|
schemat do webasto |
| Autor |
Wiadomość |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-12-04, 23:18
|
|
|
| Ja u słowaków widziałem webasto od tatry zamontowane w miejscu dużej rury doprowadzającej zimne powietrze dwa plusy: 1 ciepłe powietrze leciało prosto do auta bez zbednych przeróbek 2 zawsze można było wyłączyć grzanie i był nawiew zimnego powietrza a w razie czego można to było szybko zdemontować |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2006-12-05, 00:25
|
|
|
| webasto montowane w bagażniku jest przykręcane do stopki która jest jednocześnie wydechem. Niestety trzeba pod tym wyciąć otwór w nadkolu |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-06, 20:14
|
|
|
| A mogę jak zwykle zadać głupie pytanie? A po co wogóle to komu?! Mi osobiście wystarcza seryjne ogrzewanie, najwyzej zanim wsiade robię to co wszyscy użytkowenicy samochodów dookoła (zapuszczam silnik z otwrtym cięgnem od grzania, po czym wychodzę, spaceruje dookoła, czyszcze szyby, poprawiam jakieś bzdety) i po 5-6 minutach wsiadam do w miarę nagrzanego wozu |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-12-07, 01:28
|
|
|
wsiadam do w miarę nagrzanego wozu |
|
|
|
 |
Dariusz Krzeszowski
Gość
|
Wysłany: 2006-12-07, 10:20
|
|
|
| Jeśli macie jakieś konkretne pytania instalacyjne do Webasto to chętnie pomogę. |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2006-12-07, 18:49
|
|
|
| 601 nie lubi rozgrzewania na postoju. |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-11, 16:51
|
|
|
| Swoją drogą ostatnio wpadł mi (jak zwykle do mojego tępego łba) do głowy pomysł żeby doładować sobie powietrzem gaźnik, co myślicie o wentylatorze własnie od Webasto? (Chodzi moi o to żeby przeżucał duże ilości powietrza i robił duże zawirowania) |
|
|
|
 |
Kozak
Gość
|
Wysłany: 2006-12-11, 20:41
|
|
|
taki intercooler? hehe
no ale jak powietrza bedzie dużo to i dawkę paliwa trzeba zwiększyć. Jeśli nie interesują Cie spalanie to zalecam takie przeróbki. |
|
|
|
 |
|
|