Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
POMOCY!!! - uciekła woda
Autor Wiadomość
stachu4ever
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 09:13   

Witam! niegawno odebrałem trabiego z warszta, miał wymieniany śrogkowy tłunik i miał mieć też sprawdzone chłodzenie bo ciągle z nim coś nie tak! od tego czasu zrobiłem nie wiele km bo ok 100 i dzisiaj rano (juz po trasie było coś nie tak)wróciłem do domu, otwrłem maske i chciałem sprawdzić czy płyn gdzieś nie kapie bo chwilę wcześniej zatrzymałem się na stacji i zostawiłem ślad. ale nigdzie nic nie zauważyłem. potem zgasiłem silnik a tu nagle jak z wiadra w okolicach filtra oleju zwiał płyn chłodniczy! jaka jest tego przryczyna? co sie z nim dzieje?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 09:28   

Ja się nie znam na czterosuwie ale czy to nie jest przypadkiem pęknięta pompa wody?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 13:27   

W okolicach filtra oleju woda mogła już tylko ociekać - sprawdź jak wygląda dolny wąż który idzie do zbiornika wyrównawczego (patrząc od przodu auta - z tyłu silnika, na dole, po lewej stronie).

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 13:31   

Szczerze mówiąć?? rachunek za wizytę w warsztacie i pojechać z autem na holu do nich:] Reklamacja:]

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 18:30   

Ale jak słucham takich historii to się nóż w kieszeni otwiera - jedziesz do mechanika, żeby Ci coś naprawił, bierze kase za coś co ponoć zrobił, a potem się okazuje że nawet nie patrzył...
Ja po ostatniej grubej wizycie u mechanika do dziś po nim poprawiam - ostatnie trzy miesiące jeździłem z kolektorem przykręconym na dwóch śrubach w dodatku nie dokręconych, które w palcach odkręciłem... A ja się głowiłem co on się tak tłucze...
A oddałem do mechanika mówiąc - MA BYĆ PIĘKNIE... Pięknie mnie tylko skasował. Także poszukaj stachu4ever nowego mechanika po tym jak do tego zgłosisz się z reklamacją...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 18:58   

możliwe że pękł wąż biegnący do ogrzewania gaźnika lub podgrzewania kolektora..

ale cóż to za diagnoza na odległość... trzeba to widzieć. A jak dałeś auto do naprawy to można uznać sprawę za zamkniętą.

stachu4ever
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 18:59   

reklamacja bedzie nieunikniona! powoli wszyscy beda mic mnie dosyc bo sadze sie z kazdym kto sie nie wywiazuje ze swoich zadan! szukam nastepcy mojego mechanika! jarocin, sroda wlkp, srem i okolice!

stachu4ever
Gość
Wysłany: 2007-01-14, 19:00   

zaraz wlasnie jade do goscia ustalic termin naprawy!

stachu4ever
Gość
Wysłany: 2007-01-17, 19:43   

TRABI WRÓCIŁ!!! wywalili jakies okienko w bloku! ale czemu? ciekawe co teraz sie zepsuje

vader
Gość
Wysłany: 2007-01-17, 20:38   

bo przegnilo, otwory techniczne jest ich kilka wiec posprawdzaj jak inne.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi