|
[1.1] Dziwne straty mocy |
| Autor |
Wiadomość |
Alek
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 23:42
|
|
|
Więc tak, ostatnio zaczął mi dziwnie się zachowywać silnik. I nie wiem czego to wina.
Jak mam go odpalonego na wolnych obrotach to chodzi równo i ładnie (czy zimny czy ciepły).
Na trasie zdaża się, że zapala mi się pomarańczowa dioda (silnik się wychładza???).
Jak mu depne to przyspiesza ładnie i pięknie wchodzi na obroty.
A teraz problem, jak chcę jechać np. 40km/h i mam lekko wciśniety pedał gazu, to tak jakby moc tracił, zmula go. Na małych obrotach na 3 i 4... tak, że kiedy jade i włącze luz - obroty normalne, kiedy wcisne mocniej - przyspiesza ok, ale jak mam lekko wciśnięty.. niby jedzie, ale tak.. no zwalnia, zmula itp... |
|
|
|
 |
PJ4cK
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 01:21
|
|
|
| Co do tej diody to spróbuj termostat wymienić (10 minut roboty), nie zaszkodzi a sam miałem z tym problemy :). A co z resztą to nie wiem, pewnie znając życie coś z gaźnikiem :/. |
|
|
|
 |
Alek
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 08:51
|
|
|
| Jacek, to masz klejny powód, żeby mnie nawiedzić - pomożesz mi wymienić termostat :) ja go mam juz kupionego od daaaawna, ale nigdy nie miałem okazji go podmienić :) |
|
|
|
 |
Alek
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 08:10
|
|
|
| Już wiem o co chodzi, z kolektora dolotowego jakiś wąski wężyk mi spadł :) już jest ok :) |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 11:19
|
|
|
| ale pomarańczowa dioda to usterka termostatu. i zrób to bo potem będziesz płakał że dużo pali albo że zimno w aucie... |
|
|
|
 |
Alek
Gość
|
Wysłany: 2006-11-03, 02:34
|
|
|
| już to zrobiliśmy z PJ4ck'iem - wszystko jest teraz cacy. Nagrzewa sie całkiem szybko i wogóle :) PRAWIE 10 minut roboty! i polecam ten zabieg!! :D |
|
|
|
 |
|
|