|
NAJMOCNIEJSZY SILNIK DO TRABANTA ?? |
| Autor |
Wiadomość |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-02-24, 12:18
|
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kompresor
Sprężarki w czasie pracy wydzielają dużą ilość ciepła, które musi być odprowadzone. Układy chłodzenia sprężarek są podobne do układów chłodzenia silników spalinowych. Dla mniejszych jednostek stosuje się chłodzenie bezpośrednie, dla większych pośrednie z chłodnicą. Sam sprężany gaz w wielu przypadkach jest również chłodzony poprzez chłodzenie międzystopniowe. |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-02-26, 16:47
|
|
|
panowie ale herezje piszecie:) czasem modrze a czasem az smiac sie chce:) co do wstawienia silnika itp nic nie chciałem mówic i pokazac dopiero gotowy projekt i auto ,ale no niech wam bedzie o samochodzie wie spider:) i wie co i jak >
autko buduje na subary lagacy 2.5 240km itp
od razu mówie silnik nie wejdzie:) trzeba przedłuzyc traba o ponad 11cm
buda sie do tego nie nadaje całkowicie i trzeba robic całą rame itp i nailepiej klatke
auto posiada naped na 4 koła i posiada wał os subaru justy
osoby kombinujące z napedem na tył i z inna skrzynią niech odrazu kupią odpowiednia skrzynie i wał bo jak nie to im to ukreci :)ja powruciłem do orginału
co do hamulców to tylko wentylowane konkretne heble
amortyzatory u mnie siedza gazowe bo z racji masy i siły auta zwykłe nie dają rady
auto praktycznie robie od zera i raczej jest to subaru ubrane w trabanta
na dzien dzsiejszy wydałem ponad 10 tys :) i jestem daleko w lesie ale do lata moze bedzie autko gotowe:)
z góry przepraszam ze pisałem mało szczegółowo ale w pracy jestem i zadko tu mam czas wpasc,niebawem dodam fotki itp i szczegółowy opis |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2007-02-27, 08:25
|
|
|
| jupi, kolejny azjata :) mefisto mialem tak samo, musialem bude wydluzyc o 12 cm zeby upchac silnik spokojnie... |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-02-27, 20:11
|
|
|
| hehe to pochwal sie jak to chodzi itp :) i czy rame robiłes jak tak to jak ?? bo u mnie poprosty na ramie sa duroplasty:) z trabanta tylko tyle zostąło :) i deska rozdzielcza:) |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2007-02-28, 20:02
|
|
|
| komora silnika czesciowo przeszczepiona z innego wozu razem z silnikiem zawiecha i skrzynia. duro przedluzane i maska tez. |
|
|
|
 |
mefisto666
Gość
|
Wysłany: 2007-03-02, 21:39
|
|
|
| aha to taki patent dałes:) a robiłes podłuznice ?? i wzmacniałes?? |
|
|
|
 |
czubek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-10, 12:53
|
|
|
czy jest jakiś problem z połączeniem silnika np 1.3 golfa ze skrzzynią z trabanta ?
co trzeba przerabiać??// |
|
|
|
 |
czubek
Gość
|
Wysłany: 2007-03-11, 12:11
|
|
|
czy przelożenie zawieszenia z golfa do trampka jest trudne ????
na czym to polega?
w jaki sposób się za tozabrać ?
na co zwracać uwage?
czy poprawia to wlasności jezdne? |
|
|
|
 |
zwickau7
Gość
|
Wysłany: 2007-03-11, 20:22
|
|
|
| co do tego oklejania trabim innego auta to widizalem golfa 3 1,6/75 chyba oklejonego 600 jedynką z czego powstał nieco pokraczny pickup/cabrio z poduszką powietrzną:) ale moznaby rzeczywiscie go posklejac tak zeby wyglądał. i rzeczywiscie w zupelnosci wystarczy taki silnik najlepiej jak najnowszy, lekko zmieniany montowany byl do 2005 roku w octavii I wiec mozna i taki znalezc. |
|
|
|
 |
masterr666
Gość
|
Wysłany: 2007-04-06, 06:05
|
|
|
| Myślał ktoś nad silnikiem od renault clio np 1.8? Jeżeli chodzi o wielkość to powinien raczej wejść pod maskę traba |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-04-06, 10:13
|
|
|
Raczej niestarajcie sie mieszać producentów wsumie trabi nalezy do rodziny vw nawet jezeli chodzi o wielokliny piast łozyska te zeczy pasują do modeli o większym litrazu więc poco zmieniać marke i co zatym idzie wszystkie Podzespoły :)
Jezeli juz chcecie zmieniać marke to do jakiś extremalnych przeróbek typu np 3.0 V6 bi turbo:) bo 1,8 z renowki to niebedzie potwór , a owiele mniej roboty z lepszym efektem bedzie z wsadzeniem 1,8 na gazniku z Vw. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2007-04-12, 22:50
|
|
|
| albo VR6 ;D |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2007-04-14, 10:04
|
|
|
| Vr6 jest troszke nieopłacalne pod względem moc,utrzymanie lilnika , Taką vr6 objedziesz zawirusowanym ABF em 2,0 16v |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2007-04-14, 12:40
|
|
|
czy są juz jakieś fotki tego monstrum SUBARU ???
bo jestem bardzo ciekaw jak tam prace :) |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2007-04-14, 19:48
|
|
|