Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
akumulator pada po kilku godzinach...
Autor Wiadomość
Julek
Gość
Wysłany: 2006-09-19, 23:59   

no i co z tego? przyjemność ci sprawia takie pisanie? odbiegasz od tematu

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-20, 12:43   

nic z tego, tak poprostu... stwierdzam fakt i to wszystko.

a w temacie - jesli lampka się lekko świeciła i "efekt" narastał to najprędzej masz zużyte szczoty :), ale też samo zasyfienie alternatora może dawać taki efekt

misza
Gość
Wysłany: 2006-09-24, 23:28   

Julek, z pijakiem nie rozmawiaj :-> mam ten sam problem ( wyciek z cięgła gazu)+ inny (brak czasu, żeby pojechać do mechanika. jak zrobisz, daj znać, może w nocy w kuchni to zrobię, bo mechaniory w sob/nd ani w nocy nie chcą robić.P.S. kiedyś próbowałem podpalić gażnik na stole, ale jakoś się nie udało.pozdr

misza
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 23:37   

Konstruktorska wawa warsztat 601: siwy pan od gażników: panie to ile pan chcesz żeby działało?
ja: proszę pana ale do tej pory nie ciekło!
on:zawsze cieknie u niektórych wiecej..i tak dalej..
sprzedali mi natomiast nowe miedziane kable do i od aku. ładowanie wzrosło! 60pln pa.

Julek
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 23:59   

o właśnie i to jest to, ja to trochę dokręciłem i trochę mniej cieknie a chodzi tak jak chodził ale i tak mam zamiar gaźnik odkręcić i wyczyścić bo już od 2 lat nie był czyszczony a i tak ma iść do regulacji bo mi na jałowym gaśnie - w książce jest inny typ gaźnika opisany więc sam nie ruszam...
a tak apropo siwych mechaników to byłem u takiego jednego i pytałem się o regulacje gaźnika to powiedział 100zł... a jak zapytałem czy niechce sprzedać trabanta bo miał na podwórku całkiem ładnego to powiedział że właśnie chce sprzedać go za 29tysięcy zł i że miał już kupca za 20tyś ale to za mało za trabanta bo takich już prawie nie ma a ten jest po remoncie silnika i wszystkiego :P powiedział że ma jeszcze drugiego i że sprzeda za 4tysiące zł ale jakoś tak mi nie pasowało że trawa w środku rośnie :D

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 13:34   

ma kupca... chyba za 20 tyś... groszy...

palant...

Marcin "bydle&am
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 21:46   

misza: te kable do aku to oryginalne czy takie uniwersalne zarobili? Bo moje aluminiowe juz nie daja rady...

macq
Gość
Wysłany: 2006-09-29, 06:32   

kable miedziane kosztuja u mnie 10zł za metr (przekrój taki jak alu) :} róznicy dużej w działaniu nie zauważyłem...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-29, 11:09   

ostatnio na allegro kupowałem piękny kabel miedziany "pod car-audio" ale z powodzeniem można dać do rozrusznika :), 35mm2 poniżej 10 zł/metr.
Pożądny kabel, a że jest złożony z dużej ilości cienikich żyłek to jest giętki.

misza
Gość
Wysłany: 2006-09-29, 23:38   

Kable z oryginałem nie mają nic wspólnego, miedz, klemy zmocowane 2x srubą z nakrętką. tyle że zabielone. ale akumulator doładowało
9w ostatnim momencie bo od 1.10 swiatełka )sic!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi