Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy - półoś...
Autor Wiadomość
Turek
Gość
Wysłany: 2006-09-21, 22:55   

Witam,

Wyjmując silnik, zapomniałem wyjąć półośki z silnika i guma z lewej się urwała...
zgubiło się pare tych pręcików z łożyska przegubu, oraz otaczający je pierścień (jak widać na zdjęciu: foto4.jpg)... Może któryś z kolegów miałby taki pierścień (foto3.jpg) o średnicy wewnętrznej 2.0 cm na sprzedaż, albo cały przegub??
Może odrazu całą półośkę... i jakie z tym się wiążą koszta??

Pozdrawiam,
Tomasz.

Turek
Gość
Wysłany: 2006-09-21, 22:56   

Zdjęćia tutaj:
foto4.jpg
foto3.jpg

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-22, 00:41   

ja mam pierścień i wałeczki...

po pierona Ci cała półoś... (no chyba że była już kiepska...)

Turek
Gość
Wysłany: 2006-09-22, 07:50   

Koszt?
Odnośnie półosi to jest całkiem ładna, ale jakbym nie dostał pierścienia i wałeczków to bym musiał całą kupić..

Pozdro.

Wojtek
Gość
Wysłany: 2006-09-22, 10:45   

Witam, z tego co widze na fotkach to sypnoł ci sie "Krzyżak półosi kielicha", cały nowy taki krzyzak kosztuje w granicach 70 zł. Całej półosi nie musisz kupowac wystarczy ten krzyżak i tyle.
Pozdrawiam

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-22, 11:47   

eee, pasyje chyba od felicji :)

Turek
Gość
Wysłany: 2006-09-22, 13:10   

Dobrze wiedzieć, jak się wyrobie po pracy, to może zdąże kupić...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-23, 10:03   

za 15 zł Ci sprzedam :)

Turek
Gość
Wysłany: 2006-09-26, 22:52   

Sora za brak odpowiedzi, właśnie kupiłem cały "krzyżak" za 30 zł w sklepie od skody jakiejś, pasuje idealnie - teraz będę miał troche zapasowych wałeczków i pierścienie :p
Dzięki za ofertę wartborgini ale zanim przeczytałem forum, już byłem po wizycie w sklepie.

Pozdro.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 18:45   

ooo, za trzy dychy... no taniocha... ciekawe czy to jest "normalna wytrzymałość" czy zrobioe ze starych łyżek przez jakiegoś prywaciarza ;-)

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 09:23   

Ostatnio w Felicji wymieniałem i kompletny przegub wewnętrzny kosztował 70kilka złotych. Firma HERI, made in china.
Muszę się dokładnie przyjżeć i porównać czy do Wartburga i Trabanta będą pasować. W motirexie taki komplet do DDRów kosztuje ponad 200 zł.
Na pierwszy rzut oka widać to że kamienie mają inne średnice. Wieloklin kielicha wydaje się być (jeszcze nie mierzyłem i nie liczylem zębów) taki sam. Nie wiem jak z wieloklinem na półosi i krzyżaku, i ze średnicą wewnętrzną siemeringu.

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 09:27   

A i kielich ze skody ma mniejszą średnicę zewnętrzną, czyli osłona gumowa nie będzie przy ewentualnej wymianie pasować. Ale mniejsza średnica spowodowałaby (przynajmniej w Wartburgu) możliwość zastosowania normalnych opasek zaciskowych na gumy. Bo przy oryginalnych średnichach trzeba zakładać bardzo płaskie zaciski, albo wiązać drutem żeby się nie przetarły o ramę.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 13:31   

no właśnie... ja kiedys kupiłem skrzynię do wartka, były przy niej dwa kielichy i...
jeden był wyraźnie mniejszy (nieorginalny jakiś)...
Widocznie widać, może od SZKODY ;) go jakiś szpenio założył...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi