Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
radio dalco
Autor Wiadomość
bartekN.
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 10:45   

Witam. Noszę się z zamiarem zakupu radia do swojego Trabanta. Ostatnio byłem w sklepie, w którym gość poradził mi radio firmy Dalco. Najbardziej kusi mnie cena (ok. 200 zł). Jednak w necie spotkałem się z niezbyt pochlebnymi opiniami na temat tej firmy (tzn. ogólnie na temat firm, które oferują radia samochodowe w niższej cenie niż markowe sprzęty). Chciałbym jednak usłyszeć zdanie praktyków. Może znajdzie się ktoś na forum, kto ma jakieś doświadczenia z tanimi radiami. Od razu zaznaczę, że zależy mi na tym, aby coś w aucie grało. Na pewno nie będę zakładał 6 głośników, wzmacniaczy, czy czegoś w tym stylu. Teraz mam jakiegoś starego blaupunkta i jeden głośnik. Wystarczyłby mi pewnie, ale nie ma nawet odtwarzacza kaset:(

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 11:04   

zależy do czego ma ono służyć. Jeśli nie wymagasz niewiadomo jakiej jakości ot zainwestuj w radyjko o ponętnej nazwie silicon :) znaczy firma siętak nazywa. ja mam i jak na te pieniądze to gra ładnie. jakieś 7 lat temu kosztowało 400 zł :) Jak na tanioche to bardzo chwalę, chociaż i tak kupie coś lepszego. Jeśli chcesz coś lepszego to wiadomo że tanio nie będzie.

Arthas
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 11:52   

Ja mam radijko z CD MP3 za 300 zł Clatronika 4x45 W + 2 wyjścia na woofer których nie urzywam bo nie posiadam wzmacniacza i nie powiem gra sympatycznie wygląda nienajgorzej ma dość sporo funkcji wyszukiwania albumów i pojedyńczych piosenek. Ogólnie spisuje się tak jak chciałem. A myślę że 300 zł to nie zbyt wygórowana cena. Polecam

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 12:27   

A moje zdanie jest takie ze wolal bym kupic cos o porzadnej nazwie firmy uzywanego moze byc i starszego.Ale to tylko moja sugestia.Pozdrawiam

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 13:05   

lepiej kup markowe, nawet starszy model, używany niż ten szmelc typu dalco i inne wynalazki...

Grać toto może i gra jako tako, ale psuje się nagminnie...
Sam kiedyś kupiłem taki wynalazek "na próbę" i spiepszył się wyświetlacz po jakichś 2-3 miesiącach... Wszystko niby działa ale nie wyświetla... Znajomy też się skusił - po kilku dniach padła mechanika w napędzie...

Jak Ci się uda to będzie działać ale raczej wielkie szanse na to nie są...
A np nówkę pioneera mp3 można kupić już za 350 zł...

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 13:49   

Cześć .nie kupuj żadnych dalcko rrockstarów i innych wynalazków!znajomi kupili mówiłem kup[cie starsze ale np sony ale nie bo sie na nwoe uparli dali 400zl jak grało cd to było słychać szum pojechali gość powiedział ,że to nie firmowe radio i tak mają .później chcieli to oddac bo cd padło to nei chcial oddać kasy i wymienił im na inne tez nie frmowe .i przyciski sie zapadły i rpzestało czytać cd.zrrobili mu awanture ale ni chciał juz ani wymienić ani oddać pieniędzy i byli 400zl w pelcy teraz mają jvci sa zadowoleni.pozdro

macq
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 13:51   

ja miałem kiedyś "pioniera" :D:D
...posypał sie :E
A teraz mam przedpotopowego philipsa i jest nie do zdarcia :)
Sprzety typu "no name" może i tanie są, ale lepiej sobie kupić pajoniera i szpanować 8-) hehehe

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 14:57   

Ja nie polecam odtwarzczy sony... moze kaseciaki sa dobre ale sony machybanajgorsze z mozliwych czytnikow CD zauwazylem jeszcze ze podobnie ma sie sprawa w panasonic-technics. Moze jakosc dzwieku,gadgety itp sa ok ale nie czytniki.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 16:11   

w silikonie po 7 latach zepsuł się tylko jeden przycisk , który działa tylko lata jak żyd po pustym sklepie. mam głośniki blaupunkta 130 W (75 muzycznej) i napędza je w 100%. Ja tego radia nie kupiłem tylko wymontowałem rodzicom z fjuta uno bo i tak nie używają. jak bym iał teraz cos kupować to nawet bym sięnie zastanawiał, tylko jakiegoś blaupunkta albo pionka.

Eugeniu
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 17:06   

Ja mam już 3 lata radioodtwarzacz kasetowy Dalco RDS 08366 z potężnym wyświetlaczem i super eqalizerem piekny fluoryscencyjny i wielokolorowy. Pełny RDS. Ekranik wyrażny mimo trzech lat. Nie zgadzam się że Dalco to byle jaka marka

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 20:32   

ja posiadam soniacza na cd i spoko gra do tego wzmaczniacz 2 glosniki po 150 wat i tube 200W tylko zamek w tylnej klapie brzeczy tak pozatym ladnie daje pozdro!!!!!!

warcab
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 21:05   

a ja ostanio dorwalem stare safari cud maszyna :):P

pelu-p
Gość
Wysłany: 2006-10-22, 23:38   

mi sie wydaje,ze lepiej kupic uzywke markowa niz nowe nizszej klasy,a co do sony to mialem cd/mp3 okolo roku i bylem bardzo zadowolony,szczegolnie,ze w krakowie dziury jak cholera i nie przeskakiwalo,
u moich rodzicow jest pionek na cd i ma okolo 10 (dziesiec) lat i jeszcze nigdy nie bylo rozbierane ani nic sie nigdy nie popsulo, jednak za jakosc trzeba zaplacic

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2006-10-23, 05:27   

Więc tak .miałem 3 radia sony 2 kasetowe i ejdno cd suprer sprzet zero problemów radia kupwałem używane,i nic sie nie działo czytało wsyztskie płytki nie przeskakiwało.Teraz w trabancie mam pionka na cd jestem zadowolony radio kupiłem nowe.w 2 aucie mam JVC kdg 511 i też fjne radio ale jakość grania słabsza niż w pionku.kupcie używane ale markowe radio.pozdro

Kargul
Gość
Wysłany: 2006-10-23, 06:36   

Ja polecam blaupunkta, mam taki sprzęcik w trabiku i jestem z niego bardzo zadowolony, dziadek miał też blaupunkta i sobie chwalił... nigdy nie było żadnych problemów ... Pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi