Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trzeszczy telewizor jak jade :(
Autor Wiadomość
Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 14:27   

Grozić policją za zakłucenia w TV?? Przepraszam ale nie moge sie powstrzymać od śmiechu :D Co za ludzie. Co policjant może zrobić?:> Wydaje mi się, że przede wszystkim będzie miał zbyt niski poziom wiedzy fizycznej by móc to sobie racjonalnie wytłumaczyć :D Sam szukam odpowiedzi i przychodzi mi do głowy, że może to trabi+telefonia komórkowa, może trabi+jakaś okoliczna linia wysokiego/średniego napięcia lub inny przewód np. zakopany.
Sam trabik chyba jest za słaby na takie numery. Jakby to było tylko od trabika to podczas parad i zlotów robili byśmy lokalne zabicie sygnalu radiowo-telewizynjego:D
Taka antena siatkowa jak to określiliście ma wzmacniacz sygnału i tłumik zakłuceń. Wg mnie, jesli zakłucenia generuje trabik to wystaczy zasugerować sąsiadom, żeby kupili sobie antenę z jakimś lepszym tłumikiem i będzie po sprawie.

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 15:03   

Halogen, kiedyś montowało się w trabim "zabezpieczenie przeciwzakłuceniowe" wyglądało ono tak:
-"kaprurki" przeciwzakłuceniowe na świecach i oplot ekranujący. (Przy nowych kablach mozna sobie darować.)
-podpinało się kondensator 2,5 mikrofarada do cewek zapłonowych (pod zacisk nr.15). Wiadomo konda trzeba było gdzieś przymocować jeszcze (np. do mocowania cewek)
-podpinało się też kondki do regulatora prądnicy: 2,5 mikrofarada do zacisku 51 i masy. Czasem do tego 04, lub 2,5 mikrofarada do zacisku 61 i masy.
-przerywacz kierunkowskazów także 2,5 mikrofarada do zacisku 49 i masy.

Przy odbiornikach UKF ekranowano jeszcze prądnicy (i chyba cewki w inny sposób).

macq
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 18:06   

halogen czerp mase z aku, a nie z budy...obizoluj radio zeby nie mialo kontaktu z metalowymi czesciami auta a mase podciag bezposrednio z aku.. bedzie chodzilo :) A co do jawki to miałem identycznie jak sie kiedyś pancerka rozbijałem ;)

halogen
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 19:46   

halogen czerp mase z aku, a nie z budy...obizoluj radio zeby nie mialo kontaktu z metalowymi czesciami auta a mase podciag bezposrednio z aku.. bedzie chodzilo :) A co do jawki to miałem identycznie jak sie kiedyś pancerka rozbijałem ;)

mam mase z aq radjo odizolowane

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 20:03   

możesz mieć też do dupy kable zapłonowe (stare druciane), albo fatalne radio.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 11:34   

wartborgini niestety ani to ani to;/

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 14:02   

Może coś nie tak z mocowaniem lub łączeniem kabla antenowego/antyny. Lub spróbuj tego co opisałem, swoją drogą znam to jedynie z teorii i chętnie bym zobaczył czy jest to lekarstwem na kłopoty z zakłuceniami.

kondiop
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 14:04   

Ja mam nowe kable i dalej są zaklucenia :/

macq
Gość
Wysłany: 2007-02-25, 23:40   

ja mam cholera tez problem jade chwile- dzwiek czysty. Najade na dziure i juz pierdzi, czyli gdzies cos nie laczy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi