Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Obowiązkowy zestaw narzędzi do traba
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-01-09, 11:04   

a ja w hondzie nawet klucza do kół nie wożę hahaha.
Jedyny klucz jaki mam to ten do stacyjki.

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-01-09, 11:17   

Z tego co niektórzy piszą o tych narzędziach to ja połowy przy swoich umiejętnościach warsztatowych nie bede umiał wykorzystać :)

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2007-01-09, 13:27   

Nie upadaj na duchu - w większości przypadków ilość posiadanych narzędzi wcale nie przekłada się na umiejętności.
Choć niekiedy wydaje się być inaczej...

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2007-01-09, 21:04   

a właśnie, czy to jest taki ogólny bląd w książkach o Trabie, czy ja mam jakoś dziwnie, bo jak wymieniałem cylinderek hamulcowy z przodu (przełożenie przegubami weissa-nowy typ) to w instrukcji było napisane że tam jest nakrętka 36, a ja odkręciłem nasadką 32 :|

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-09, 21:20   

Bo masz pewnie stra ksiazke, bo rozmiar nakretki przy nowych typach zawieszenia jest 32 z przdu. Z tylu nawet w polowkach zostalo 36.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2007-01-09, 23:54   

nie wiem jak uwas ale u mnie jest pares srub z nakretkami 13... tak ze bez dwuch kluczy 13 nie idzie tego rozkrecic... i dobry myk z tym ucietym kluczem do gaznika.. swieta prawda!! A co do kedziora to jego postow nawet sie czytac nie oplaca.. zawsze betona walnie takiego ze bania mała. Przydał m sie szczelinomierz kiedys do ustawienia swiecy, poza tym w domu prostownik.

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2007-01-10, 14:57   

Oj tak prostownik się przydaje...

pelu-p
Gość
Wysłany: 2007-01-10, 16:32   

a ja w hondzie nawet klucza do kół nie wożę hahaha.
Jedyny klucz jaki mam to ten do stacyjki.

to akurat swiadczy o twojej "niemadrosci"

warcab
Gość
Wysłany: 2007-01-10, 17:13   

i pewnie tylko wartborgini ten klucz mozesz obsluzyc chodziarz i tego nie jestem pewien na podstawie Twoich postow na tym forum, bo wydajesz mi sie strasznie...(nie powiem co, moze sie domyslisz?!?!?!?!?)...

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-01-10, 17:22   

Warcab tutaj to może nie tak ostro, po moich konfrontacjach z Wartborginim jestem przekonany, że obsługa narzędzi jest mu bardzo dobrze znana...

James
Gość
Wysłany: 2007-01-10, 18:14   

Co nie zmienia faktu, że jest kutasemn:P

warcab
Gość
Wysłany: 2007-01-10, 19:31   

no niewiem czemu ale TROSZKE mnie irytuje juz ten czlowiek
forum powino byc od:
* pomagania nowym trabanciarza,
* od dawania dobrych rad
* ogolnie od wszystkiego co jest zwiazane z marka samochodu jaka jest trabant
* od oragzniowania imprez itd.

i troche nie rozumie takich ludzi jak wartborgin, ktorzy nic tutaj nie wnosza do tego forum no moze oprocz irytacji
nie da rady go niewiem jakos zablokowac albo co przez moderatora forum, jakas netetykieta musi obowiazywac na innych forach tak jest

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-01-11, 01:08   

Ja juz to pisalem i moze sie powtorze, ale wartborgini jest cenny na forum i nieraz z jego rad i porad wyciagalem konkretne wnioski i dochodzilem do rozwiazan. Czlowiek jest specyficzny moze ale niemozna mu zarzucic niefachowosci. Kazdy cos tu wnosi, nawet Kedziorka ktora dla niektorych wnosi tylko burdel na forum to jednak czasem mnie rozweselaja jego posty.

DDR

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-01-11, 21:48   

Kedziorka ktora dla niektorych wnosi tylko burdel na forum to jednak czasem mnie rozweselaja jego posty.

mnie też rozwesela i dzięki mu za to Bo nieraz gdyby nie On i jego Post ja rozwalił bym pół osiedla... i dawno bym rzucił cegłę jak nie pustak na te cholerne wyjące auto co 5minut (fagas bawiący się alarmem)

Sorry za text ale nieraz nie da się określić inaczej

maxxx601
Gość
Wysłany: 2007-01-11, 21:57   

Do zestawu narzędzi dodam łom, łopatkę, deseczkę i miotełkę a do części głowicę do 2T, cewkę i kabel wn, czujnik halla, linke gazu, dużo śrubek i kawałek dętki ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi