Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Cos piszczy
Autor Wiadomość
peeter
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 00:54   

Witam:)
Mam taki problem: jak kade to cos mi z przodu piszczy, trudno to pkrelic, ale jak sie rozpam to piszczy bardziej, klocki sprawdzale kola tez i nic nie wskazuje zeby to bylo to:(Co to moze byc??Pozdrawiam

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 01:20   

ciezko bedzie przez net okreslic co to. Jak ktos tego nie slyszy to jak ma Ci pomoc? Przejedz sie do bardziej doswiadczonego trabanciarza albo do mechanika.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 16:05   

może kot tam siedzi ;PPP

Luker
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 18:45   

Sprawdz czy felgi sa cieple wtedy na pewno stwierdzisz czy to cos przy kolach. Wtedy albo klocki tra o tarcze, albo lozysko pada (chociaz ono huczy nie piszczy). Wymieniales pompe wody na statima albo pasek rozrzadu ? jezeli tak to delikatnie popusc pasek, bo pompa lubi popiskiwac jak sie ja za mocno naciagnie. Mozesz jeszcze miec myszy w samochodzie :D

peeter
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 21:34   

felgi nie są ciepłe po jeździe w sobote popatrze dokładnie może znajde przyczyne:)z gory dzieki

Markus
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 21:47   

Peeter ja od pół roku mam to samo i za cholere nie mogę dojść skąd te piski dochodzą. 2 razy ściągałem koła i stawiałem samochód na klockach dawałem bieg i jazda , ale w tym czasie oczywiście nic nie piszczało:( Czasem piszczy tak głośno ze aż ludzie się odwracają ,a czym szybciej tym pisk jest mocniejszy:( Jak już się rozgrzeje to pisk ustaje chodź to nie jest reguła. Wina tarcz to to nie jest bo niedawno wymieniałem i dalej to samo. Wina silnika tez nie bo po wyłączeniu w czasie jazdy tez piszczy. Ja się poddałem i tak już jeżdżę jakiś czas ,ale strasznie mnie to irytuje. Może wy macie jakiś pomysł?

Placik
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 22:28   

Kurde niewiarygodne:)
Mnie też coś piszczy tylko ze mi w 601 z przodu i na słuch to szacuje ze to lewa strona, jak siedze za kierownicą. Raz piszczy raz nie a jak piszczy to muzyka na full bo nie moge psychicznie wytrzymać.
Moze w tym okresie trabanty tak mają??

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-01, 23:55   

jest na to metoda: przesmarować tarcze hamulcowe smarem. Nie bedzie piszczalo no i klocki sie beda mniej zuzywały...
ze też dotąd nikt na to nie wpadł

:)

Mieczysław
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 08:42   

A co ze skutecznością hamowania...?
U mnie jest to samo ale pisk znika kiedy lekko dotknę hamulca albo gdy jest wilgotno "na polu" ("na dworzu").
Klocki sprawdzane, łożysko nowe,tarcza nowa -wyrażnie lewy przód piszczy

Markus
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 19:37   

Peeter i co wyczaiłeś co u ciebie piszczy? U mnie oprócz biedy to jeszcze trabant :D

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 14:38   

Pewnie już sprawdziliście ale do głowy przychodzi mi jedynie pasek klinowy. Albo zbyt zużyty, albo koła pasowe zużyte. Lub za słaby naciąg.
Ale w dwusuwie po lewej to nie wiem co może piszczeć w skrzyni biegów :), łożyska kół to raczje szumią...

peeter
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 17:41   

no na razie nic niestety w sobote robie drugie podejście:)jakby cos to dam znac:)Pozdrawiam

klajber
Gość
Wysłany: 2006-11-08, 07:57   

Zgodnie z radą macq prysnąłem WD na tarczę a piszczy dalej...a nawet skrzeczy jak słucham pchając trabika

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-11-08, 15:48   

Mnie piszczało z tyłu jak miałem śrubę wahacza niedociągniętą i odwrotnie zalozona poduszke . i tez się wydawało,że to z przodu. objaw ten sam - czym szybciej tym bardziej piszczało.
jeżeli jednak to nie to to sprawdź mocowanie wahacza przedniego i drazka stabilizacjnego moze tam trze guma.

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-10, 20:16   

nie nie nie !!!
ja zartowalem ......... nie psikajcie niczym :P Przepraszam, ze kolege wprowadzilem w blad. Akurat wd 40 to pic, ale żeby ktoś smarem nie smarowal... Jeszcze raz sorki jesli ktos nie zrozumiał moich intencji

A tak juz całkowicie na poważnie: słyszałem o jakiś srodkach do konserwowania tarcz (bebnow). Widział/testowal ktos cos takiego? U mnie jak auto postoi chwile auto to nie dosc ze do tylu mi kola blokuje to podczas jazdy wydaje dźwieki jak autosan podczas hamowania. :}

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi