Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
radio dalco
Autor Wiadomość
Vampirek
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 17:04   

ja i tak preferuje Pionka Delfina ;] to jest radio rulz ;] do tego glosniczki JBL albo Hertz ;] i nic mi wiecej nie trzeba do szczescia

Dawid Szejn
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 08:37   

Witam Miałem Dalko zlom Gms złom Rocker złom Tak to jest jak człowiek sie laszczy na kilka zlotych Teraz mam Jvc is wery wery good:)Teraz jest w Media za 299zl na ful wypasie nawet mzna wziąsć na raty 20x15zl to jest raptem 3 paki papierochów.

Dalko allegro 289zł
Jvc media 299zł

Alek
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 02:38   

czaiłem się na tego JVC, ale osobiście wybrałem PIONEER DEH 2800MP. Jestem bardzo zadowolony :) brakuje mi oczywiście pilota, le w tym radiu jest na takiegoż wejście. Pozatym na moich 2x HITACHI 80Watt plus 2x niewiemco duzo watt jajowatych z tyłu na półce gra BAAAARDZO ładnie. tylko jak uda mi sie dziuty załatać żeby bas nie uciekał to pewnie będzie jeszcze ładniej.
W pioneerze brakuje mi tylko przycisku MUTE, który by był łatwo dostepny, o ile sie nie myle w JVC coś takiego jest (przynajmniej na kasetowcach było)... aha! i Pioneer jest o tyle lepszy od JVC, że jest na tranzystorach MOSFET (Metla Oxide Semiconductor Field Electron Transistor) fajna sprawa :)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 13:23   

pioneery mają wyprowadzony kabelek MUTE, więc możesz sobie w dowolnym miejscu zamutować :) montując przycisk łączący ów kabelek z masą...

Vampirek
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 15:48   

ma racje + do tego pionek a przynajmniej delfin ma pelne wysterowanie suba :] co mnie bardzo robi :) a w roli scislosci to JVC takze jest na mosfecie :] wszystkie wyzsze modele :) obecnie Pioneer MEH 6800R lub Pioneer DEH 6100/7100/8100/9100R to najwyzsza poleczka ostatni model to Deck bardzo trudno dostepny ale jak graaa ojjjjj :) mnie to robi i to ostro poza tym pelny cyfrowy eq czego nie maja inne radia :) wiec mnie osobiscie nikt nie przekona na zadna podrobke :) chyba ze glosnik basowy boschmanna bo ladnie sie zachowuje ale wzmak na monoblocku moze go zbyt latwo wydmuchac dlatego poroponowal bym JBL/Infinity/Hertz/lub tez JL audio :) to tyle :)

Alek
Gość
Wysłany: 2006-11-03, 22:43   

wow! z tym przyciskiem mute mnie zatkało, faktycznie posprawdzam to jak będe mógł :)

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-04, 14:32   

hehe, pytajcie a... znajdziecie :)
bo "som na tym śfjecie żeczy, kture sie FIZJOLOGOM nie śniły" ;P

Alan
Gość
Wysłany: 2006-11-12, 12:56   

Wiadomo: jak coś tanie, to napewno nie jest najlepsze; nie oszukumy się, tanie jest dlatego, że jest słabe. Rzucanie sie na sprzęt za kilka tysięcy to już wogóle paranoja. Ale coś markowego za niewygórowaną cenę mozna znaleźć na aukcjach a nawet w sklepach/komisach itp.
Z tego co zauważyłem - a przeszło przez moje ręce trochę tego i tamtego sprzętu - to kaseciaki no-name mają powolne przewijanie, a odtwarzacze CD przeskakuja gdy samochód ruszy z miejsca. Obie rzeczy moga nieźle wkurzyć, z tym że przeskakiwanie CD to już totalna porażka.
Każda wrona swój ogon chwali więc i ja to zrobię ;-) . Jak mogę polecić, to coś ze stajni 'Kenwood' - sprzęt (nie wiem czemu) jakoś mało rozpowszechniony na pl-rynku mimo b.dobrych parametrów. Wszyscy rzucają się na Pioneery, Sony (co za szajs!) i inne Alpiny. Osobiście stawiam TYLKO na Kenwooda.

Alek
Gość
Wysłany: 2006-11-13, 18:35   

No Sony'ego nie polecam, ja polecam JVC, Pioneer a Kenwooda nie znam, więc się nie wypowiadam :)
A ludzie zamiast kupować wzmacniacze i tanie radia niech lepiej się pu... zastanowią, i niech wezmą po prostu dobre radio, firmowe jakieś już od 360,- można mieć (jak np. mój pioneer na MOSFET'ach)

Andrzej Tomaszewski/Traba
Gość
Wysłany: 2006-11-15, 08:28   

Ja mam dosyć ciekawe połączenie. Radio Safari 5 (wymaga przestrojenia) do tego podłączony wzmacniacz produkcji DDR 2x60W i jak na razie 4 zestawy głośnikowe Unitry (jeden 2x20W 4Ohm i jeden 2x10W 4Ohm). Gra ładnie, ale zamierzam wymienić głośniki (wciskając je w obudowy Unitry zresztą). Dodatkowo podłaczyłem równolegle do wzmacniacza 2 gniazda Chinch, przez co odtwarzam muzykę praktycznie ze wszystkiego co podłącze (telefon, mp3, cdplayer, palmtop)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi