Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wycieraczkami! :-(
Autor Wiadomość
bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 10:16   

Witam!

Ponawiam posta bo nikt nie zwrócił uwagi na poprzedniego
otóż:
Zniechęcony nieudaną próbą założenia oryginalnego przełącznika wycieraczek postanowiłem złożyć sobie coś w zastępstwie:

Link do urzadzenia

Niestety nie wiem za bardzo w jaki sposób potpiąć urządzenie do instalacji traba. W instrukcji jest tylko schemat złączki maluchowskiej.
Nie podpina się tego na pewno zamiast zwykłego włącznika on/off jaki do tej pory mam ale pewnie w którąś wsówke w silniczku wycieraczek.

Proszę Was o prześledzenie schematu (jest pdf w linku) i pomoc.
Dziękuję.

Przy okazji prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie(narysowanie) jak podpiąć oryginalny 5-cio pozycyjny przełącznik bo jakoś mi się nie udało podpiąć tak zeby działał. Schemat niby prosty bo są numerki ale czegos brakuje, moze żle podpinam mase lub zasilanie...nie wiem

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 14:00   

w dziale Literatura jest schemat instalacji w trabancie 601 wszystko jest jak na dloni wymalowane :) pozdrawiam (aha jest po niemiecku)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 14:53   

Myślę że możesz zrobić tak:
ściągnąć sobie schemat instalacji trabantowskiej - odrysować z niej przewody silniczek wycieraczek-przełącznik-bezpieczniki i to razem z informacjami o tym regulatorze ładnie opisane wystawić na forum ELEKTRODA.PL - w tej materii niezastąpieni są jednak ELEKTRONICY. Nie obrażając Trabispołeczności może sie okazać, że tutaj nikt Ci nie pomoże, a może?

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 15:42   

Zrobie jak Zbuk nakazał! co do oryginalnego przełącznika to ni cholery nie moge go uruchomic, wydaje sie ze podpiąłem go zgodnie ze schematem, próbowalem juz dwa różne

halogen
Gość
Wysłany: 2007-02-24, 11:13   

a mozesz wstawić ten schemat do malucha?? ogulnie gdzie to sie wpina moze jest napisane jesli tak to miernik w dłoń i jedziesz. ps jaki masz silniczek bo te starsze chyba mnialy 1bieg? ja mam ten nowszy ale tez mam tylko 1 bieg bo tylko 1 dziala;d

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi