Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólnie o moim trabim... Napiszcie, co o tym sądzicie. Nie w
Autor Wiadomość
Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-01-12, 09:40   

dałem 1400 i jeszcze mechanik mi powiedział, że dobry stan i w ogóle!!! Mechanik specjalizujący się w Trabach! :( Skończyły mi się fundusze, bo wydałem jeszcze 1000zł. na OC, i 550 na jakieś duprerele, płyny itd.

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-01-12, 09:42   

Nie mam więc ani pieniędzy, ani tym bardziej czasu na nic (sesja) :( Wszyscy mi teraz mówią, że uprzedzali, że trabant, to demolud, a nie samochód i w ogóle...

peeter
Gość
Wysłany: 2007-01-12, 14:46   

Maź nie poddawaj sie wszystko da się zrobić, a sesja nie trwa cały rok:) powoli sie uporasze ze wszystkim, napewno!! ja jak kupiłem trabanta to tez nie miałem za dużego pojęcia o mechanice. Samochód u poprzedniego właściciela stał nieużywany, wiec po zakupie miałem dużo problemów, jeździłem po mechanikach, oni robili, później psuło sie to samo i tak w kółko. Brali przy tym niemałe ciężko zarobine pieniądze:(Aż pewnego razu sie wk****łem i stwierdziłem ze juz nie będe jeździł do mechaników. Kupiłem ksiażke i z pomocą ojca zaczeliśmy działac i się udało:) Teraz jeździ sie miło i bzproblemowo a to czego się nauczyłem to zostanie do końca życia. Zaryzykuj nie obawiaj sie ze cos spiepszysz tylko działaj, a satysfakcja będzie miemała. Pozdrawiam i życzę powodzenia, Jeśli jestes z Warszawy to daj znać a postaram sie pomóc

misha
Gość
Wysłany: 2007-01-12, 20:36   

a w jakiej Ty chłopie dzielnicy działasz? gdzie to to można obejrzeć?
wymiana nakrętek kół mnie położyła! ha,ha,ha to bedzie z 1,5 złotego

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-01-12, 22:47   

Wbrew pozorom wymiana nakrętek kół nie jest taka łatwa. Jak zmieniałem koło, to musiałem jakoś odkręcić je, a niestety klucz giął się w rękach i cudem mi się udało... :D

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2007-01-13, 02:23   

Kup sobie najtańszy "swięty krucyfiks" - klucz krzyzowy uniwersalny do nakrętek kół wszystko nim puszcza

golab
Gość
Wysłany: 2007-01-13, 21:32   

Sluchaj ja mam do wymiany jeszczemnustwo rzeczy : wahacz, amory ,niedlugo klocki bo pokusilem sie o wetylowane tarcze i mi wcina klocki jak szalone ;p .Jeszcze jest hamulec reczny i mnustwo jakies gumowych bajerow od hamulcow do uszczelek okien i jeszcze mam dach rowalony(pourywane zatrzaski czego sam nie na prawie) no i sie zaczyna pruc :P .Cos jeszcze bylo ale nie pamiatam;p . Glowa do gory i powoli dasz rade a potem bedziesz szczsliwy ze sie nie poddales :)

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-01-13, 22:42   

Będę próbował się wziąć w garść... po egzaminach chyba...

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-01-19, 13:07   

Max odezwij się to zobaczymy co się da zrobić,
na modlińskiej w serwisach wszędzie tak mówią i biorą za naprawę więcej niż samochód jest wart,
na białołęce na srebrnogórskiej blacharz zrobił mi podłogę (autentycznie zrobił bo nawet drążek zmiany biegów nie miał się na czym trzymać, podłogi nie miałem przerdzewiałej tylko w ogóle nie miałem :P) cała blacharka, wstawił nowe progi, zabezpieczył i wziął 1500, może i drogo ale przynajmniej dobrze (kontrolowałem co jakiś czas postępy w pracach ;])
wszystko co wymieniłeś trzeba by obejżeć żeby ocenić, ale w 90% tego co wymieniłeś to rzeczywiście bardzo drobne pierdoły :P

jak go zaparkowałeś na targówku lub białołęce to w zasadzie każdego dnia możemy się spotkać i pogłówkować co z tym fantem zrobić :)

michał chłopek
Gość
Wysłany: 2007-02-02, 01:27   

Witam wszystkich na forum po raz pierwszy .
temat tego postu jest mi bardzo bliski mianowicie ja szukam dopiero trabanta do codziennej esploatacji . a nawet mam juz coś na oku.
jest bardzo blisko bo tylko 2 bloki dalej od mojego .
mam do was mała prosbe poradzcie gdzie moge podjechać w okolicach ochoty na sprawdzenie trampka czy jest wart swojej ceny ? To bedzi mój pierwszy trampek !! tak więc warto się mu bliżej przyjrzeć (jest z 1991 kombi 1.1)
Wiadomo ze zawsze jest coś do roboty ale jak wielka jest radośc jeśli sami to zrobimy i w dodatku działa (doświadczenia z innymi autami)
Rada dla ciebie MAX nie załamuj sie i głowa do góry mam znajomego lakiernika i blacharza jak bedziesz cos potrzebował pisz może pomoge !!

Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-02, 11:12   

Pojedź na tor łyżwiarski na Stegny i zobacz czy dobrze trzyma się lodu, jeżeli tak to napewno warto go brać, rany pomyśl troche zanim coś napiszesz, sorka za OT ale nie mogłem się powstrzymać!

gordon
Gość
Wysłany: 2007-02-02, 13:35   

słucha ługol jak dla ciebie jest wszystko jasne i dobrze sie znasz akurat na trampku to chwała ci za to , ale nie wszyscy są tak obeznani . CHODZI MI O TO ŻEBY KTOŚ SPOJRZAŁ NA AUTKO TROSZKĘ FACHOWYM OKIEM KTOŚ KTO JEZDZI TRABANTEM A NIE JAKIS MECHANIK OD AUDI CZY MERCEDESA zawsze to jakaś pomoc przy kupnie nie sadzisz a z lodem napewno spróbuje :)

Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-02, 16:56   

Weź młotek i sprawdz jak się trzyma jaskółka i progi oraz przednie nadkola szczególnie przy kielichach i mocowaniach do sanek z przodu, jeżeli te elementy są zdrowe to bierz!

gordon
Gość
Wysłany: 2007-02-02, 23:52   

a gdze dokładnie jest jaskółka ? ( może to denne pytanie ale nie jestem pewien ) reszte ma chyba ok podłoge miał robiona 3 miechy temu jedna i druga
dzieki za info

Ługol
Gość
Wysłany: 2007-02-03, 00:05   

Jak miał robioną i chce sprzedać to już coś śmierdzi, sprawdz dobrze jaskółkę, to taka belka poprzeczna z przodu jak się kończy kabina, do niej są przykręcone sanki.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi