Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z czwartym biegiem
Autor Wiadomość
Butcher
Gość
Wysłany: 2006-11-27, 22:44   

a czy to nie zbieg okolicznosci ze 2 skrzynie a ten samm problem? moze zalałem za dużo oleju (1,5 litra). Albo za mało? Może to wina sprzęgła? Może wajcha się ślizga. Może trochę pochodzi i samo zacznie wchodzic ;-)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-11-28, 12:54   

Nie to nie jest zbieg okolicznosci. Ja mialem dwie pod rzad zepsute ktore zakladalem w ciagu tygodnia, a w tej trzeciej tereaz to tez czasem wolne kolo mowi nie. Dlatego przymierzam sie do zlozenia nowego walka z wolnym kolem.

Butcher
Gość
Wysłany: 2006-11-28, 16:24   

o szit no... a czy moze np. poduszka jakas niemrawa tudzież poluzowana jakaś część trzymająca wajchę? :P

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-11-28, 23:24   

nie wolne kolo to jedyna rzecz ktora sie psuje w skrzyni biegow.

MACIEK1871
Gość
Wysłany: 2006-11-29, 16:49   

ja u siebie wymienialem gwiazde wolnego kola z walkami bo tez nie lapalo to jest najwieksza bolaczka tych skrzyn popostu po ok 80-100tys zaczyna szwankowac.Jest troche iroboty ja najwiekszy problem mialem ze zdjeciem gwiazdy ale na prasie zdjeli mi bez problemu.Nic na sile.Mozna zrobic uszkodzenia ktore dadza o sobie znac w czasie jazdy.Zanim zdecydujesz sie na kupno nowej gwiazdy upewnij sie jaki masz typ skrzyni.W starym typie gwiazda posiada wewnatrz wyciecie na klin ktory znajduje sie na walku sprzeglowym skrzyni.Nowy typ jest poprostu na wcisk[pelny otwor]Pamietaj jednak ze jak rozbirzesz juz skrzynie to warto wymienic synchronizatory sa tam 4 a koszt jednego okolo 5-7 zl i simeringi ale przed ich zalozeniem zwroc uwage na strzalki ktore sie na nich znajduja zwlaszcza tych duzych[warto kupic kierunkowe].Wszystkie te czesci powinienes dostac u Mar Guta bralem od niego i towar pierwsza klasa.Nie daj sie namowic na zadne spawania.Bedzie ci sie zle jezdzic a przede wszystkim wal w tabim nie lubi tzw sztywnej jazdy.Zycze powodzenia i nie daj sie zwiesc zapewnieniom kupujac uzywana skrzynie ze jest cacy bo wlasnie wolne kola wyiadaly w nich najczesciej.A jak ci starczy pieniedzy to warto tez wymienic lozyska na walku sprzeglowym.Wiem ze moja opcja jest kosztowna ale wierz mi ze warto jest troche roboty ale jak troche zainwestujesz i dobrze zlozysz to na wiele tys km bedziesz mial spokoj.Wiem co pisze bo juz kilka skrzyn zlozylem.Pozdrawiam wszystkich.Maciek z nad morza.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi