Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy silnik 1.3 od golfa II wejdzie??
Autor Wiadomość
Jacekkk
Gość
Wysłany: 2007-02-08, 22:24   

Jestem nowy w świecie trabantów ,ale mogę powiedzieć ,że to auto ma coś w sobie magicznego:)Ale przejdzmy do sprawy ,chcem do swojego trabanta 1.1 kombi wsadzić coś mocniejszego.Słyszałem ,że silnik od golfa II 1.3 powinnien wejść albo od warburga(ale to chyba identyczne silniki).Moim kolejnym pytaniem jaki mikser do gazu??Mam od golfa II 1.3 nie jest za duży ,gdzie coś takiego mogę kupić??PZD

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-02-08, 22:42   

a warczyburgi niemnialy silników 1.3 ale od golfa I ??
sa tutaj chłopaki co wsadzali takie silniki oni ci opisza wszystko podejzewam:) a tak pozatym masz wszystko opisane w "[FAQ] Najczęściej zadawne pytania - odpowiedzi, porady" na samej góze forum technicznego zobacz :) Hyba temat zamknienty ;) Pozdrawiam

Jacekkk
Gość
Wysłany: 2007-02-08, 23:26   

Moim zdaniem temat nie zamknięty ,bo są tam opisy wsadzenia silnika od warburga.A mi chodzi wsadzenie od golfaII(tego jest więcej niż od warburga i ma więcej koni).Warburg ma bardzo podobny silnik jak golfII a nie golfI.Czy będzie mi pasować silnik ze skrzynią od 1.1??

Eagle
Gość
Wysłany: 2007-02-08, 23:27   

golf I ma silnik z głowica z zaworami regulowanymi plytkami a II juz hydraulicznie, tak jak w trabie i wartku

Jacekkk
Gość
Wysłany: 2007-02-09, 00:28   

Ale wejdzie bez większych przeróbek wiem ,że trzeba zmienić tylko mocowanie silnika do budy w tym najmniejszy problem.Nie będzie problemu połączyć silnik ,ze skrzynią??Właśnie,jesze jedno pytanko czy dużo się różni silnik na pełnym wtrysku od tego gaźnikowego??PZD

papieju
Gość
Wysłany: 2007-02-09, 08:48   

Nie ma więcej koni, wręcz mniej, bo ograniczał go katalizator. Jetta 1.3 kumpla - 53KM, wartburg - 58KM. Silniki wizualnie identyczne, ale Jetta ma kata a warbi nie

czajnik
Gość
Wysłany: 2007-02-09, 18:59   

silnik od golfa nie pasi bo ma jedno mocowanie z przodu wiecej a w wartburgowym jest z tyłu jak i w 1,1 trbantowym

Jacekkk
Gość
Wysłany: 2007-02-09, 19:42   

Ale do skrzyni będzie pasował??To jedno mocowanie można dorobić.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi