Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Regeneracja gaznika
Autor Wiadomość
Gizmo
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 16:12   

Witam
Szukalem na forum ale nic nie znalazlem wiec pytam jak jest z regeneracja gaznika? Czy wogole daje sie cos takiego zrobic? Bo np w maluchu kupowalo sie zestaw naprawczy i wymienialo sie oske przepustnicy. Mam w sumie 3 gazniki ale w kazdym przepustnica juz wyrobiona i nie trzyma obrotow. W sklepie z czesciami do trabiego sprzedawca powiedzial ze nie robi sie czegos takiego ze trzeba nowy zakupic ale wolalem sie zapytac tu na forum :) wiec prosze o jakies wiadomosci na ten temat :)
pozdrawiam

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 16:25   

Jesli chodzi o gaznik to istnieje cos takiego jak zestaw dysz gaznika w Motirexie ale o nowej "rozpustnicy" nie slyszalem :)

Gizmo
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 16:46   

chodzi mi o oske do przepustnicy bo luzy sa na boki i ciagnie lewe powietrze

magik
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 17:26   

ja pytłęm kiedyś u siebie tzn w wawie. kwota oscylowała na poziomie 70 zł. chyba taniej znaleźć inny gaźnik

motospec
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 00:11   

W wawie na Nowolipkach jest taka opcja że oddajesz gościowi stary gaźnik a on daje ci gaźnik po regeneracji(taka wymiana).
Taka impreza kosztuje 90zł.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 14:49   

a ja za baniaka kupiłem nowy gaźnik...

JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 17:26   

A ja się tak trosze wtrace tutaj bo jest to temat w którym ja też potrzebuje pomocy. A mianowicie kto wie dokładnie jak regulować gaźnik 28h1-1

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 17:43   

O czesc Falku :) zyjesz jeszcze.

Sie reguluje wychylenie przepustnicy taka srobka schowana lekko z tylu po prawej stronie gaznika patrzac od przodu auta, ktora jest wkrecona prostopable w gaznik i popycha przepustnice, a raczej ja blokuje w odpowiednim polozeniu. krecisz na oko a wlasciwie na ucho i wczesniej jeszzce musisz tylko dobrze rozgrzac silnik i wykrecic taka srube na srubokret plaski ktora pod kontem poziomo do drogi jest wkrecona. Wykrec ja o 1,5 albo 2,5 obrotu od polozenia calkiem wkreconej. To zalezy jak masz rozregulowane wszystko. Generalnie tez na oko :-) . Jeszcze trzeba wziac pod uwage ustawienie linki gazu, powinna byc luzna i nie napinac przepustnicy w polozeniu jalowym. To tego ssanie ustaw tak zeby bylo calkiem otwarte. cala filozofia w tych elementach. Ale zeby on sprawny bym calkiem to go najlepiej rozebrac delikatnie w domu i wyczyscic wszelkie kanaly i dzysze. Jak dysze zuzyte od ciaglego wykrecania i wkrecanai to wymienic na nowe. Jak juz go wykrecisz to zobaczysz czy przepustnica ma luzy na boki, jak nie ma to doskonale a jak ma to zonk.

Ja kupilem za 250zl nowy gaznik, a ostatnio poszedl na allegro za 40zł nówka.

DDR

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-03-06, 17:51   

a no i oczywiscie ustawienie poziomu paliwa ma duze znaczenie. Najlepiej robic to podkladkami pod zaworek iglicowy, ale ja nie pamietam dokladnie jaki powienien byc w mm ten poziom i w ktorych punkach mierzac.

pamieta ktos??

JAKUB FLAKIEWICZ
Gość
Wysłany: 2007-03-07, 14:28   

siemanko Qbs

żyje żyje i nawet mnie tchneło od nowa na TRAMPUSIA mnie naszło. Tylko gaźnik chce mnie wykończyć. A zresztą ten samochodzić zawsze miał swoje fochy . Ten pozim paliwa by mnie interesował. Bezyna przelewa mi sie i wycieka na ziemie. Szkoda troche i tak juz duzo pali.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2007-03-08, 14:02   

Jak przelewa i wycieka to wymień zaworek w komorze pływakowej.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-03-08, 14:38   

Zobacz tez czy plywak sie nie zawiesza i czy nie jest dziurawy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi