Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trampek 601 instalacja radiowa?
Autor Wiadomość
darqs
Gość
Wysłany: 2007-02-23, 10:44   

dzięki macq, tak właśnie coś podejrzewałem że to od aku ma iść.
Teraz się jeszcze zastanawiam jak mam wkomponować radio w tą wnękę w desce rozdzielczej naprzeciwko pasażera - od frontu nie wejdzie... więc trzeba je od tyłu zapodać - tylko skąd wziąć odpowiednie mocowanie? standardowa ramka od radia (przynajmniej u mnie) ma za krótkie "skrzydełka" więc przykręcić śrubami od frontu nie da rady :(

Piotrass
Gość
Wysłany: 2007-03-03, 21:26   

Ja wkoncu dzisiaj zalozylem swoje wymarzone radyjko i Glosniczki do mojego traba.Wybralem sie jednak do elektryka montaz z nowa instalacja(nowe kable i kostki) oraz montazem anteny wyniosl mnie 80zl.Radio mam zalozone pod konsola z ogrzewaniem tak ze jest pod deska rozdzilcza.(orginalne miejsce okazalo sie za plytke).Panele i glosniki zmontowalem sobie sam w domu.Teraz troche o sprzecie: Radio Pioneer Deh-2900mp.Panele Mdf z firmy Basser(przeznaczone do poldka).Glosniki Blaupunkt Gtc 172HP(165mm komponentowe).Gra calkiem Fajnie.Lepiej napwewno niz orginalne naglosnienie w nissanie Almera mojego taty,wiec mam sie z czego cieszyc.Zostalo mi jeszcze wygluszenie drzwi ale fudusze mi sie juz skonczyly w tym miesiacu.Ja uwazam ze warto zainwestowac w Firmowe radyjko i porzadne glosniczki.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-03-04, 14:57   

ma ktos moze glosniczki w przednich drzwiach w trabie? czum usztywniliscie tą dykte? bo powoli zamierzam montować w drzwiach cos poniewaz brakuje mi strasznie dzwieku z przodu. ps. postaram sie po niedzieli jak wyzdrowieje;/ zapodać fotki cos udało mi sie skołować do traba(radio)

darqs
Gość
Wysłany: 2007-03-04, 15:43   

Hmm.. no cóż, jeżeli ktoś ma kilka stówek za dużo to czemu nie...
Ja kupiłem traba bez radia, aczkolwiek pewne poszlaki (takie jak: antena której końcówka wyzierała żałośnie z ordynarnej dziury zrobionej centralnie w ściance dolnej półki, tandetne "spiker-głośniki" przyciepane na śrubach w tekturową "oryginal" tylną półkę, czy wreszcie wszechwalające się odłamki rozbitej szyby( ślady wtargnięcia)) wskazywały że radio kiedyś gościło w mej furze.

Anyway...

radio kasetowe "pionIer" dostałem za free (całkiem ładnie ściąga stacje, wyświetlacz ma fajny i ściągany panel, materialnie nie przedstawia żadnej wartości więc spać mogę spokojnie - no bo przecież liczy się NAPIS
:D ),

tylną półkę z dziurami pod głośniki docięli mi od ręki z porządnej grubej sklejki w punkcie stolarskim - 50 zł (no dobra tu zaszalałem, przecież można z paździerzu ale z drugiej strony sklejka podobno daje lepszy efekt akustyczny) obiłem ją wykładzinką z OBI przy pomocy zwykłych pinesek biurowych (na kantach więc nic nie widać a jest idealnie równo i naprężone)

kabelki (zasilanie i głośnikowe) zakupiłem nowe (1 mm średnicy chyba wystarczy) - koszt: ... kilka złociszczy, w każdym razie prawie żaden

głośniki 2x 80W marki "Playing" (czy jakoś tak) (średnica ok. 13 cm z maskownicami) zakupiłem nówki w elektro-hurtowni za 30 zł komplet(ładne, bynajmniej tandetą nie zalatują, przy radiu skręconym na 35% podłoga drży i silnika nie słyszę - a mam nieźle wyrąbany silnik :) )

z przodu też planuję tweetery zapodać - gustowne i niedrogie

Tak więc wszystko czysto, basowo pięknie gra i nie trzeszczy, cieszy ucho i oko ...portfel jest szczęśliwy :)
...W BAGAŻNIKU DUŻO MIEJSCA :D

polecam odrobinę rozsądku - drożej nie oznacza proporcjonalnie lepiej ...w końcu każdy z nas ma chyba też inne wydatki poza trabim :>

Piotrass
Gość
Wysłany: 2007-03-04, 16:24   

Co do glosnikow w drzwiach ja wymislilem montaz paneli z Mdf(www.basser.pl)ta firma zajmuje sie produkcja i sprzedaza paneli,obodow do subwooferow itp.Do trabanta idealnie pasuje panel od Poloneza(PDpol)wchodzi w niego glosnik 165mm.Co do montazu Przykrecasz panel do tapicerki wycinasz otwor w tapicerce zeby glosnik sie schowal i w sumie tyle.Warto tez ja jakis sposob wygluszyc sobie drzwi ja narazie tego nie zrobilem ale gra dobrze.Zaleta paneli jest to ze glosnik jest sztywno zamontowany a gdy dodatkowo wygluszy sie dzwi to tworzy sie wewnatrz komora akustyczna.Koszt tych paneli to 75zl za 2 szt kupowalem na miejscu wiec nie wiem jaki koszt wysylki ale i tak polecam.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-03-04, 21:38   

no ja planuje wrzucic w drzwi 2xhertz esk 165 chyba tak sie one nazywaly ;] wszystko ma ostatecznie pracować pod dwoma wzmakami jbl gto 4000 tył i przod oraz carpower na suba ale to po lakierowaniu

Piotrass
Gość
Wysłany: 2007-03-04, 22:39   

Ja planuje teraz jak zrobi sie cieplo wygluszyc dobrze dzwi matami wzmocnic fabryczna tapicerke(usztywnic poskrecac pozadnie).Mam tez tube z glosnikiem 25cm(No name niby 180 w rms hehe)narazie podlaczona jest pasywnie pod tylni kanal radia.Ale planyje kupno wzmacniacza-(Blaupunkt Gta2 special calkiem fajny nowka kosztuje ok 250zl).Ale wydaje mi sie ze ta Badziewna tuba nie wytrzyma z wzmacniaczem.Z czasem kupi sie lepszy glosnik do tej obodowy

halogen
Gość
Wysłany: 2007-03-05, 16:24   

sora że sie tak narzuce ale proponowal bym Ci carpowera zamiast tego blaupunkta i jakąś skrzynke na stx gdn-30-300-4-ap słuchalem takliego zestawu i szczeze moge polecic :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi