Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie felgi do trampka?
Autor Wiadomość
Sebastian Zielonka
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 16:25   

Witam

Uskuteczniam zakup dwusuwa w kombi,i tu nasuwa mi sie pytanie jakie felgi beda pasowac najlepiej(wykluczajac seryjne)
czy 15 sie zmieszcza?

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 18:25   

jak dobrze upchniesz to może się zmieszczą. To jużbyło na forum. Do traba trzeba dorabiać dystanse bo ma nietypowy rozstaw śrub.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 18:33   

taa, i we dwóch bedziecie musieli na zakręcie kierownicę ciągnąć... Trabantem 601 się kieruje prawie jak traktorem, a co dopiero jak założysz szerokie gumy 15 cali... puknij sie w głowę...
Jak chcesz sie lansować na 15' felach :) to se kup jakąś lepszą furę... Bo Ci tego trocioka ukradną dla samych feli!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 18:41   

Sebastianie - uwierz trabant jest stworzony do małych kółek... W Zwickau jak napadało na lotnisko trawiaste i zrobiła się błota pięć ton, to sportowe fury na szerokich wielkich kołach tonęły i na nic się zdały micheliny i inne cuda... A trampki na swoich wąskich gumkach śmigały jak małe motorówki płynąc po błocie jak szalone :)
A tak poważnie - skup się raczej na zakupie ładnych felg 13' i niskim szerokim profilu - autko wygląda bosko i prowadzi się przyzwoicie. Pasują wizualnie fantastycznie.
Mam u siebie felgi z BMW rekin 13" o ET18 przód i ET26 tył z oponami 175/50 i jest BOSKO. Tyle że mam przeróbkę na 4x100 rozstaw śrub.
A 15 cali... to lepiej głośniki kup :) heheheh...

Sebastian Zielonka
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 18:54   

Widze ze jeszcze mi troszke brakuje aby sie wtopic w spoleczenstwo prawdziwych trabanciarzy.

P.S.
ZBuk - pomalowales wreszcze tego trampka?
rowniez dotknie mnie ten problem i nie wiem co zrobic

Kuba ROZPRUWACZ
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 20:10   

fele 15' wejda nawet na gumach 195 tak miał banan z siemców w swoim bolidzie oczywiscie miał do tego dystase i tył poszerzany metoda hydrauliczna:) a ja w swojej maszynie mam 14' na gumach 165/55 i wyglada bosko i jeszcze lepiej trzyma sie drogi:)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 22:04   

Sebek - trabanta nie pomalowałem bo to się mija z celem - JA GO POLAKIEROWAŁEM, a raczej zrobił to lakiernik w komorze :)

Przygotwouję specjalną stronę WWW, gdzie będą wszelkie informacje dotyczące całej modernizacji, szczegółowe informacje, fotosy itd - ale wszystko pokazane w taki sposób jakiego jeszcze trabanciarski świat nie widział :)))) Myślę, że dzięki tej stronie normalny zjadacz chleba nabierze więcej respektu do kartonowego autka.

Na razie jedynie zajawka na http://www.zbuking.one.pl/trabant

Przed TrabiEXPO będzie e-premiera na którą już dziś zapraszam i pozwolę sobie wspomnieć o tym fakcie na forum.

pozDDRawiam
ZBuK

maxxx601
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 08:50   

Wartborgini chyba dawno trabem nie jezdziles albo mowisz o polowkach z wiecznie zuzytymi maglami...
Tak sie sklada ze uklad kierowniczy i zawieszka to chyba najlepsze czesci traba, przewyzszaja tez inne auta (wystarczy od czasu do czasu posmarowac) bo trab ma przekladnie zebatkowa (do czego doszli dopiero po latach) zamiast dupnych slimakow.

Jak patrze na "lans" w tych oplasticzonych kolorowych blaszankach ze szrotow w reichu to mi sie zygac chce...............

macq
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 12:02   

otoz to. Nie ma jak szpanowanie golfem II z żarżnietym silnikiem :|

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 13:29   

no ja mam co do kierownia 601 inne zdanie. Miałem przyjemność kilkoma jechać i różnie to było. Owszem, jak wszystko jest pożądnie wysmarowane to jako tako się kieruje, ale... to by trza smarować chyba po 4 razy w roku :)
Ale tak czy owak, szeroka guma duża, na niskim profilu PLUS dystanse PLUS wąskie auto = ciężkie kierowanie...
Wyraźnie widoczna jest różnica przy zamianie z kół 13 czy 14 cali nawet TYLKO na 15 niski profil... Sprawdzałem to na kilku samochodach...
Kierowanie (na naszych polskich drogach) jest wyraźnie gorsze. Owszem, na odcinkach równych bez kolein jest o niebo lepsze, ale wjedziesz w koleinę zmienisz zdanie...
Ja kiedyś sobie jechałem za sznurkiem (chyba 5 aut typu golf dizel na początku kolejki, za nim jakies tam klekoty) jadą coś koło 50-60km/h, ja na końcu, patrzę sobie, mam 300 metrów drogi pod lekką górkę, na końcu zakręt ok. 80 stopni... zdążę z palcem w du...
Zapiąłem 2 potem 3 ;) łyknąłem ich jak malowanie, przed zakrętem miałem coś koło 110-120km/h... i koleina... całe szczęście że sucho było i nie wpadłem w poślizg... Autem zarobiło jak by przez fosę przejechał :) Fakt że koleiny były chyba na 10cm jak nie lepiej, ale...

Sebastian Zielonka
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 14:27   

jest dobra nowinka:P zdobylem felgi 14" wiec chyba beda pasowac bez zadnych modernizacji przy nadkolach,ale ciekawe jak z jazda...

ZBuk jak potrzebujesz pomocy przy stronce to moge pomoc www.e-business.za.pl to moja stronka zrobiona jakis czas temu ale bardzo amatorsko kladac nacisk na zarobek kilku groszy,
www.carnivor.za.pl _strona sasiada wiec to jak by nasze wsponle mozliwosci

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 14:47   

Bastek dzięki za oferowaną pomoc, ale strony WWW to mój chleb powszedni i staram się na tym zarobić więcej niż parę groszy i nie traktuję tego amatorsko lecz całkowicie zawodowo :)

Jeśli chcesz to podaj maila podam Ci kilka przykładowych adresów stron, które zrobiłem :)

Pozdrawiam
ZBuK

Sebastian Zielonka
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 14:54   

zielony_88@op.pl

tak wiem mam tylko 18 lat;P

pewnie troszke nie pasuje do tego grona ale od dziecka kochalem sie w trabku mojego ojca

kooNar
Gość
Wysłany: 2006-11-09, 00:09   

Czy Felgi od Cinquecento będą pasowały bez przeróbek do 1.1 ?
Trochę technikalii:
4,5x13 et36,5 rozstaw śrób 4x98x58

Główie to ET..czy nie jest ono zbyt duże?

sintesi MIELEC
Gość
Wysłany: 2006-11-09, 23:46   

Powinno wejść bez problemu to tylko 13 " , a rozstaw śrub jest ten sam . Więc nie powinno byćproblemów .
Jak coś to pokażcie jakieś foty przykładowe ,felg które wrzuciliscie do maszyn :D Pozdro

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi