Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Za głosno
Autor Wiadomość
Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-11, 22:18   

Moj trabi strasznie glośno chodzi..... mozecie powiedzc mi czy moze miedzy kolektorem a cylindrami albo kolektorem a pierwszym tlumikiem byly jakies uszczelki? bo ja nie mam tam zadnej... moze miedy kolektorem a tlumikiem bo to by tlumaczylo czemu po przykreceniu srub caly tlumikbyl za wysoko i rura wydechowa chaczyla mi o wachacz przedni. Jezeli takow uszczelki istnieja to skad je wziasc albo jak zrobic samemu?

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-10-11, 22:24   

miedzy kolekorem a cylindrami sa uszczeli ale niezbyt grube. koszt ok 0.80-1zl. miedzy kolektorem a przednim tlumikiem u mnie nie ma nic. jezeli masz glosno (basowo) tzn ze kolektor do wymiany. Opisz dokladniej na czym polega owa 'glosnosc'.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 10:17   

Basowo nic nie jest..... bardizej brzecząco. Dosyc wysokie tony... holender ciezko opisac dzwiek :/. Jak normalny trabant tylko ze glosniej i jakby bardziej metalicznie... stukowo... mam nagrac?
Przedni tlumik mam raczej wdobrym sanie(od zewnatrz) ale cholera wie co sie dzieje pod tym ogrzewaniem.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 10:48   

jezeli glosno metalicznie i stukowo to nie zdziwie sie jezeli to nie wal sie konczy.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 16:07   

wal jest wymieniony... mam lekko ponad 1500km

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 18:16   

poszukaj potencjometru, może masz rozregulowany.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 20:36   

zaplon mam ustawiony dobrze mniej wiecej 3mm od gornego polozenia tloka. Nie wiem o jaki potencjometr tobie chodzi Kędzior. Ale gdyby to byl tlumik uszkodzony to chybawlasnie bardziej basowo by bylo nie?

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 20:55   

no takie pokrętło do regulacji głośności. Pewnie masz rozregulowany...

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2006-10-12, 21:52   

bas tzn pekniety lub nieszczelny kolektor. Odglos fajny w kazdym badz razie :) Nagraj i gdzies uostepnij bo tak to mozemy sobie zgadywac.. Ze szczecina jestes? jaka dzielnica?

magik
Gość
Wysłany: 2006-10-13, 10:09   

tak sobie przy okazji sprawdź czy włożyłeś filtr powietrza, bez tego też jest trochę hałasu. Sprawdź połączenia tłumików z rurą na włączonym silniku. Może przedmuchy ? Polecam pastę do uszczelniania i nowe zaciski. Jeśli nic z wydechem to może być stwardniały i obracający się zimering na wale od strony koła pasowego. Jeśli wkładałeś nowy wał który długo gdzieś leżał to może być to. odgłosów może być naprawdę wiele łącznie z przedmuchami spod cylindrów lub głowic. Sprawdź prawidłowe założenie osłony silnika z tyłu. Zobacz czy na wiatraku jest uszczelka i czy obudowa jest dobrze na niej napięta.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-13, 15:10   

Dobra w weekend posprawdzam.... przypomnialeo mi sie ze nie mam ubranka na oslonie silnika... ale nie wydaje mi sie zeby to bylo to prawda?
Sebasian - tak jestem ze Szczecina, generlanie z centrem 3 przecznice ode mnie jest brama portowa.

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-15, 11:06   

Chyba chodzi jednak o te pierscienie na wale bo wszystko inne jest ok a z kolega co robilismy trabanta doszlismy do wniosku ze tych pierscieni nie wymienilismy... no coz... bede musial go jeszcze raz rozlozyc... niedlugo bede mogl startowac w zawodach na wyjmowanie silnika z trabanta :/

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-19, 21:58   

Nie wiecieskad moge wziac te zimmeringi?Nna motirexie sa tylko starego typu :/ na allegro tez nie widzialem.

magik
Gość
Wysłany: 2006-10-20, 08:14   

weź stary i idź z nim do sklepu motoryzacyjnego

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-20, 11:29   

ja mam uszczelniacze nowego typu ytle że już troche leżą. Jak chcesz to ci dam ale nie obiecuję że długo podziałąją. orginalne ddr :) (takie zielonkawe)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi