Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Blacharz Wielkopolska, najlepiej Poznań
Autor Wiadomość
PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-09-18, 16:04   

Jak w tytule posta, zna ktoś jakiegoś blacharza/spawacza w Poznaniu co mi bez marudzenia połata Trabika? Bo mi w niektórych miejscach rdza go podgryza, no i progi do wymiany są. Bo do byle jakiego go nie dam.

Alan
Gość
Wysłany: 2006-09-23, 15:33   

Kiedyś był facet na ul.Czarna Rola (wjeżdżając od ul.Naramowickiej - w górę po lewej stronie przy ceglanym nieotynkowanym domku; podjazd pod górkę), ale ponoć się gdzieś przenieśli chyba na Naramowice. Niestety nie wiem dokładnie gdzie siedzą teraz, ale popytaj w tamtym regionie (Czarna Rola) o ten warsztat. Był tam i blacharz i lakiernik od razu. Mnie robili 2x autko i zawsze na cacy - i niedrogo :)

Luker
Gość
Wysłany: 2006-09-27, 10:39   

Sorry Alan, ale tam gdzie Ty podajesz blacharz to cienias. Mialem rozjechany tyl w trampku, mniejwiecej o 30' prawe tylne kolo wyjezdzalo na zewnatrz. golym okiem bylo widac. jak bylo mokro trampek tamczyl na pasach, zima tanczyl po calej drodze. Gosciu wzial 250 i powiedzial ze zrobi. wlasciwie to byo najdrozsze weekendowe parkowanie trampkiem w poznaniu. potem u takiego jednego goscia robilem trampka i okazalo sie, ze po dzwonie podloga sie skrzywila, zgiela sie w dol i wystarczylo delikatnie ja podniesc. Do dzisiaj jest OK. Fakt faktem pozniej jak mi progi i nadproza wymienial to go musialem poganiac, bo mu to chyba miesiac zajelo i zrobil tak se, ale jest. ale gosci na czarnej roli serdecznie pozdrawiam i odradzam :D

PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-09-28, 14:46   

Dzięki, znalazłem już przez familię jakiegoś na zabitej dechami wsi, zobaczymy co wyduma :), na pewno taniej niż w Poznaniu będzie.

Alan
Gość
Wysłany: 2006-10-03, 18:30   

@Luker, mozliwe, że Tobie spaprali robotę. Mnie zrobili na cacy - w tym jedno wyciągnięcie tyłu gdy jakas baba mi wleciała w kufer, a drugie to wymiana progu (koryto) i nadproża. I wyszło to wszystko bardzo ładnie, równo i - mogę powiedzieć - fachowo.
Widać miałeś pecha, ja nie narzekam :-)

A najlepiej wogóle nie odwiedzać takich warsztatów (ale czasami trzeba...).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi