|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Ciekawy egzemplarz |
| Autor |
Wiadomość |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2006-09-21, 19:26
|
|
|
Zerknijcie TUTAJ
Akurat tym razem nie chodzi mi o to ze ladnie zachowany, oryginalny etc. nie pytam tez czy ta cena jest realna czy nie. Co mnie ciekawi to to ze trampek nie ma z tylu lamp cofania ani przewciwmgielnej, za to w desce jest miejsce na nowsze przelaczniki klawiszowe do tejze lampy i awaryjnych. Jest za to starego typu wylacznik do awaryjnych. Widzialem sporo trabow, ale takiej wersji przejsciowej jeszcze nie. Myslalem ze lampy na zderzaku byly juz wczesniej ale widze ze nie (mam traba z '87 i sa, ten z '86 ie ma). Oczywiscie zakladam ze ten trab to oryginal, bo nie ma powodow zakladac przerobek. Widzieliscie taki okaz? |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-09-21, 19:40
|
|
|
| chyba na głowę upadł z tą ceną.... |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-09-22, 00:53
|
|
|
| okaz bardzo fajny. i wcale cena nie jest odjechana, jest po prostu wg mnie normalna. kiedyś myślałem czy by nie złożyć takiego traba. nie żebym chciał, ale myślałem, bo znalazłem nową budę, kupiłem akurat nowe zawieszenie przód/tył,nowy silnik,skrzynie... ale jak policzyłem że w 15k się nie zamknę to zwątpiłem. a tu za 6k masz wszystko gotowe, skręcone w zwck. a co do lamp- przepisy odnośnie tych dwóch lamp weszły w życie w 1986roku, więc jeżeli ten trabant był z miesiąca poprzedzającego wejście przepisów, to dlaczego nie? a miejsca na przełączniki musiały być, bo przecież już moja 600-tka z 1963 roku miała lampkę cofania na przycisk,więc tym bardziej w 1986 mogła ona być, ale w wersji za dopłatą. łatwiej jest robić deski z dziurami i zostawiać zaślepki niż nic nie zostawiać i dać ludziom wolną rękę na robienie dziur. a co do przełącznika awaryjnych - miałem kiedyś 1985 i był ten sam. czerwony, płaski z trójkątem był przez jakiś czas za dopłatą w wersji przejściowej, zanim wszedł w standardzie. zresztą wiele udoskonaleń w trabantach miało taką historię, jak choćby deska roz. |
|
|
|
 |
busse
Gość
|
Wysłany: 2006-09-22, 01:24
|
|
|
A jednak -
za dużo śpiewa! Jeśli jest tak dobrze, to 3 patyki za taki okaz w sam raz. Co do przełączników - byle elektryk zmieni to za dodatkową stówkę... Czekaj aż spuści z tonu, i bierz! A - ciekawe, dlaczego nie sfotografował przodu??? Pozdro! |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2006-09-22, 09:37
|
|
|
| sądząc z tych zdjęć które zapodał jest to najuboższa wersja czyli "s" i dlatego ma tylko zaślepki na desce, spryskiwacz nieelektryczny, podstawowa tapicerka siedzeń, a na zdjęci z boku widać że najprawdopodobniej nie ma halogenów. co do ceny gdyby: a)to był kombi, b)miałbym kasę to nawet za tą cenę bym brał oczywiście po dokładnych oględzinach bo marzę o kombi którym mógłbym jeździć na rajdy pojazdów zabytkowych a ten idealnie się do tego nadaje choć nie ma 25lat |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-09-22, 09:47
|
|
|
| "s" to nie jest podstawowa wersja. S to sonderwush czyli ta drozsza. Najtansza to standard |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-09-22, 11:50
|
|
|
| standard też się zaczyna na S :D |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-09-23, 14:40
|
|
|
| w nazwie TRABANT 601S "S" nie znaczy wersji wyposażenia,ale rodzaj silnika. do 1969 roku (a ściślej do grudnia 1968) trabancik nazywał się 601, a od tego momentu - 601S. zmieniona nazwa opisywała wersję silnikową 26PS, z nowym blokiem,wałem,gaźnikiem itp. poprzedni trabancik 601 bez S (jak Jarek Psikuta bez S) miał 23PS. A z wersji wyposażeniowej - tylko de luxe miał dodatkowe oznaczenie w emblematach. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-09-23, 20:07
|
|
|
| czyli znaczek 601S to jest zwykly standard?? Wiele razy widzialem traby z konca produkcji ze znaczkiem 601, bez eski ...hmm |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2006-09-23, 20:51
|
|
|
czyli znaczek 601S to jest zwykly standard?? chłopie, przeczytaj wszystko jeszcze raz...
po 1969 też były znaczki same bez S, ale trabant już się nazywał 601S. i bynajmniej S nie oznacza ani Standard, ani Sonderwunsch |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|