|
Szyba i podnośnik do szyby 1.1 vs. 601 |
| Autor |
Wiadomość |
Sewerm
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 10:16
|
|
|
Czy ktos się orientuje jakie są różnice w mechanizmie podnoszenia szyby między w trabant 1.1 i 601. I czy szyba jest taka sama?
Poszukuje szyby z podnośnikiem do 1.1, ale mogę zakupić do 601, jeśli takie same to by nie było problemu.
Pozdrawiam, Sewer |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 12:56
|
|
|
| pewno takie same, skoro drzwi są identyczne... |
|
|
|
 |
Turek
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 09:31
|
|
|
| A idzie przełożyć jakiś mechanizm z innego samochodu, tak aby el. opuszczanie szyb łatwo dopasować można było? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 11:38
|
|
|
wszystko idzie przełożyć :)
trza mieć tylko trszki manualnych zdolności i pomysłowości...
podobno z poloneza montowali coniektórzy... |
|
|
|
 |
Turek
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 13:07
|
|
|
| Jak do takowych przymocować prowadnicę Trabantową?? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-01, 13:07
|
|
|
najlepiej wyjąć szybę i włożyć ją w polonezowy mechanizm.
a WOGÓLE najlepiej to kup sobie zestaw elektrycznych szyb, teraz są po ok 200 zł i załóż do orginalnego mechanizmu...
Ja ostatnio montowałem dwa takie zestawy i pracują wyśmienicie...
Robota na 2 godziny :) |
|
|
|
 |
Turek
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 10:47
|
|
|
No właśnie mi chodzi o to że mam już mechanizm el. szyb, ale z czego to nie mam pojęcia - BMW czy coś takiego - a tych uniwersalnych nie chcę brać bo to ponoć jakaś tandeta... Plastiki co za korbki są, to się szybko przecierają i silniki mają słabe...
Chcę coś konkretnego zrobić... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 11:15
|
|
|
bzdura !!!
w mojej hondzie szpula taki zestaw już ponad pół roku i jest super !!!! Nic się nie przeciera, silnik mocny, pięknie zasówa, a szyba jest spoooro szersza jak w trabancie...
nie wierz w takie opowieści jak sam się nie przekonasz....
zresztą przetrzeć to się tam nie ma jak, nawet choćby chciało, bo wszystko wchodzi ładnie na wcisk i pasuje, więc tarcia tam nie ma. |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 11:21
|
|
|
Prawda te mechanizmy z allegro mają zasłabe silniczki czyba podnosi się pół dnia ;) tragedia
Ja mam silniczki z audi troche wystają ale szyba juz śmiga 6 lat bez zadnych problemów |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 21:26
|
|
|
ja mam ten zestaw:
http://www.allegro.pl/ite...lacznikami.html
szybkość podnoszenia i opuszczania jest normalna, jak w innych autach.
Owszem, jak coś niest nienasmarowane jak należy to zwalnia i idzie wolno (u kolegi teraz w civicu tak się zrobiło na jednej stronie )), no ale wystarczyło wysmarować prowadnicę i jest ok.
Problem może nie leży w słabych silnikach, ale w tym, że w takim uniwersalnym zestawie jest znacznie więcej przekładni do napędzenia i tu się pojawiają straty. Fabryczny układ ma inną przekładnię podnoszącą i żadnych niepotrzebnych elementów pośredniczących, a w takim zestawie silnik ciągnie całe te tyby od korby, rolki na ramce pod szybą, dźwiga szybę, i jeszcze swoje przekładnie musi napędzić... |
|
|
|
 |
Marcin "bydle&am
Gość
|
Wysłany: 2006-11-02, 21:41
|
|
|
| wartborgini a mozesz podeslac jakies zdjecia, jak zamontowales ten zestaw? |
|
|
|
 |
Turek
Gość
|
Wysłany: 2006-11-03, 00:38
|
|
|
| wartborgini, a jak zacowuje się ten bajer jak mu dasz jakieś obciążenie - powiedzmy uszczelka w polowie szyby mocniej trzyma szybę i ciężko ją jest przesunąć dalej - normalnie plastikowe korbki - bolce - się przy tym łamią, a metalowe by pociągneły dalej... o ile silnik dałby rade je napędzić... |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-03, 13:34
|
|
|
zdjęcia... nie wiem czy Wam to cokolwiek pomoże bo montowałem w hondach a nie w trabancie :) no ale tutaj macie ogólną taką instrukcję:
http://www.crxsi.com/resources/spal/
jeśli szyba będzie chodzić tak ciężko że trzeba się "przysadzić" do otwarcia / zamknięcia to zapomnijcie o elektryce...
Ten układ ma odpowiednią siłę ale pod warunkiem że wszystko chodzi sprawnie. Wiem że w trabancie różne rzeczy są, i jak będzie coś spiepszone z gumami, uszczelkami itp tak że są spore opory to nie ma się co przysadzać z elektryką...
Potem ktoś narzeka że się spalił silnik, że się coś urwało...
Podstawa to prawidłowo, lekko działające mechanizmy.
Wtedy jak założysz będzie działać długo i pięknie. W innych przypadkach szkoda tracić kasy...
---------------------
i jeszcze drobna uwaga co do montażu tego w trabancie...
Jak każdy pewno wie, tapicerka na drzwiach trabanta jest jaka jest (prosta jak decha) i niestety pojawi się problem przy założeniu tego mechanizmu napędzającego ośkę (przy korbie :) - prawdopodobnie będzie nieco wybrzuszone...
nie mocno ale będzie... Silnik włożysz głębiej w drzwi bo tam są takie miejsca, nie jest to gruby mechanizm, zmieści się pomiędzy szybą, ale w miejscu korby niestety będzie odstawać - jak sądzę o jakieś 1-1,5 cm ponad normę...
można ew. zrobić "myk" i wstawić tam jakiś ładny element zabudowy pod głośniki, bo:
1 - drzwi będą rozebrane;
2 - kable trzabędzie przeciągać;
3 - jak ktoś jeszcze w drzwiach głośników nie ma :)
więc będzie i łatwiej i mniej roboty i estetyka się poprawi... |
|
|
|
 |
|
|