|
nieprzyjemna woń w 601 |
| Autor |
Wiadomość |
rafcio
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 01:36
|
|
|
| już znalazłem chyba przyczynę ! tym razem kolega zatkał wydech butem i dodałem gazu , syczało jak japierdziu! z pod spodu gdzieś po środku , i nie zgasł wcale , dzięki wielkie ! w poniedziałek to zrobie sobie. |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 18:51
|
|
|
| ale znalazłem chyba jeszcze jedno miiejsce podejżane - kranik paliwa - czy wtym miejscu gdzie wchodzi on do kabiny powinna być jakś uszczelka między kranikiem a budą? coś mi sie wydaje że stamtąd też zapach benzynki może sie wydostawać bo widzę że kranik troszke się poci ale nie tak żeby aż ciekł, tylko delikatnie mokry jest. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 19:54
|
|
|
| A masz stary czy nowy typ? Na długim drucie plastikowe pokrętło czy kranik tuż przy ściance? Jak nowy typ to napewno tam jest kółeczko gumowe z nacięciem i dziurką. A stary typ nie wiem... |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 20:22
|
|
|
| kranik tuż przy ściance jest i tylko troche do środka wchodzi te pokrętło żeby można było pokręcić, gumki tam żadnej nie ma tylko kranik widze i otwór w budzie,. i tak na mój rozum to tam na około tego otworu powinna być jakaś uszczelka, ale nie wiem. nie ma tam żadnego długiego drutu i zadnych plastikowych części ( choć troche sie dziwie bo prawie wszystko inne jest plastikowe w środku ;) może to nie od trabanta ;) ? ) |
|
|
|
 |
warcab
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 21:11
|
|
|
| to na bank przedni tlumik, albo zespawaj albo posuzkaj lepszego:) |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 21:24
|
|
|
| tłumik napewno ma dobry , moim zdaniem to jakieś łączenie, dziadek bardzo o niego dbał, przedwczoraj na przeglądzie pan w kanale jak go od spodu oglądał bardzo się zachwycał i aż mnie sam zaprosił zebym sobie obejżał, ładnie zakonserwowany, jedna warstwą, 0 rdzy i tłumiki jak nowe, tylko tuleje wachaczy do wymiany - bo lekki luz miały, (od spodu wygląda dużo lepiej jak mój 9-cio letni nissan primera) No i przebieg chyba ma orginalny 37000. |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2006-11-19, 02:05
|
|
|
| [URL=http://img204.imageshack.us/my.php?image=imgp0924jq2.jpg][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/9774/imgp0924jq2.th.jpg[/IMG][/URL] |
|
|
|
 |
Dominik ( mix0l )
Gość
|
Wysłany: 2006-11-19, 13:47
|
|
|
Witam
Na ściance przy kraniku powinieneś mieć gumową uszczelkę(zaślepkę). Dobrze w miare szybko skądś taką zdobyć bo trochę wieje tamtędy bez gumki i nogi lubią zmarznąć;). |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2006-11-19, 18:13
|
|
|
ok , umueściłem ogłoszenie ze zdjęsiem w dziale "giełda" , że kupię taką uszczelkę, tam jest kontakt do mnie , jak byscie coś mieli takiego, lub wiedzieli gdzie szukać to dajcie znać. Dzięki
ale podejżewam ze kawałek starej dentki i silikonu w ostatecznosci też da rade ;) |
|
|
|
 |
|
|