Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Regulacja gaźnika [601]
Autor Wiadomość
Qbs
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 14:33   

no uszczelka spoko ale moze mam inny trop. otoz fragment starej uszczelki papierowej od dolotu sie zostal na gazniku i mogly byc tam przedmuchy spore. Ale juz mi sie nie chce kombinowac bo inny gaznik dziala dobrze :-)

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 14:42   

Kurna a mi wszystko chodzi cacy, auto jest elastyczne, trzyma obroty, itp itd. ale zapala na zimno dopiero za 2-3 razem. Ma ktoś pomysł co to może być z tym gaznikiem? to jest stary typ, wyregulowany dobrze, poziom paliwa ok, nie przytkany... zastanwiam sie jeszcze czy to nie za duzo otwarta przepustnica podczas rozruchu (bo mam srube wolnych wkrecona ok 3/4) a urzadzenie rozruchowe dziala dobrze przy zamknietej przepustnicy. W kazdym razie nie pali jak powinien. Co to może być? Jak było ciepło to palił od kopa :L Zaplon na 100% jest ok

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 15:17   

Zobacz czy nie są zamienione dysze od urządzenia rozruchowego.

piotr d
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 16:52   

witam w przypadku Maćka to nie gażnik tylko zapłon [zjadłem zęby na tym w swoich przypadkach]

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 17:06   

yyy gdzie urzadzenie rozruchowe ma dysze w starym typie ? :0

krzysiek G
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 17:43   

Dwie Sróbki z boku. Dysze są pod nimi.

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 18:00   

to jeszcze starszy typ :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 18:34   

Sluchaj jak bylo cieplo to palil dobrze bo tak juz z trabantami jest. A do rozruchu na zimno potrzeban jest specjalna technika (ciezko to wytlumaczyc bo nawet z pokazywaniem mojej siostrze nie dalo sie wyjawic tajnikow odpalania trabanta na zimno). podstawowa rzecza jak sie robi zimno jest gaszenie auta po jezdzie. Jak przypuscmy wieczorem podjezdzasz samochodem pod miejsce spoczynku to gasisz kluczyk jednoczesnie wyciagajac ssanie do konca i czekasz az calkiem zgasnie. RAno chcac odpalic wyciagasz ssanie do konca i odpali za pierwszym razem. jak juz odpali to szybko cisneisz gaz z wyczuciem i chowasz ssanie do polowy ( w starych typach ta polowa jest wyczuwalna go aparat rozruchowy ma dwa polozenia. No i cala filozofia.
Jak to niezadzaiala to bedzie oznaczac ze masz wiekszy problem.

DDR

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 18:40   

hehe ten patent jest stary jak świat, bez niego tobym wogule auta nie odpalił :)

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 17:11   

No panowie- nikt nie trafił :) Przez przypadek odkryłem przyczyne. Spadł mi wąż od filtra powietrza i auto nagle dostało skrzydeł... wniosek? filtr powietrza do wymiany (kurna, ma dopiero 1 sezon ;/)

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 17:24   

Regenerował ktoś z was mocowanie (oś) przepustnicy, co by nie latała sobie tak swobodnie raz w prawo raz w lewo?:>

magik
Gość
Wysłany: 2006-11-04, 16:21   

nie robiłem , ale kiedys gadałem z gaźnikowcem. Na początku krzyknął 70 dych. Po krótkiej rozmowie doszło do 50 . Znalazłem w końcu dobry gaźnik i tylko na rozmowie się skończyło. Jakby co to ul. Rzemieślnicza na Zaciszu. Mała ulica od Łodygowej. Trochę droga impreza bo i tak dojdzie regulacja czyli 70 dych na bank

Maxim
Gość
Wysłany: 2008-08-26, 12:30   

Witam.

Ponawiam moją prośbę o przesłanie książki odnośnie naprawy Traba w PDF. Moj mail - maximreality@wp.pl. Chce dobrze wyregulować gaźnik, ale interesuje mnie też reszta napraw.

Z góry dziękuje :)

gier'u
Gość
Wysłany: 2009-02-06, 19:34   

Witam!
Wymieniłem pływak gaźnika na nowy, ponieważ stary był topielcem. Silnik przed wymianą palił tylko na drugi cylinder, po wymianie pali na obydwa. Iskra jest na wszystkich świecach. Niestety silnik kicha, jest dość słaby żebym mógł normalnie nim ruszyć muszę mieć wyciągnięte ssanie i wciśnięty gaz do podłogi (sprawdzałem na jedynce i wstecznym). (żeby nie było niejasnośći ręczny był zwolniony i paliwa pół baku). Gaźnik jest nowego typu 28HB 1-1
Proszę Was o jakieś fotki, i opis regulacji tego gaźnika, w postach wyżej są jakieś linki do zdjęć niestety niedziałające. Mam ksiązke Skurskiego z 1974r ale wszędzie jest podana regulacja gaźnika starego typu.

Proszę jeszcze mi powiedzieć w którym miejscu jest orginalnie zamocowana spręzynaka od przepsutnicy ponieważ jak kupiłem auto, to druciarskim sposobem była założona dość długa, rozciągnięta spreżyna zaczepiona do ucha od holowania.
Dodam jeszcze, że auto nie ma aktualnego OC i przeglądu więc sprawdzam je na podwórku.

PozDDRawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi