|
Czy zna ktos sposob |
| Autor |
Wiadomość |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2007-03-05, 18:49
|
|
|
| Lusterko juz nie spadnie, zabezpieczylem je a na zamek czekam az cos sie stanie hi ih hi hi halogen wluz sobie go do bagaznika bedziesz mial pewnosc ze ci nie ukradna a i w bagazniku jest lepszy efekt niz na tylnym fotelu... |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-03-06, 23:52
|
|
|
| no wrzuce wrzuce ale to po lakierowaniu ;) leposzy efekt hmm no nie wiem zobaczy sie chociaz i tak nie mam wysterowanego duzo wzmaka od suba poniewaz zagluszyl by cała reszte przekazu hehe :) |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 00:59
|
|
|
| panowie widze ze macie ciekawy problem z którym ja chcetnie wam poradze:) a w tym akurat jestem dobry bo pracuje w firmie która robi nagłosnienia:) samochodowe estradowe itp :) co do montowania bas reflexu nie jestem za jezeli kupujecie fabryczny subofer to nie kombinujcie bo tam jest orginalnie obliczony litraz i zrobienie bas reflexu tylko popsuje efekt, oraz moze uszkodzic nawet głosnik bo bedzie miało za duzy skok mebrany wiec lepiej go zostawic.i nie kombinowac, co do samodzielnego przerabiania skrzyni nie popieram tej czynnosci gryz zmniejszy szczelnosc skrzyni. płyta przewaznie jest nacinana i ma rowki które sie zakleszcza wraz z silikonem montazowym i wszystkie boko sa pozbawione mikro szczelin. nie warto tez samemu kombinowac z budowa suba itp nikt mi nie powie ze sam zrobił dobrze grający nie trzeszczący subofer poniewaz nie da rady usunąc mikto szczelin odpowiednio wytumic lub zamontowac odpowiednią zwrotnice i dobór głosnika. koszt takiej skrzyni to około 100 zł wiec po co psuc nerwy :) pozatym skrzynie proponuje zamontowac na pasach a nie przykrecac gdyz auto przeniesie wszystkie wibracje. ktos wspomniał o mosfetach kategorycznie odradxzam te wzmaczniacze koreanskie giee.lepiej wydac 50 zł i kupic np blaupunkta. |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 01:21
|
|
|
Podpisuje się dwoma łapami po wypowiedzią kolegi Mefisto666. Wzmaka też polecam Blaupunkta mam gta4 i nie narzekam plastiki odpadają w połączeniu ze skrzynką basową gtb 300 naprawdę przyjemny komplecik i nie za drogi POLECAM |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 09:33
|
|
|
| no widze ze szalejesz:) osobiscie polecam gtb 300 ale sztuk 2 :D w kombi idealnie wchodzą:) ale pomysl odrazu o zmostkowaniu tego suba oraz o porządnych bablach z napieciem i dobrym bezpieczniku na wyjsciu z akumulatora.jak ktos ma ochote na indywudualne zamówienie kształt moc itp chetnie moge sie podiąc wykonania. moge zrobic nawet pomalowac pod kolor samochodu :) |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 16:10
|
|
|
| Szkoda ze wczesniej nic nie napisales, zamuwil bym u ciebie cos konkretnego. Mojego suba skladal koles ktory siedzial nadnim 3 miesiace niezle mu wyszlo z bass reflexem pozdrawiam |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 19:07
|
|
|
| wykonanie suba to jest 2 dni roboty:) jakiej firmy masz głosnik ?? ilu omowy itp . z czego jest skrzynia ?? |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 19:25
|
|
|
| FIRMA GLOSNIKA TO MAGNAT Z PLYTY MDF 4 OMOWY CHYBA |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 22:33
|
|
|
| no to masz fajny zestawik :) pod warunkiem jak dobrze jest zrobiony:) zobacz jak bedzie chodził z zasłonietym bas refleksem :) mostkowałes wzmaka?? |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 23:43
|
|
|
| mefisto666 a ja sie z Toba nie zgodze :) ktos musi :) skoro myslisz ze nie da sie zrobic dobrego sprzetu samemu hmm jestes w bledzie? www.diyaudio.pl popatrz sobie tą stronke. litrarz i br zaleznie od QTS głosnika mozna wywnioskować czy lepiej zagra w obudowie br czy zamknietej :) poza tym istnieje program win isd dzieki któremu karzdy trabanciarz amator moze sobie obliczyc i wykonac obudowe diy nie boli :) ja sam zrobilem sobie obudowe do glosnika hertz es300 wlasnie dzieki portalowi diyaudio i musze powiedziec gra to duzo duzo lepiej niz "orginalne" subowoofery spotykane na allegro np. tak samo jak sprzęt audio do domu nik chyba nie powie ze jakis sub od smiesznego kina zagra lepiej i czysciej chodźby od głupiego tonsila w odpowiedniej obudowie (nie chodzi o sprzet wartosci tysięcy złotych) poza tym dlaczego wiekszość sprzętu wykonanego recznie jest duzo duzo drozsza od tzn masówek? miom zdaniem ten kto ma troche pod deklem i troche sprzętu moze na max tanim kosztem ale wykona obudowe która zabije wiekszość sprzetów w tym przedziale cenowym na rynku |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 23:48
|
|
|
| zgodze sie z toba ale trzeba miec jakąs tam wiedze i dostep do maszyn bo dopasowanie jest bardzo wazne zwłaszcza szczeliny itp .reczna robota jest drozsza niz masówka ale warto wydac wiecej kasy |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-03-07, 23:50
|
|
|
| co do wzmacniaczy hmmm mosfety nie?? to co moze lampy? mosfety to jedna z nowszysch technologi i jakosciowo jest trudno pobic mosfeta moze hybrydy na stk mnialy te swoje brzmienie specyficzne ale zadko co przetworzy tak samo wiernie dzwiek jak mosfet. to ze na wzmacniaczu np. wieś kraft 400w ;d pisze mosfet a w srodku siedzi głupie tda i bez zadnej przetwornicy i ludziom to charczy to odrazu obwiniają mosfeta tyle ze to nie ma nic wspolnego z mosfetem i co do zwrotnic to do subwoofera bo o nim tu mowa to chyba duzo do gadania nie ma filtr jakis aktywny 10dB/oktawe ? moim zdaniem starczy i niech kazdy sobie tnie jak uwaza moim zdnaiem max 70Hz bo od 70hz słychać kierunkowość dzwieku pozdrawiam |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-03-08, 00:06
|
|
|
| mefisto666 no wiesz ja sie w to bawie bo mam dostep moj dobry znajomy ma stolarnie gdzie tworzy meble kuchenne i u niego sobie wszystko robie wiec wiesz wszystko dokladnie :) |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2007-03-08, 09:00
|
|
|
| to w subie zamontuj sobie zlew :) a w odpływach bas refleksy. Ale będzie kosmos !! ;) |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-08, 09:19
|
|
|
| co do tehnologi mosfet oki ale jest duzo firm które pisza na wzmaku mosfet itp a to nawet przy tym nie sstało :) a taki wzmak kosztuje 60 zł hehe :) |
|
|
|
 |
|
|