czy przelożenie zawieszenia z golfa do trampka jest trudne ????
na czym to polega?
w jaki sposób się za tozabrać ?
na co zwracać uwage?
czy poprawia to wlasności jezdne?

zwickau7
Gość
Wysłany: 2007-03-11, 20:22   

co do tego oklejania trabim innego auta to widizalem golfa 3 1,6/75 chyba oklejonego 600 jedynką z czego powstał nieco pokraczny pickup/cabrio z poduszką powietrzną:) ale moznaby rzeczywiscie go posklejac tak zeby wyglądał. i rzeczywiscie w zupelnosci wystarczy taki silnik najlepiej jak najnowszy, lekko zmieniany montowany byl do 2005 roku w octavii I wiec mozna i taki znalezc.

masterr666
Gość
Wysłany: 2007-04-06, 06:05   

Myślał ktoś nad silnikiem od renault clio np 1.8? Jeżeli chodzi o wielkość to powinien raczej wejść pod maskę traba

picia353
Gość
Wysłany: 2007-04-06, 10:13   

Raczej niestarajcie sie mieszać producentów wsumie trabi nalezy do rodziny vw nawet jezeli chodzi o wielokliny piast łozyska te zeczy pasują do modeli o większym litrazu więc poco zmieniać marke i co zatym idzie wszystkie Podzespoły :)
Jezeli juz chcecie zmieniać marke to do jakiś extremalnych przeróbek typu np 3.0 V6 bi turbo:) bo 1,8 z renowki to niebedzie potwór , a owiele mniej roboty z lepszym efektem bedzie z wsadzeniem 1,8 na gazniku z Vw.

bRq
Gość
Wysłany: 2007-04-12, 22:50   

albo VR6 ;D

picia353
Gość
Wysłany: 2007-04-14, 10:04   

Vr6 jest troszke nieopłacalne pod względem moc,utrzymanie lilnika , Taką vr6 objedziesz zawirusowanym ABF em 2,0 16v

arek_353
Gość
Wysłany: 2007-04-14, 12:40   

czy są juz jakieś fotki tego monstrum SUBARU ???
bo jestem bardzo ciekaw jak tam prace :)

bRq
Gość
Wysłany: 2007-04-14, 19:48   

poza tym vr6 nie skreca... wiec na torze nadrabialby tylko na prostych...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi