Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trampek 601 instalacja radiowa?
Autor Wiadomość
Beny
Gość
Wysłany: 2007-02-15, 16:23   

Witam zamierzam kupić sobie trampka 601 i z tąd moje pytanie czy istnieje tam możliwośc podłączenia radia tzn czy jest tam kabel zasilający od akumulatora czy trzebaby samemu podlączyć??? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro:)

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-15, 17:04   

różnie bywa z tymi przewodami.
ja sobie sam musiałem pociągnąć
dałem 2mm2 przewód i bezpiecznik 8A i radio gra
w niektórych trabikach już są pociągnięte a w niektórych brak - zależy jak trafisz.

Kargul
Gość
Wysłany: 2007-02-15, 19:21   

A co to za problem, ja sobie podciągłem kabel i radio gra:) zależyteż jakie radio kupisz, czyjakieś stare na kable czy coś nowszego na kostke...

Benek
Gość
Wysłany: 2007-02-15, 20:07   

w Trabiku podłączysz wszystko:radio,cd,dvd,tv,zestaw głośnomówiący,co tylko potrzebujesz!

Beny
Gość
Wysłany: 2007-02-15, 22:22   

Mam radio na kostke. A jak już jest ten kabel to jest z końcówka kostką czy tylko przewód???

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2007-02-16, 09:27   

przewod

darqs
Gość
Wysłany: 2007-02-16, 12:18   

tylko jeżeli masz zamiar mieć "normalne" radio w zasięgu ręki (bez gimnastyki) to się możesz trochę rozczarować... ale wszystko kwestia motywacji :)

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-16, 13:43   

ja mam cd/mp3 na kostkę ale kupiłem wsuwki i pociągłem przewód. 4x50w rms na razie gra na 20w kiedyś kupie głośniki... co ważne nie mam anty zakłucacza i nic mi nie trzeszczy czy coś, a cd/mp3 nie przerywa.

robak
Gość
Wysłany: 2007-02-16, 13:47   

w 1.1 podlaczalem u siebie radio pod ostatni bezpiecznik, reszte kabli zrobilem z fantazja od stacyjki nawet zeby sie wylaczalo i wlaczlo jak wlaczam silnik a do wzmaka kable 2x 5mm + 1.5mm sterujacy ;] a bezpiecznik taki z chaty wzialem automatyczny 8A :D

Pudzian
Gość
Wysłany: 2007-02-16, 17:43   

Ja tez sobie sam wszystko podlaczylem, raz moze dwa razy poszedl bezpiecznik bo cos zle podlaczylem ale sie nauczylem, co i jak. Z kostka beziesz musial poswiecic czasu, i na spokojnie bo na wariata to ci sie zjaraja bezpieczniki...

Patryk Wróblewski
Gość
Wysłany: 2007-02-19, 22:38   

JA chciałbym sie dowiedzieć czy znajde jakieś radio na 6v bo takowa instalacja umnie jest oryginalna jak zresztą cały trabi nie ma nic wymienionego (nie potrzebował tego ) jest oryginał i niechce nic zmieniać ale radio by mi sie przydało poratujcie coś :(

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 00:02   

poszukaj na allegro przetwornicy napięcia
z 6 na 12v trochę pociągnie z akku ale będzie ci radio grało - coś za coś.

darqs
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 07:05   

mnie natomiast nurtuje czy "czystość odbioru" może zależeć od tego, do czego jest podpięta masa ? i czy ten cały antyzakłucacz coś daje, a jeżeli tak to jak się to podpina, który będzie niedrogi a skuteczny i ile to kosztuje???

Patryk Wróblewski
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 13:25   

No spoko dzięki Bros bede coś kombinował :)

macq
Gość
Wysłany: 2007-02-22, 18:36   

darqs- jesli chcesz zeby było czysto musisz wziasc mase z aku (a nie z budy) i obizolować radio zeby nie mialo kontaktu z metalowymi czesciami auta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi