Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nieprzyjemna woń w 601
Autor Wiadomość
rafcio
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 01:36   

już znalazłem chyba przyczynę ! tym razem kolega zatkał wydech butem i dodałem gazu , syczało jak japierdziu! z pod spodu gdzieś po środku , i nie zgasł wcale , dzięki wielkie ! w poniedziałek to zrobie sobie.

rafcio1
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 18:51   

ale znalazłem chyba jeszcze jedno miiejsce podejżane - kranik paliwa - czy wtym miejscu gdzie wchodzi on do kabiny powinna być jakś uszczelka między kranikiem a budą? coś mi sie wydaje że stamtąd też zapach benzynki może sie wydostawać bo widzę że kranik troszke się poci ale nie tak żeby aż ciekł, tylko delikatnie mokry jest.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 19:54   

A masz stary czy nowy typ? Na długim drucie plastikowe pokrętło czy kranik tuż przy ściance? Jak nowy typ to napewno tam jest kółeczko gumowe z nacięciem i dziurką. A stary typ nie wiem...

rafcio1
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 20:22   

kranik tuż przy ściance jest i tylko troche do środka wchodzi te pokrętło żeby można było pokręcić, gumki tam żadnej nie ma tylko kranik widze i otwór w budzie,. i tak na mój rozum to tam na około tego otworu powinna być jakaś uszczelka, ale nie wiem. nie ma tam żadnego długiego drutu i zadnych plastikowych części ( choć troche sie dziwie bo prawie wszystko inne jest plastikowe w środku ;) może to nie od trabanta ;) ? )

warcab
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 21:11   

to na bank przedni tlumik, albo zespawaj albo posuzkaj lepszego:)

rafcio1
Gość
Wysłany: 2006-11-18, 21:24   

tłumik napewno ma dobry , moim zdaniem to jakieś łączenie, dziadek bardzo o niego dbał, przedwczoraj na przeglądzie pan w kanale jak go od spodu oglądał bardzo się zachwycał i aż mnie sam zaprosił zebym sobie obejżał, ładnie zakonserwowany, jedna warstwą, 0 rdzy i tłumiki jak nowe, tylko tuleje wachaczy do wymiany - bo lekki luz miały, (od spodu wygląda dużo lepiej jak mój 9-cio letni nissan primera) No i przebieg chyba ma orginalny 37000.

rafcio1
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 02:05   

[URL=http://img204.imageshack.us/my.php?image=imgp0924jq2.jpg][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/9774/imgp0924jq2.th.jpg[/IMG][/URL]

Dominik ( mix0l )
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 13:47   

Witam
Na ściance przy kraniku powinieneś mieć gumową uszczelkę(zaślepkę). Dobrze w miare szybko skądś taką zdobyć bo trochę wieje tamtędy bez gumki i nogi lubią zmarznąć;).

rafcio1
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 18:13   

ok , umueściłem ogłoszenie ze zdjęsiem w dziale "giełda" , że kupię taką uszczelkę, tam jest kontakt do mnie , jak byscie coś mieli takiego, lub wiedzieli gdzie szukać to dajcie znać. Dzięki
ale podejżewam ze kawałek starej dentki i silikonu w ostatecznosci też da rade ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi