|
Malowanie nowego duro |
| Autor |
Wiadomość |
Ługol
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 00:10
|
|
|
| Jako że poprzedni post zniknął co często zdarza się na tym forum ponawiam pytanie, kupiłem nówkę błotnik i nie wiem jak go pomalować, jaki dac podkład, taki do plastiku czy zwykły??? Poradźcie mi, dysponuje oczywiście kompresorem, pozdro. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 10:04
|
|
|
| Proponuję odnaleźć posta pt. RADY DLA LAKIERNIKA AMATORA :) bo za chwilę i ten post zniknie... |
|
|
|
 |
Robert B. Booster
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 12:09
|
|
|
| i tO jest walsnie bezsens!!!!!!!!!!!!!!!!! czemu znikinie, Trzeba przepier...ic teman na 5 stron i nic potrzebnego dla danego przypadku. ( tak bylo umnie z poszukiwaniem cewek do elektronika )Pozdrawiam (w szegulnoscie moderatorow) |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 13:21
|
|
|
No proszę, troszkę techniki i już można się pogubić.
Jak przeczytasz 5 stron to będziesz mądrzejszy.
Jeśli nie umiesz szukać to znajdź kogoś co wyszuka i poda na tacy, ale po co szukać jak można powielać tematy.
I całe szczęście że powielone znikają bo gdyby nie znikały to wyszukiwarka zamiast wspomnianych pięciu stron znalazłaby pięćdziesiąt.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ługol
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 15:54
|
|
|
| Czy tak trudno podać jaki podkład zastosować?! Przeczytałem FAQ ale tam tematem przewodnim jest malowanie odkurzaczem lub wałkiem! |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 18:18
|
|
|
Kurcze Ługol... Po prostu przeczytaj:
http://forum.cartoontraba...&thr=254#M16196
Wydaje mi się, że jest tam napisane co jakiej marki a nawet ceny są itd. Nie chcę być nie przyjemny ale jak ktoś mówi o MALOWANIU trabanta to patrzę na niego z politowaniem... MALUJE SIĘ POKÓJ, Trabanta i auta się lakieruje - też pamiętam jak sam się chciałem za to brać, ale po tym jak zobaczyłem ile pracy trzeba włożyć w prace lakiernicze i ile doświadczenia trzeba mieć w tym zakresie nie odważyłbym się sam lakierować samochodu - no chyba, że rzeczywiście chciałbym go tylko pomalować - pojechałbym do OBI kupił białą farbę podkładową jaką bądź nawet do drewna dużąąą puszkę farby pare wałków i dawaj... Ale nie o to chodzi. Ja ci nie pomogę - oddałem auto w ręce profesjonalistów i oni zastosowali podkład i to napewno zwykły podkład do metalu. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 20:55
|
|
|
| zwykły podkład..... |
|
|
|
 |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2007-02-03, 21:54
|
|
|
| Mogę Ci powiedzieć, że maluje się jak zwykłą blachę jeśli Ci to cokolwiek powie;) a jesli nie, to polecam www.lakierowanko.info to jest to samo co www.lakierowanko.forumsplace.com tylko, że zmieniony adres. Jeśli chcesz zgłębić teorię tego fachu to milej lektury;) |
|
|
|
 |
Ługol
Gość
|
Wysłany: 2007-02-04, 00:01
|
|
|
| O i to jest rzeczowa odpowiedź, thx chłopaki. Ja samochody maluje i całkiem dobrze mi to wychodzi, pozdro & peace |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-02-04, 13:58
|
|
|
hehe, kupiłeś u kendziora ten błotnik )))
maluj tak samo jak blachę, z tą małą refleksją że nie musisz dawać nic antykorozyjnego )))
plastik a duroplast to dwie zupełnie różne rzeczy. |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2007-02-04, 20:30
|
|
|
"Ługol" i "Robert B. Booster" - zadajcie sobie troche trudu i przeczytajcie wiadomosc ktora dostaliscie w momencie usuniecia tematu.
Jesli nie bedziecie sie stosowac do przyjetych tu norm, tylko na sile narzucac swoj styl polegajacy na pytaniu o wszystko co do glowy wpadnie bez prob szukania to kazdy temat, ktory zalozycie, a dotyczy spraw pojawiajacych sie na forum co tydzien zostanie usuniety bez zadnego uzasadniania i zbednych dyskusji. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2007-02-10, 01:09
|
|
|
| Ługol, jak jeszcze potrzebujesz pomocy to odezwij sie do mnie na gg: 376874 ;) |
|
|
|
 |
|
|