Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] tarcze hamulcowe
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 12:50   

Witam. Czy ktoś probował może zamienić tarcze hamulcowe w trampku na jakies z innego samochodu? Wielkimi krokami zbliza mi sie wymiana tarcz. i tak delikatnie kombinuje - skoro za nonamy do traba mam zaplacić 120 zeta/sztuka to moze da sie je czyms zastapić?

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 12:59   

oczywiscie 120zeta/2 szt

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 16:05   

sądzisz że kupisz nowe od "innego samochodu" taniej niż 60 zł/sztuka ???? i będzie się przeróbka opłacać... ??

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 20:15   

wartborgini przeczytaj uwaznie - skoro za nonamy do traba mam zaplacić 120 zeta
stad moje pytanie. Wartborgini - nigdzie nie pisałem,że chcę jak najtaniej. Nie chodzi mi o zaoszczedzenie na wlasnym bezpieczenstwie tylko o porzadne zrobienie hamulcow.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-25, 17:59   

aha, czyli chodzi Ci o to, że te za 120 zł mogą być lipne ??? no chyba że tak...

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-09-25, 18:23   

dokładnie chodzi mi o to ,ze te NO NAME bez kwitka producenta mogą być mocno eksperymentalne. a ja lubie miec kontrole nad tym kiedy hamuje.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-26, 11:03   

pewno jakiś wyrób rzemieślniczy podobnej konsturkcji jak elementy poloneza, malucha itp itd...

sintesi MIELEC
Gość
Wysłany: 2006-09-26, 21:34   

Witam. NO ja tez musze wymienić tarcze , ale raczej zostaje przy standardach , Nie chce mi sie experymentowac . Jak na traba to oryginalne hamulce nie sa takie złe . A jak nie to założ serwo wspomagania hamowania od cienkasa i bedzie.pozdro.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 18:56   

Dostepne na naszym rynku tarcze do 1,1 produkuje Odlewnia Żeliwa MIKODA w Kutnie, nie jest to więc "rzemiosło".

W ofercie oprócz standardowych tarcz mają także tarcze frezowane i nawiercane, ale o tych nie słyszałem jeszcze żadnych opini (jestem ciekaw jak to się sprawdzi z lipnymi dostepnymi na rynku klockami...).

Firma ma swój sklep internetowy, zamówione i opłacone przesyłki dostarczają kurierem. Jak będę musiał, to sam skorzystam z ich usług.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 10:11   

Dzięki Ci Grzegorzu! Takie same tarcze kosztują w kielcach 70 zł/ szt. Nawet frezowane z przesyłką wyjda mnie taniej:)

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 11:08   

Rozwazam nawiercane i frezowane, ale co do klockow to trzeba cos wykombinowac cos lepszego niz trabantowe, bo nie zamiezam zmieniac co miesiac.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 20:00   

W mikodzie tarcze frezowane nawiercane kosztuja 42+18zł=60zł za sztuke. Zamowilem dla siebie oblookasz:)

PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 08:16   

A się głupio spytam, co daje to, że tarcze są nawiercone i frezowane? Różnica w hamowaniu jest? No i jakie klocki najlepiej?

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 11:06   

Ładniej wygląda jak się ma alumy ;)
A tak naprawdę to chyba odprowadzanie ciepła lepsze.

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 16:54   

A CO DO KLOCKÓW - zdaje sie ze wiekszego wyboru nie ma:(((

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi