Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
4 BIEG
Autor Wiadomość
Bysiak Adrian / Bysiu
Gość
Wysłany: 2007-01-23, 23:32   

Qbs - wiesz pomysl to jedno a wykonanie to drugie
szukalem troche po necie i nigdzie nie moge znalezc np jakie alufelgi od jakiego auta by mi pasowaly itd itp chodzilo mi raczej ze tak powiem o zamienniki , wiadomo ze w domu czy pod blokiem nie posiadam czegos do dopracowania plastiku, moze da sie zmienic swiatla, itd itp

i jeszcze jedno pytanie
co powinnem zrobic zeby miec w trabancie 12v a nie 6
co trzeba wymienic, jakie beda potrzebne zamienniki , od czego itd.

No i gdyby ktos mial felgi do trabiego
to chetnie zakupie - mowa o alufelgach

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-24, 00:00   

Klopot jest z felgami bo trabant ma nietypowy rozstaw srub 4x160 i albo pojedziesz do niemiec/węgier i kupisz ochydne i szpetne felgi na ten wlasnie rozstaw, albo wykombinujesz dystanse zmieniajace rozstaw srob. Tyl mozna lawo zmienic zakladajac bebny od trabanta polo bo tam ma rozstaw 4x98, natomiast przod juz potrzebuje dystansu. Ja osobiscie do dwusuwa proponuje oryginalne felgi z oryginalnym kapslem aluminiwym/metalowym w srodku, a do tego potrzebne sa felgi starego typu z rantem na kapsel.

Co do instalacji to troche zabawy jest, a mianowicie wszystkie zarowki, cewki, przekazniki, alternator, akumulator, rozrusznik. najlepiej udac sie na szrot i wypatroszyc jakiegos trabanta 12v przekladajac do siebie co potrzeba.

Jak nie masz pomyslu to ja ci radze zostaw oryginal i ewentualnie obniz zawieszenie. Dopracuj go zeby wygladal jak z fabryki i zaufaj mi ze kazdy zwroci uwage. Mozesz dolozyc kultowe dodatki z epoki i poszerzyc stalowe felgi. Ale nie "wieśniacz" go jakimis innymi lampami. Wyjdz z zalozenia ze do trabanta pasuje tylko to co jest od trabanta, bo zaufaj mi ze przez 50 lat marki elementow jest troche i mozna swoj design wybrac i zrobic traba w takim stylu jaki sie chce.

a i jeszcze zanim zadasz jakies pytanie to poszukaj, ale dokladnie na tym forum bo malo rzeczy juz nie bylo tu poruszanych. to forum to skarbnica wiedzy o trabantach poparta doswiadczeniami jego uzytkownikow i jak juz przebrniesz przez wiekszsc watkow to bedzies zekspertem :-)

Powodzenia.

DDR

Bysiak Adrian / Bysiu
Gość
Wysłany: 2007-01-24, 00:18   

Sluchaj zbyt wiele sie na tym nie znam , moze doradzisz gdzie
moge takie dystanse dorobic, akurat w miescie w ktorym mieszkam
wiele nie ma, wiec moze byc problem i ze szrotem i ze wszystkim.
A swiatelka widzialem fajne w zielonym i czerwonym kolorze na allegro
+ mysle nad lusterkami chromowanymi.

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-24, 00:31   

no to widzisz nie widziales swiatel tylko same klosze a to duza roznica , bo ten sam pan czyli mar-gut sprzedawal jeszcze niedawno taki lekko wsiowy zestaw do tuningu lamp w trabancie, ale same klosze sa ok :) Tylko jak zalozysz zielone klosze to pamietaj o zarowkach w kolorach czerwonym i pomaranczowym.
Dystatnse raczej ciezko dostac i w tym celu musisz znalezc sobie tokarza do ktorego pojdziesz z gotowym rysunkiem technicnym badz znajdziesz takiego ktory ci cos wymysli bez rysunku, ale to wazny element zeby sie nie zabic, wiec musi byc porzadnie zrobiony.
Miasta ci juz niestety nie zmienie :-) Np w samej Lodzi to tez bida ze szrotami, ale od tego jest trabant w ktorego wsiadamy i jedziemy na maly kruzing po okolicy i szroty sie znajduja, wiec uruchom glowke i kombinuj (Polacy to we krwi maja). No jak sam mowiesz ze sie na tym nie znasz to poczytaj to forum od desi do deski (wez sobie jakis urlop czy cos hehe).

Kędzior
Gość
Wysłany: 2007-01-24, 08:18   

oooo... wy sie kłócicie :) i to beze mnie :>

Michał C.
Gość
Wysłany: 2007-01-24, 17:26   

umnie (w legnicy) tokaz za zrobienie 4 dystansów chce 80zl robi na jaki rozstaw chcesz jak dlamnie to neichce zawiele ;P pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi