|
Problem z wycieraczkami! :-( |
| Autor |
Wiadomość |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 10:16
|
|
|
Witam!
Ponawiam posta bo nikt nie zwrócił uwagi na poprzedniego
otóż:
Zniechęcony nieudaną próbą założenia oryginalnego przełącznika wycieraczek postanowiłem złożyć sobie coś w zastępstwie:
Link do urzadzenia
Niestety nie wiem za bardzo w jaki sposób potpiąć urządzenie do instalacji traba. W instrukcji jest tylko schemat złączki maluchowskiej.
Nie podpina się tego na pewno zamiast zwykłego włącznika on/off jaki do tej pory mam ale pewnie w którąś wsówke w silniczku wycieraczek.
Proszę Was o prześledzenie schematu (jest pdf w linku) i pomoc.
Dziękuję.
Przy okazji prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie(narysowanie) jak podpiąć oryginalny 5-cio pozycyjny przełącznik bo jakoś mi się nie udało podpiąć tak zeby działał. Schemat niby prosty bo są numerki ale czegos brakuje, moze żle podpinam mase lub zasilanie...nie wiem |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 14:00
|
|
|
| w dziale Literatura jest schemat instalacji w trabancie 601 wszystko jest jak na dloni wymalowane :) pozdrawiam (aha jest po niemiecku) |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 14:53
|
|
|
Myślę że możesz zrobić tak:
ściągnąć sobie schemat instalacji trabantowskiej - odrysować z niej przewody silniczek wycieraczek-przełącznik-bezpieczniki i to razem z informacjami o tym regulatorze ładnie opisane wystawić na forum ELEKTRODA.PL - w tej materii niezastąpieni są jednak ELEKTRONICY. Nie obrażając Trabispołeczności może sie okazać, że tutaj nikt Ci nie pomoże, a może? |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2007-02-22, 15:42
|
|
|
| Zrobie jak Zbuk nakazał! co do oryginalnego przełącznika to ni cholery nie moge go uruchomic, wydaje sie ze podpiąłem go zgodnie ze schematem, próbowalem juz dwa różne |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2007-02-24, 11:13
|
|
|
| a mozesz wstawić ten schemat do malucha?? ogulnie gdzie to sie wpina moze jest napisane jesli tak to miernik w dłoń i jedziesz. ps jaki masz silniczek bo te starsze chyba mnialy 1bieg? ja mam ten nowszy ale tez mam tylko 1 bieg bo tylko 1 dziala;d |
|
|
|
 |
|
|