Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
radio dalco
Autor Wiadomość
Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-23, 10:27   

Najlepiej kupić markowe radio, nawet urzywane. I nie kupuj radia z milionem kolorowych świecidełek i wyświetlaczem w skaczące delfiny :) Płacisz wtedy za świecidełka. Świecidełkowe i dobrze grające radia kosztują powyżej 1500.
Za 300 kupisz już coś firmowego bez zbędnych bajerów wizualnych. O używkach nie mówiąc. Tylko sprawdź używki i nie kupuj kradzionych.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-23, 11:11   

co do sony, to istotnie, te stare modele z cd i z niższej półki są kiepskie. Łatwo "przeskakuje" płyta w nieco już leciwych modelach.
Ale te nowe są ok.
Nie wspominając już o tych ze średniej półki.

ja od ponad roku używam takiego:

http://www.allegro.pl/ite...3_animacje.html

i jestem bardzo zadowolony. Co prawda, straciło na cenie spoooro, bo dałem 1150 zł za nówkę przywiezioną gdzieś z zagranicy (wtedy na allegro były po ok 1300 zł), no ale posłuży jeszcze długo :)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-10-23, 12:44   

Ja mam dalco - nie narzekam, ale tez nie zdecydowalem sie na takie za 200zl.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-10-24, 22:25   

Ja mam radio Firsta wypas to nie jest czyta MP3 ma ładny wyświetlacz:) kupiłem go na allegro spory czas temu będzie jakieś 2 lata temu za sumę 299zł.Radyjko działa do tej pory bez problemu i nie mam z nim problemu jeśli masz niewiadomo jakie wymagania to musisz sobie kupić jakieś firmowe radyjkoa jesli nie to szukaj na allegro coś zapewne ciekawego znajdziesz.

-------------------------------------------------------
Trabant 601s rocznik 85
w kupnie druga 601 rocznik 88
-------------------------------------------------------

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-25, 15:44   

może właśnie lepiej kupić z takich bezfirmowych radio używane conajmniej pół roku...
jak się przez pół roku nic nie zepsuło to jest większa szansa że to udany egzemplarz i jeszcze chwilę popracuje. Poza tym cena niższa a jak będzie zadbane to nikt nie pozna :)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-25, 17:19   

można wyjsć też z tego założenia że po co ci dobre radio skoro i tak podpierdolą...

bartekN.
Gość
Wysłany: 2006-10-25, 18:18   

Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Analizując Wasze spostrzeżenia, zdecydowałem się na zakup firmówki i, nieco przez przypadek:), wygrałem aukcję, której przedmiotem był Panasonic. Cena nie jest wygórowana. Mam nadzieję, że pogra do czasu, aż uda mi się odłożyć kilka złotych na coś z wyższej półki. Dzięki za zainteresowani tematem i za konstruktywne odpowiedzi.
pozdr.

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-10-25, 19:44   

Tez bym tak zrobil na twoim miejscu niema to jak firmowy sprzet.........

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-25, 21:53   

może troszkę w temacie - dziś zamontowałem sobie w furze to:

http://www.allegro.pl/ite..._dvd_lcd_7.html

fajny bajer, choć firma jakas taka nie wiadomo jaka. Bardzo ładnie odtwarza dvd, vcd, no i oczywiście mp3 :), jest niewidoczny przy złożeniu, ma wszelakie wejścia i wyjścia, tak że można to zainstalować rezygnując z radia, zamontować tylko wzmacniacz i jest wszystko czego dusza zapragnie...
Zresztą ma toto tez wbudowane głośniki i transmiter radiowy do słuchania np. filmów albo muzyki za pośrednictwem fal radiowych (czyli bezprzewodowo :)

i cena bardzo przystępna !

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-10-27, 15:44   

niezle zainwestowales ja w swoim mam gps narazie to tylko tyle ale moze kiedys bedzie cos wiecej pozddro

Vampirek
Gość
Wysłany: 2006-10-27, 21:12   

ehe no ok panowie :) ja nie mam nic przeciwko kombinowaniu :) ale tanie to panienki sa na trasie do zielnoki :) a na radio jak by nie liczyc pozadne trzeba 400zl wylozyc na stol :) bo taka prawda ja w aucie mam blaupunkta milano mp34 zestaw przedni jajka i rollbass i powoli zaczyna sie robic krotko :) blaupunkcik do sprzedania tak jak 2 radio Clarion 4x60W na koncowce :) jak ktos chce to fotki moge podeslac :) i wiem jedno nie kupie zadnych cudakow typu dalco first bo to sie mija z celem lepiej polozyc te 50 zl wiecej i miec markowy moze starszy ale dobry sprzet

mitek
Gość
Wysłany: 2006-10-28, 21:01   

Polecam BLAUPUNKTA mam u siebie następujący Zestaw:

- Blaupunkt Amsterdam tcm 127 radiophone -250 zł
- Pilot na kierownicę -100 zł
- Zmieniarka 10 CD -100 zł
- głośniki Alpine "jajka" 35W + tonsil 10 100W Basowe -200 zł

w komplecie miałem już mikrofon, antenę i kabel do zmieniarki
sprzęcik starszy ale mam wszystko radio cd i kasetę gra całkiem ładnie czasem mnie ktoś pyta gdzie mam tubę :-) polecam poszukać po starszych zestawach można złożyc na prawdę fajny sprzęt. O blaupunkcie złego słowa nie mogę powiedzieć, radio nie wygląda
zbyt oszałamiająco ale ma wyświetlacz alfanumeryczny i 8 stopni podświetlenia, jest cholernie trwałe, a telefon wbudowany to niezły bajer tylko nie mam czasu założyć wszystkich gadgetów

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-30, 13:04   

jak to "telefon wbudowany" ???
GSM ???

i działa toto ??

mitek
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 08:40   

to radio ma szufladkę na keycard jednak zamiast tego mozna wstawic karte sim. jest z tym tylko jeden wałek. to radio ma juz ładnych kilka lat i ma jedno systemowy telefon. więc najlepiej działa w nim era. orange w mieście nie chodzi bo nadają na 1800Mhz, plusa nie sprawdzałem. a tak to chodzi bez problemów fajnie to wygląda jak smsa się dostaje albo się piszę

grubas
Gość
Wysłany: 2006-10-31, 10:32   

I tak wszystko składają małe skośnookie chińczyki ;D.
Ja osobiście poleciłbym Panasonica i Pajoniera (przywzwoite radio z mp3, średnia półka 400-500 zł). Do tego głośniki Boschmanna i efekty zajebiste (oczywiście dla mniej wybrednych pasjonatów muzycznych).
Odnośnie przeskakiwania dzisiejszych samochodowych odtwarzaczy cd/mp3 to nawet jadąc przez wiejską drogę 80 km/h nie ma prawa przeskakiwać. Brat mi coś wspominał o tym że odtwarzacze mają bufor i zapisują w pamieci 90 sekund (bodajże nie chce kłamać), i gra cały czas z pamięci radio-odtwarzacza.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi