Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Grill atrapa przednia w Trabancie
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 09:24   

Witajcie,

Chciałbym się dowiedzieć czy może przypadkiem nie wiecie, gdzie można kupić taką atrapę do Trabika?

LINK

Może jakieś niemieckie strony? Może czeskie? A może polskie?

Bo jak się nie da kupić to zastanawiam się jak taką wykonać?
Blacharz to mi może i takie coś zespawa, ale żeby to było tak estetyczne? A i jeszcze błyszczące jak chrom?

HELPujcie!

Benek Kielce
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 10:09   

W orginale te atrapy sa z duroplastu. Spytaj Bolka z Katowic -moze Ci cos nagra.

emilia j.
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 10:15   

też z bym taką chciała

magik
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 10:24   

chłopaki coś kiedyś gadali że w starych żukach były b.podobne atrapki. Sama siatka to chyba najmniejszy problem. Zawsze coś się dobierze. Ja mam oryginał. Kupiłem na szrocie jadąc do Zwickau. Razem z klamkami alu i przełącznikami klawiszowymi kosztowała mnie ta przyjemność zasadzie Kosmę :-)45 zł. Więc szukać pytać. Wszędzie gdzie tylko się da. najcenniejsze skarby trafa się w nieoczekiwnych miejscach i za grosze.

mateusz
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 11:25   

Magik, dostać taką starą atrape do żuka, to tak jak trafić 6 w totka:)
fotka: http://img68.imageshack.us/img68/9590/zuk23pt.jpg

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 11:37   

Siatkę kupuję na Allegro, kupuję pręt stalowy - wszystko daję do blacharza spawacza - on gnie pręt, dospawa siatkę, ew. łączenia można zamaskować takimi blaszkami jak na fotce i jest. Ale potem trzeba to chromować lub poddać innemu zabiegowi uszlachetniającemy, żeby wygląd miało.
Pytanie czy to wszystko warte zachodu jeśli może gdzieś można kupić gotowe?
A po za tym nie chodzi mi atrapę (źle się wyraziłem) lecz o sam GRILL. Nie potrzebuje duroplastowego, skoro na mój oryginalny metalowy mogę zamocować taki grill tuningowy.
Szukamy dalej?

mateusz
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 11:44   

najlepiej było by chyba dorwać taką siatke z aluminium i dobrze spolerwować, to wyglądało by lepiej niż chrom, tylko trzeba by było rozwiązać jakoś kwestie połącznia tego z tą obwódką(jakiś zaczep, czy cuś)

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 13:06   

Szukaj na szrotach. Przecie to oryginalne cudo. Mysle ze do trafienia jeszcze w wielu miejscach.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 14:20   

Hej,
Chwileczkę - czyli ja dobrze rozumiem, że fotka przedstawia ORYGINALNEGO GRILLA MONTOWANEGO W TRABANTACH????? A nie jakiś germanstyle tunink szoł??
No i czego się człowiek po latach nauczy jeszcze...
Boję się zatem jednak, że część jest tak ciężka do dostania jak trzy częściowe chromowane zderzaki z de luxów... A jeśli już to cena w euro na niemiecki rynek.
Nic to pozostaje szukanie lub info od kogoś życzliwego :)

Paweł Nerło
Gość
Wysłany: 2009-12-13, 22:53   

Czy jest jakaś różnica w atrapie z jajami i bez, bo obiło się ta nazwa na forum, a jej nie rozumiem. Sam chce wstawić do mojego 1,1 atrapę z 601.
Czy są jakieś problemy oprócz mocowania chłodnicy?
Czy kształty atrap się różniły, w sensie że jedna nie pasuje do innych trabantów?

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-12-13, 23:03   

Pasuje. Tylko dziure wytnij żeby chłodzenie miał. Chłodnicy nie musisz przymocowywać do atrapy, wystarczy że jest przykręcona po jednej stronie.

myha
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 00:02   

Dokładnie jak pisze Greg, dziura na chłodzenie i git, czasem zamek klapy przestawic na prowadnicy trzeba ale to już luzik...

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 00:06   

tylko jak chcesz ciąć atrape z jajami to pisz. załatwie cie inną wersje atrapy :P

Bartek Dobrzyński
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 09:03   

A czy ktoś montował jajczaną atrapę do 1.1 ? Teraz mam ZWYKŁĄ duroplastową wyciętą, a chcę założyć z jajkami bo mam posiadam takową. Ale BEZ CIĘCIA. Zastanawiam się czy przez jedno jajeczko dostanie tyle powietrza żeby się nie zagrzał latem...

magik
Gość
Wysłany: 2009-12-14, 09:08   

Niemcy głupi nie są i nie stworzyli nowej atrapy dla ciekawszego wyglądu. Ryzykować możesz jeśli potrafisz w trasie zmienić uszczelkę pod głowicą

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi