|
Ekonomizer po co to ?? |
| Autor |
Wiadomość |
Tasior
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 15:27
|
|
|
| Mam problem z ekonomizerem nie świeci i nie wiem co sie stalo gdzie sie go podłacza ??i poco on wogole jest ?? |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:01
|
|
|
| powiedział bym ci ale ci nie powiem :) |
|
|
|
 |
zielczi
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:08
|
|
|
przedstawia ilosc spalanej bezynki na dana chwile.
Kedzior co Ty taki jakis inny ostatnio? |
|
|
|
 |
bumar1
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:12
|
|
|
| A tak serio, to składa się on z dwóch części. 1- jest w kabinie i wyglądem przypomina zegar złożony z diód. 2-czujnik zyżycia chwilowego paliwa i znajduje się na wężu doprowadzającym paliwo ze zbiornika do gaźnika. Z każdego z urządzeń wychodzą po trzy kabelki. Połączone one są ze sobą w komorze silnika ( gdzieś w okolicy cewek ). Kolor do koloru. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:17
|
|
|
Kędzior najwyraźniej lubi bywać na forum. Można przyjąć, że to taki clown forumowy. W każdym poście musi puścić bączka.
Tasior. Masz problem z ekonomizerem, bo nie świeci i nie wiesz co się stało. Ale czy to znacza, że świecił i nagle przestał?
Schematu podłączenia nie znam - zlikwidowałem to u siebie. Ekonomizer w Trabancie pokazuje za pomocą skali z diód chwilowe spalanie w Trabancie - działa na zasadzie kołowrotka z fotokomórką przez który przepływa benzyna - im więcej jej płynie tym szybciej kołowrotek się kręci i więcej diód się pali. Także cały ekonomizer to kołowrotek (zazwyczaj na lewo od dmuchawy przykręcony do nadkola i zamontowany na przewodzie paliwowym), wiązka trzech przewodów oraz wskaźnik na desce rozdzielczej.
A po co on jest... Skoro we współczesnym aucie prawie każdym jest komputer, który pokazuje chwilowe spalanie, to po coś być musi. Zostawiam odpowiedź na to pytanie dla Ciebie jako pracę domową... |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 17:25
|
|
|
Ekonomizer jest bardzo przydatny. Mowi o tym kiedy juz masz resztki benzyny bo wtedy mocno swiruje i raz pokazuje max a raz nic. Poza tym jak jedzeisz z gorki i muskasz lekko pedal a jedziesz 90 to patrzac na ekonomizer jesli widzi widzisz czy docisnac pedal mocniej czy nie, bo wtedy ci pokazuje czy katujesz silnik jadac na sucho z duza predkoscia obrotowa czy nie. Poza tym widzisz i diagnozujesz sauto podczas jazdy. Jak sie jest wprawnym to mozna wiele zobaczyc po jego zachowaniu. Taki maly komputer trabantowy.
A co do jego dzialania to odczep ten przeplywomierz od samochodu, zostaw kabelki i porzadnie dmuchnij. Powinien sie ten wiatraczek w srodku zakrecic a ekonomizer powinien wskazac wszystkie iody. jak nie to znaczy ze cos z elektronika. w jednym albo drugim. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 17:46
|
|
|
| uruchomiłem w jednym Trabancie ekonomizer i działa prawidłowo.u brata w trabancie jak go kupiliśmy też działał okej a teraz podczas ajzdy nie pokazuje prawie nic nieraz cos mignie.ale jak zdjołem przewód paliwowy i odkręciłem kranik paliwo leci swobodnie a na ekonomizerze zapala sie dioda jedno po drugiej do momentu az świecą wsyztskie czyli okej.po zakręceniu kranika tez powoli gasną. a w tarkcie jazdy nie działa.i co jest? |
|
|
|
 |
Misio601
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 20:58
|
|
|
| Sprawdź dogłębnie bezpieczniki w skrzynce bezpieczników. Zwłaszcza jeśli są jeszcze fabryczne, to z biegiem czasu lubią się obluzowywać, śniedzieć, itp., co owocuje np. niedziałaniem ekonomizera (ale czasem mignięciem diód). |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 21:22
|
|
|
| A moj ekonomizer dzialal i padl przyczyn nieznam nieraz sie zapali ale tylko jedna dioda niewiem czemu tak sie stalo. |
|
|
|
 |
Badyl
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 01:16
|
|
|
| Czy ekonomizer można założyć bez problemu do 1.1 ? |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 06:56
|
|
|
| u mnie przyczyna naglego 'zepsucia' sie ekonomizera bylo poluzowanie sie jednego kabelka, ktory idzie do silniczka wycieraczek. Podlaczylem i znow dziala. |
|
|
|
 |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 08:18
|
|
|
| Ekonomizer od 601 do 1.1 to raczej kiepski pomysł, o ile mi się wydaje to 1.1 ma tzw. powrót, czyli pompa paliwa pompuje benzynkę do gaźniczka, a nadmiary palwia tą samą siłą wracają. W tym przypadku miał byś przepływ paliwa non stop na max. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 13:34
|
|
|
| No nie zupelnie sie z tym zgodze bo jesli zalozysz go na powrocie paliwa to wskazania moga byc miarodajne. Aczkolwiek pewnie nie takie jak w 601. Jak jest w warburgu, bo sie nawet nie orientuje. Tam tez jes pompa a jak jest pompa to jest powrot i ekonomizer wartburg ma. |
|
|
|
 |
arni-piotr d
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 16:47
|
|
|
| ekomomizer jak sama nazwa mówi pokazuje czy jedziesz ekonomicznie i pokazuje śradnią spalania w danej chwili:żóLte diody-jedziesz ekoomicznie pomarańczowe diody- większe spalanie itd. |
|
|
|
 |
Marek Miller
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 19:04
|
|
|
Witam. ja też mam ochotę założyć do swojego traba 1.1 ekonomizer. Mi sie wydaje że to sensowny pomysł.
Tylko powiedzcie właśnie gdzie go zapiąć - na powrotowy wężyk czy ten główny.
Nie wiem jak to jest w warczyburgu. A tak nawiasem mówiąc to w 601 też przecież paliwo cały czas płynęło bo jest grawitacją więc chyba to jest coś podobnego jak w 1.1 .
A mi się wydaje że w 1.1 będzie dokładniej pokazywał bo jak zwiększasz obroty silnika (gazem) to automatycznie pompa paliwa szybiej pompuje paliwo - no i tu powinien działać
Czekam na odpowiedź.\\
Pozdro |
|
|
|
 |
|
|