Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wlałem 3l oleum a zlałem 4???
Autor Wiadomość
jacenty
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 13:21   

Witajcie bracia trabanciarze!
w zeszłym roku zalałem semisyntetycznym olejem
mojego trabiego 1,1 i teraz przez węża/fajke wychodząca ze skrzyni korbowej silnika,gaźnik zasysa mi olej którego objętość wzrosła o prawie 1,5 litra!!!przekonałem się zlewając go do wiaderka,ma on bardzo rzadką konsystencje i pachnie wahą,.
Jaką drogą paliwo może dostawac sie do oleju?????
Nadmieniam ze napewno nie przez pompę paliwową,gdyz ją wymieniłem na nową,a problem wachy w oleju sie powtórzył

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 14:07   

moze jakis zimmering?? popmka paliwa?? zawory?? głowica?? Ale jakby to glowica byla to by kopcil olejem.. niemam pojencia ;) kup 601 hehe ;) pozddrawiam

macq
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 14:10   

przelewa gaznik, albo przytkana odma... moze tez byc uszczelka pod glowica (jak jest w oleju 'maselko')

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 16:58   

masz po prostu dupne przedmuchy pod tłok. Niespaloną mieszankę przepycha przez pierścienie (przynajmniej z nazwy) i sru dalej...

jacenty
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 22:48   

przelewa gaznik, albo przytkana odma... moze tez byc uszczelka pod glowica (jak jest w oleju 'maselko')
odma to chyba przytkana nie jest bo olejem żyga
uszczelka pod głowicą tez raczej w porzo bo plyn chlodniczy bylby z olejem zmieszany ,w oleju masełko i kopciłoby z rury potwornie
ale gaznik to faktycznie przelewac się może,-czy poziom paliwa w kom. plywakowej zmniejszyć???
masz po prostu dupne przedmuchy pod tłok. Niespaloną mieszankę przepycha przez pierścienie (przynajmniej z nazwy) i sru dalej...
Czy mam cisnienie na garach sprawdzic,by to orzec??
z góry dzieki za dalsze wskazowki

vader
Gość
Wysłany: 2007-02-11, 11:01   

wykluczylbym przedmuchy na tlokach. mialem to i olej szedl do cylindrow... efekt - zalane swiece olejem i nie palil wogole, oleju szybko ubywalo

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-11, 15:21   

bez przesady ale żeby przez "przelewający" się gaxnik benzyna doszła np. do wlotu odmy a przez to dostała się do oleju, to by Ci wcześniej 20x silnik zalało na amen niż by do odmy poszło. Juz sam kierunek ruchu powietrza - z filtra i z odmy DO GAŹNIKA mocno utrudnia taką operację jak cofnięcie benzyny, poza tym ta benzyna wylewała by się koło gaźnika bo tam nie ma super idealnej szczelności.

ciśnienia możesz zmierzyć ale wątpię żeby tu był problem.

ja bym zbadał pompę pod ciśnieniem. Można wpuścić tam benzynę pod ciśnieniem powiedzmy 1 atm i będzie widac czy jest szczelna czy nie...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi