Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyciszanie trabanta 601.
Autor Wiadomość
Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-12-02, 17:18   

Witam mam pytanko czy ktos wyciszal trabanta, chodzi mi o bagarznik, I Dzwi. Jak ktos ma moze jakes fotki co do wyciszania i jak to wyglada chodzi mi o to zeby wyciszyc do car audio pozddro.

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-02, 17:40   

Jesli chodzi o audio w tylnej półce to polecałbym ci zbudwanie skrzyni w tylnej półce (i przede wszystkim zbudowanie jej z płyty hdf/mdf)

zielczi
Gość
Wysłany: 2006-12-02, 17:43   

polecam mate bitumiczna dostepna na allegro,pasty wygluszajace albo filc

bumar1
Gość
Wysłany: 2006-12-02, 22:28   

A ja na razie wygłuszyłem boczki ( błotniki). Zrobiłem to tak: po odklejeniu duroplastów wyciąłem z gąbki grubości 10 cm. kształty wew. błotników. Później obrobiłem jeszcze je tak aby dokładnie wypełniały wnętrza błotników. Na końcu ( najważniejsze !! )włożyłem wszystkie gąbki w grube worki plastikowe i szczelnie zamknąłęm ( żeby nie ciągnęłły wilgoci ). Z tyłu robota jest łatwa ale z przodem trzeba się pobawić. Zniknął ten charakterystyczny klank plastiku niestety silnik nadal bardzo hałasuje. Z nim i drzwiami będę walczył na wiosnę. Co do głośników z tyłu, to muszę stwierdzić, że też dużo eksperymentowałem. Najlepsze brzmienie jest wtedy, gdy głośniki są wkręcone w tylną deskę,płasko tak aby głos odbijał się od tylnej szyby do wewnątrz a od spodu przymocowałem do nich 30-to centymetrowe rury kanalizacyjne z PCV o średnicy 100 mm. Brzmi jak w skrzyniach. Polecam. Pozdrawiam.
Przy okazji: jak najlepiej wygłuszyć sinik ?

magik
Gość
Wysłany: 2006-12-03, 18:49   

wykelic ścianę grodziową matą, chyba od wewnątrz najłatwiej. Można dołożyć masy wygłuszącej na tylnią osłonę silnika.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-12-03, 18:55   

magik to nic nie da :)

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-12-26, 22:23   

a wygluszal ktos drzwi bo mam problem jak to zrobic

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-28, 23:58   

Kupujesz maty termokurczne i do tego jak już ci sie nudzi wyklejsz wnętrze materiałem :P Tylko po co wygłuszać drzwi?

Jendrej
Gość
Wysłany: 2006-12-29, 14:43   

drzwi wygluszac po to by dobrze glosniki graly :]

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-12-29, 21:36   

Chce wyciszyc poniewaz mi strasznie charczy glosnik w dzwiach a po wyciszeniu bedzie ladny basik

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-12-29, 21:39   

bo jak narazie to mi wali jak w chacie murzynskiej

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-30, 10:43   

raczej wyciszenie niewiele da jeśli chodzi o głośniki :P Prędzej da cos porządny wylot powietrza i boczki z solidnej sklejki

maxxx601
Gość
Wysłany: 2006-12-30, 13:15   

pamietaj zeby zabezpieczyc tyl glonika czyms przed woda!!

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2007-01-02, 02:14   

Dum, Dum, Dum, Dum!!! Opracowałem najlepszy sposób, dzięki któremu Trabant jest idealnei cichy. Poprostu nie należy wkładać kluczyków do stacyjki i uruchamiać silnika :]

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2007-01-02, 11:45   

Ja tez wylepilem matami przegrode silnikową z dwóch stron myśląć naiwnie ze bedzie cichutko, moze blachy są sztywniejsze ale ciszej nie jest :-P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi