|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
[601] Pytań kilka |
| Autor |
Wiadomość |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2007-02-21, 20:10
|
|
|
Po krótkiej przerwie w pracy przy samochodzie znów zszedłem do garażu. Blok napędowy wyjąłem jeszcze na jesieni. Silniczek ma się coraz lepiej. Skrzynka biegów leży sobie na półce...leży, nic nie powinno się dziać, a jednak nie mogłem ruszyć dzwignią. Nie rusza się wcale, ani w pozycji "luzu" ani w strone konkretnych biegów. Przychodzi wam do głowy jakaś przyczyna, czemu moze sie tak dziać?
Chciał bym jeszcze spytać, czy może wiecie, lub też może jest gdzies w literaturze podana wartość kąta wyprzedzenia zapłonu? |
|
|
|
 |
Michał C.
Gość
|
Wysłany: 2007-02-23, 14:07
|
|
|
| Tutaj masz na stronie Cartoona napisane O Tu (na samym dole) co i jak z zapłonem. a apropo skrzyni to niemam pojęcia |
|
|
|
 |
macko82
Gość
|
Wysłany: 2007-02-24, 07:54
|
|
|
| witam co skrzyni to nie wiem robilem remont ale na odleglosc nie jestem w stanie ci pomoc co do ustawienia zaplonu zaplon mloteczkowy ustawiawiony prawidlowo ma punkt zapalny 3,6-4,4 mm przed ZZ a co do przerwy na przerywaczach wynosi ona 0,35-0,45 ja jednak polecam zaplon elekroniczny dobrze zabezpieczony potrafi byc wieczny choc niezawsze jednak jego punkt zapalonu ustawiamy inaczej 0,2-0,3 mm przed ZZ ja od 7 lat mam w swoim trabancie usawione na 0,2mm poprostu na tym dzisiejszym paliwie silnik najlepiej pracuje mi na tej wartosci i innym tez tak ustawialem gdy pracowalem w warsztacie trabanta i wszyscy byli zadowoleni O TU NA SAMYM DOLE ktos walnal blef w zaplonie elektonicznym wbrew temu co ktos napisal da sie ustawictwn zaplon na kazdy cylinder oddzielnie cylinder1 ten od skrzyni biegow ustawiamy obracajac calym zaplonem natomiast zaplon na 2 cylinder ustawiamy przy pomocy plytki z czujnikiem (gora-dol)pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|