Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Stożek w 601
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-09-21, 12:06   

Witajcie,
Przeglądnąłem forum pod kątem STOZKOWYCH FILTRÓW POWIETRZA i znalazłem pare postów na temat stożków w 1.1 i w 353.
Potrzebuję jednak info na temat montażu i doboru stożka do oryginalnego 601.
Chcę się pozbyć tłumnika ssania (tej puszki z rurą i filtrem walcowym w środku) i zamiast niej założyć ładną chromowana rurkę do gaźnika zakończoną stożkiem pod kolor nadwozia z chromowanymi wstawkami - chodzi raczej o czysto estetyczny efekt a nie jakies zwiększanie mocy o 0,2konia...
Pytam więc was ludziska dobre co i jak. Stożki na Allegro mają reduktory ale na 60mm najmniej a rura gumowa do gaźnika ma 50mm. W jaki sposób ESTETYCZNIE zatem zamontować stożek, skombinować ładną rurę alu-chrom i na koniec wszystko usztywnić i przytwierdzić by nie latało na lewo i prawo?
Czekam na wieści.
pozDDRawiam

Tomasz D.
Gość
Wysłany: 2006-09-26, 14:51   

Ja nie mam stożka, ale filtr motocyklowy (kupiłem na allegro) założony bezpośrednio na gaźnik. Strat mocy nie zauważyłem, Zauważyłem za to, że odgłos się zrobił jakiś taki bardziej "rasowy" - podoba mi się ;)

Misio601
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 09:59   

Znowu archeologia... Otóż zastanawiałem się nad zamontowaniem filtra powietrza z Malucha do Trabanta. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że Trabi wyraźnie dostawał za dużo powietrza i dławił się. Rozwiązaniem jest oczywiście zwiększenie dawki paliwa, ale przecież zamontowanie filtra fiatowskiego miało obniżyć spalanie... Proszę o wypowiedzi osób które miały z czymś takim do czynienia.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 12:19   

ja mam storzek kn zamontowallem bez problemu roznic nie widze poza tym ze estetyczniej i musze go czyscic:d

Galant
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 13:02   

Heyo!
Ja mialem filtr maluchowski bezp na gaźniku i szarpal w pośrednich polozeniach przepustnicy. Gaznik HB1-1

Misio601
Gość
Wysłany: 2007-07-11, 15:06   

Galant: No właśnie - też mam gaźnik HB1-1. Czy w takim razie zwiększyłeś mu dawkę paliwa, czy wróciłeś do fabrycznego filtra?

halogen
Gość
Wysłany: 2007-07-12, 15:12   

moj stary trab tez jakies dziwne opcje mnial na storzku zobaczymy jak w 353 sie bedzie sprawdzal:p ps. szukam info o 353 z mazowieckiegto najlepiej i niedrogo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi