Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] tarcze hamulcowe
Autor Wiadomość
emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 20:03   

grzegorzB słusznie pisze MIKODA i już! :) dostawa pełen serwis i dają gwarancję. W trabie u taty już założone niedułgo testy, napiszemy jak sie sprawują. Produkt jest niesamowicie profesjonalny. 2 sztuki za 97 złote razem z przesyłką, nienawiercane. I opisane "trabant 1.1" , nie tam żadna ściema. polecamy!

bRq
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 20:19   

sa tez takie nawiercane i frezowane ? ile kosztuja i gdzie je mozna dostac ? i oczywiscie... czemu tak drogo :D

Galant
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 21:39   

juz widze jak nasze kloce firmy TORSTAR spotykaja sie z frezem i nawiertem..... a moze bedzie ok???

bRq
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 22:06   

moze byc ciezko klockom :P na pewno beda sie szybciej scierac. Narazie czekam na opinie Emi o tych tarczach.

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-10-04, 08:50   

bRq: jest opinia o tych tarczach tylko że z poprzedniego auta, z fiata tipo. Stosując je w tym aucie mój tata był naprawde zadowolony, możwi że to jest jakość jak się patrzy za niewielka cenę. I kazał mi tu napisać, że wszystkim poleca. :)

na stronie MIKODY (www.mikoda.pl) pisza że mają tuningowane tarcze: tarcze frezowane i nawiercane, więc co? te bajery to tylko tuning optyczny? :)

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-10-05, 09:32   

Raczej nie. Po pierwsze lepsze odporwadzenie ciapła, a po drugie większa skuteczność hamulców. Tylko i trwałość klocków niższa. Sam się zastanawiam nad takimi tarczami, ale teraz przy jeździe po Warszawie wymieniam klocki co 10tysięcy, to co ile bede wymieniał przy nawiercanych?

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-06, 22:44   

To kup lepsze a nie wyżej wspomniane torstary

kooNar
Gość
Wysłany: 2006-10-07, 08:17   

Hm hm hm...to mówicie Panowie, że tarcze kupiliście niedawno w Mikodzie....Teraz zastanwiam się, dlaczego w maju tego roku, kiedy szukałem tarcz do swojego to firma Mikoda odesłałą mi maila z odpowiedzią, ze tarcz do Trabanta 1.1 nie produkują.....Musiałem kupić jakie były w mojej Trabanciarni w mieście. Zbieg innych okoliczności (problemy z pompą hamulcową) i w konsekwencji 3 miesięczny postój spowodowały, zen ie przejechałem nan ich jeszcze kilometra, ale ciekaw jestem jaka bedzie ich jakość w stosunku do tych z Mikody. Ja w każdym bądź razie za dwie tarcze do 1.1 w maju w Lublinie zapłąciłem 90 zł.

bRq
Gość
Wysłany: 2006-10-08, 09:23   

Moze w maju jeszcze ich nie produkowali. :P Teraz mamy pazdziernik... pol roku pozniej.

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-10-09, 13:59   

To kup lepsze a nie wyżej wspomniane torstary
Kuzyn, nonamy kończyły sie po 5-6 tysiącach, Z tomexów urwała sie wkładka cierna, teraz od dwóch zmian jeżdżę na Ferodo.

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2006-10-09, 17:37   

Nawiercane i frezowane "Mikody" sa juz w drodze do mnie. A z czego przerabiac, albo gdzie kupic sportowe klocki Trabowe?

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2006-10-14, 13:27   

A moze probowal ktos rzezbic ksztalt trabowych klockow z innego auta a trwalszych?

Sebastian Zielonka
Gość
Wysłany: 2006-10-14, 13:57   

szczerze powiedziawszy przegladam ta strone http://www.mikoda.pl/public.stal/stal_start.htm i nie widze tu nigdzie oferty omawianych hamulcow...wiec jak nalezy dokonac zamowienia?

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-15, 01:27   

poszukaj. są.i zwykłe i frezowane.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-15, 01:29   

nr ATM 2301

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi