|
Linka do gazu trabant 601 |
| Autor |
Wiadomość |
Luban
Gość
|
Wysłany: 2007-02-13, 17:56
|
|
|
witam, zwracam się do Was z prośbą odnośnie założenia linki gazu, może głupia rzecz ale zapomniałęm jak to wygladało przed zdjęciem i teraz mam problem. Mianowicie mam linke (nawet dwie:P) i taka jakby śrubę wzdłuż przecięta oraz nakrętkę do tej śruby również wzdłuż przeciętą. Z jednej strony linke zahaczam tym grzybkiem o pedał gazu a drugą stronę tez prawie identycznym grzybkiem zahaczam o takie coś od gaźnika. I teraz pytanie a co zrobić z tą śrubą bo napewno jest potrzebna aby jakoś tą linkę naprężyć bo mi za cholere nic nie działa. Siedziałem qźwa tyle czasu nad nim i zgłupiałem. Może ktoś fotkę by mi podesłał albo jakoś wytłumaczył bo cienko to widzę. Napewno z jednej stony tej śruby wchodzi pancerz (ta osłona linki) ale gdzie tą śrubę co i jak to nie wiem!!!:( proszę napiszcie jak to zrobić.
Z góry wielkie dzieki!!!!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
motospec
Gość
|
Wysłany: 2007-02-13, 19:11
|
|
|
Siema!
Tą srube wraz z linką wkręca się w taki nacięty płaskownik z nagwintowanym otworem. Ten płaskownik jest przyspawany do osłony cylindrów i znajduje się z prawej strony wyjścia kolektora. |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2007-02-13, 19:17
|
|
|
| Zobacz na oslone silnika (ta z blachy) po prawej stronie na dole przy gazniku jest wystajacy cienki kawalek blachy z gwintem na ta dluga srube. Wkrecasz srube, ustawiasz nia odpowiedni naciag i dokrecasz nakretkte :) |
|
|
|
 |
|
|