|
RADIO BERLIN panel i głośnik |
| Autor |
Wiadomość |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-22, 12:42
|
|
|
| Jak najbardziej. Moje nowe radio (kaseciak philips dedykowany do opla) był w takiej kieszeni. Kieszeń montowało się na stałe, a radio wyciagało się z niej w specjalnych sankach. Samo radio było przykręcone do sanek klasycznie czyli na dwie nakrętki przy pokretłach, jak chcesz to mogę sciągnąć z pawlacza i zrobic fotki tej kieszeni i sanek |
|
|
|
 |
mateusz
Gość
|
Wysłany: 2006-12-22, 13:18
|
|
|
| Co do programów, które można słuchać. Na jednym ze zdjęć zamieszonych przez Miedelnicę w tle widzę naklejkę z logiem znanej stacji p.t radio maryja ;> |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-22, 23:08
|
|
|
| Mateusz, jest jeden problem. Kochana rozgłosnia ojca dyrektora odbiera tylko na nowym i starym UKF :D |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-23, 12:34
|
|
|
Tak przy okazji dwa pytania dotyczący radiofonii Trabntowej...
Swojego Traba wzoruję na lata '50 - '60 (bo na to zasłyuguje :) i taki miał być od początku) i mam takie pytanie, jakie radio lepsze? Mam dwa:
Kaseciak Phillips dedykowany do Opla
oraz
Unitra Safari 5
Kaseciak ma 4 programy górnego FM, stereo autostop itp itd, a unitra jak wiadomo nic :) Jeśli chodzi o Safari to w grę wchodzi przerobienie podświetlenia na zielono, ochromowanie panelu i przestrojenie na górny FM
Drugie moje pytanie do Miedelnicy. Gdzie w desce starego typu zamontować głośnik? (jak dobrze sądze owalny) |
|
|
|
 |
maxxx601
Gość
|
Wysłany: 2006-12-23, 15:21
|
|
|
| moze sie myle ale dziury sa chyba w gornej czesci schowka-kieszeni |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-12-23, 21:58
|
|
|
| nie mylisz się, ale nie wszystkie wersje to miały. w autku z 63 nie mam dziury (ale autko nigdy nie miało radia), a w 65 są (a autko było kupione z radiem). takie podłużne, paskowe otworki.głośnik przykręca się skierowany w dół |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-24, 00:38
|
|
|
| Czyli tak jak sądziłem granie będzie ze schowka :) Myślcie że zmieści sie tam 3 drożny owalny głośnik o rozmiarach takich jak seryjny? |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2006-12-31, 00:05
|
|
|
| no tak, ale co z tymi 6 voltami zrobić?, bo wszystkie radia jakie widziałem np. na allegro są na 12 volt, a ja nie zamierzam przerabiać trabika na 12v, szukałem jakiejś przetwornicy z 6 na 12v , ale też nie ma niczego takiego. |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-02, 02:03
|
|
|
a ja nie zamierzam przerabiać trabika na 12v
A dlaczego? Rozumiem że pełna orginalność itp, ale to niejest 600 więc według mnie mozesz sobie darować 6v a założyć 12v. Koszty przeróbki są minimalne (raptem troche bzdetów, które na pierwszym lepszym złomie wykręcisz z jakiegoś Traba). A jeśłi jużtak bardzo upierasz siena 6v to kup jakieś radio i zanieś je do warsztatu zajmującego się radioodbiornikami żeby ci go przerobili na 6V |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-07, 13:42
|
|
|
| Miedelnica, jest na allegro za 200 zeta takie radio jak pokazywałeś z ebaya. Podobnoż do Wartburga 1000 jest (aukcja też sie jakoś tak nazywa) |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2007-01-07, 15:18
|
|
|
| wiem, w sumie 200pln to nie 750 euro,ale to i tak dziwna cena... udało mi się je znaleźć bardzo szybko od podjęcia decyzji o szukaniu i dałem 40 zyta,tylko nadal się zastanawiam od czego ono jest... gałki ma te same co nasz tradycyjny berlinek |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 09:54
|
|
|
| bo ten sam producent. Możetak jak tam napisane ze od Wartburga 1000. Jest też fajne radio Admirał na allegro |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-01-08, 19:49
|
|
|
jesli juz szukasz radyjka klimatycznego i sprawnego to polecam cos z blaupunkta np taki http://allegro.pl/item152...kt_munster.html
Niezawodne i bardzo ladne, a do tego trzyma klimat.
A co do tego radyjka z Ebaya to jest od wartbura 311/312 czyjak tam kto woli 1000 |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-09, 21:16
|
|
|
A tam klimat trzyma :P Prawie to samo co moje Safari. Klimat to trzyma to ZRK Admirał
Możliwe że jak nie osiagnie zabójczej ceny to się skuszę :) Do starej deski idealnie się wpasuje :) |
|
|
|
 |
|
|