Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Latwe pytanie o tankowanie [601]
Autor Wiadomość
Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 12:49   

To wypal porządnie rurę przy trzycyfrowych prędkościach :)
Miałem 353 i po ostrej jeździe przez miasto jak zgasiłem silnik to tak po 10-15 sekundach mialem zawsze potężny wybuch z wydechu :) Paliwo i olej parowały sobie a potem się chyba od dużego stężenia i ciepła zapalały. Najczęściej wybuchało to w czasie jak już drzwi na klucz zamykałem :) Fajne to było. Tylny tłumik miałem przeważnie gorący i syczał po popluciu, a podłoga pod nogami kierowcy ciepła :)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 14:39   

no ja sie cholerne boje o pierwszy tłumik, bo to nowka ddr :) Ale chyba tak zrobie, może mnie niebiescy nie zatrzymają. Ale zasłona dymna jest pierwsza klasa :)

Sebastian Zielonka
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 14:49   

to wybierz sie do lasu zieloni sa bardziej opieszali:P

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 15:11   

hehe, no tak, gorzej jak mi jakiś z flinty w zad wypali :)

shardac
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 22:52   

na forum keidsy pisalem oo mojej przygodzie z niebieskimi przy przelaniu rury i tlumika wiosna.

'panie kierowco, chyba sie panu auto pali!' :D

shardac
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 22:53   

na forum keidsy pisalem oo mojej przygodzie z niebieskimi przy przepalaniu rury i tlumika wiosna.

'panie kierowco, chyba sie panu auto pali!' :D

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 23:34   

ah.. teraz rozumiem czemu mi sie dzisiaj dopiero porozpedzeniu tak zaczal dymyc :] Na poczatku sie cieszylem ze nawet nie dymi... troche pokatalem i patrze a tu za mna dymu pelno... trabi smiga jak marzenie. Jade i patrze a tu 80kn/h... zupelnie nie specjalnie... tylko jak nie jest dobrze rozgrzany to ciagle mi gasnie skurkobaniec.

Na koniec pytanko. Jest Roznica czy sie leje bezołowiowa czy uniwersalna? i czy jak si eleje bezolowiowa to dodawac ten dodatek?

Pyralginum
Gość
Wysłany: 2006-10-01, 23:35   

ah.. i jeszcze jedno... cyz ktos probowal jezdzic na V power, werwie albo cos w tm stylu?

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 01:12   

Uniewrsalnej już chyba nie ma nigdzie

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 14:14   

z ta uniwerslana to różnie bywa, na przyład jeszcze 3 miesiące temu na Lotosie niedaleko mojego domu była prawdziwa uniwersalna, pan mi sam zaproponował gdy podjechałam pod dystrybutor. :) to były piękne dni bo cena też była promocyjna, pan mówił że to ze starych zapasów sprzedają, tylko klika tysięcy litrów tego mieli wiec niestety to zródło juz wyschło.

Pyralginum: Z dopalanym paliwem nie mam doświadczeń i nie nalałabym choć nie umiem podać naukowego powodu dlaczego to paliwo nie jest dobre dla dwusuwa.
Mój Gregu nalał ostatnio do swojej polówki jakiejś właśnie takiej lepszej i autu poprawiły się osiągi :) czyli pieknie rwało do przodu :)

zajeżdzasz na stcję i masz do wyboru bezołowiową 95 i 98. Lejesz 95! dodatku zadnego nie potrzeba!!

ps.i choć jestem baba to mam nadzieję ze koledzy przyzjana mi racje gdy to przeczytają :)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 15:59   

Emilia znaczy chodzi ci o to że dodatku nie trzeba? Jeśli tak to przyznaję rację :) Przy żadnej benzynie do trabanta nie trzeba lać dodatków, nie licząc oleju.

picia353
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 19:08   

Kuzyn----------------cholera dziwne te 353 bo mi tez strzela jak go przepie...... :PPPPPP heheh ale moze te modele tak mają ;PPPPPPP

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 19:29   

Zawsze mozesz cabrio sobei zrobić :-)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 20:25   

oops ten powyzszy post mial sie znalezc w innym temacie :-) O dachowaniu :-P

trabiq14
Gość
Wysłany: 2006-10-02, 21:15   

Pyralginum - ja kiedys w dwusuwie nalalem V-Power i mowiac szczerze nie czulem wiekszej roznicy. W koncu to i tak tylko 95 oktanow ;p

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi