|
No i stało się...Pierwsza stłuczka |
| Autor |
Wiadomość |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 13:51
|
|
|
Całe zajście miało miejsce na rondzie wiatraczna.Stałem sobie na czerwonym na
lewym pasie jako pierwszy a koło mnie nowy opel vectra az tu nagle miedzy nas chcial sie wpakowac koles uno. Wyniki tego to: u vectry porysowane drzwi, brak listwy ozdobnej i kierunku u mnie zas zobaczcie na fotach. Wedlug mnie do wymiany zderzak, pas tylny, lampa i duroplast.Jak cos to mozecie podac ile mnie wyniesie robota tego wszystkiego...:)
Fotki |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 15:59
|
|
|
| Mówisz, że na rondzie Wiatraczna, więc rozumiem że jesteś z Warszawy. Dużo kosztować Cię to nie będzie, raczej więcej pracy niż pieniędzy. Jeżeli chcesz to mam w piwnicy tylne niebieskie (oryginalny kolor) duroplasty, które nie są mi do niczego potrzebne, więc mogę Ci je oddać (tylko że nie pamiętam w jakim są stanie, ale napewno całe). Tylna lampa też się znajdzie. Zderzak będziesz sobie musiał sam kołować, a pasa wymieniać nie trzeba (chyba) tylko wyklepać róg i zabezpieczyć blachę przed korozją. Jak coś to dzwoń 502864300 - Maciek. |
|
|
|
 |
mateusz
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 16:27
|
|
|
| zderzak ja chyba jakiś mam, poszukam |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 16:35
|
|
|
| Spoko zderzak mam i lampe rowniez. Bede szukal jesli juztylko duroplastu wiec odezwe sie do Ciebie Macku jak tylko bede wiedzial co i jak. Pas w sumie jest przekoszony czego nie widac na zdjeciach. Chodzi o to ze z jednej strony jest wyzej niz z drugiej wiec klapa jest krzywo. |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 16:44
|
|
|
| A co do cen to konkretnie chcialem wiedziec ile kosztuja te czesci co wymienilem zeby z rzeczoznawca sie jakos dogadac + ile robota tego przez kogos + ewentualnie lakiernik.Zeby troche tej kaski od nich wyciagnac |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 17:38
|
|
|
| jak coś to mam nowy tylni pas. |
|
|
|
 |
grzybcio
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 17:43
|
|
|
| Witam, mogę się nie znać ale możesz się zapytać w jakimś punkcie lakiernictwa ile kosztuje pomalowanie elementu u nas w krakowie 300 zł więc można trochę pszyrobić na tym do tego blacharz jakieś 200 zderzak i lampa 150 tak myśle, że możesz trochę wytargać od nich kaskę. Przepraszam jeśli się myle ale raczej nie może nawet jeszcze więcej wytargasz. |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 21:13
|
|
|
| A za ile ten pas ?? Konkrety chce :) |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2006-09-13, 22:22
|
|
|
Tylny pas na szrocie był za 30zł :)
Grzybcio - z doświadczenia wiem że z tym "wytarganiem" tak łatwo nie jest. Jak za dużo wyjdzie, to mogą orzec, że naprawa pojazdu jest nieopłacalna, i wypłacą tylko różnicę wartości pojazdu przed i po wypadku. Wartość tą ocenia rzeczoznawca. U mnie to było tak:
przed 500 zł
po 50 zł
odszkodowanie 450 zł :)
Ale na remont tyłu spokojnie starczy :)
Powodzenia |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-14, 12:46
|
|
|
| To dobrze bo juz sie balem :P |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-14, 19:12
|
|
|
| Moze ma ktos tylny prawy duroplast koloru gaciowego czyli blekitnego na zbyciu?? Zaoszczedze wtedy na malowaniu. Pasa tylnego tez sie tyczy :) |
|
|
|
 |
Maciek
Gość
|
Wysłany: 2006-09-17, 08:29
|
|
|
| Niestety, sprawa jest smutna. Duroplast o którym mówiłem jest w marnym stanie. Cały, ale porysowany i z odpryskami. Raczej jest to rozwiązanie - tryb super oszczędny. Nawet mi się zdjęcia robić nie chciało. Ale jakby co to zapraszam. |
|
|
|
 |
Matthew1986
Gość
|
Wysłany: 2006-09-17, 13:04
|
|
|
| W kazdym razie dzieki i jak bylbym w poblizu to wpadne :) |