Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
(1.3) popychacze hydrauliczne
Autor Wiadomość
Kuba ROZPRUWACZ
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 12:08   

Wiatm mam pytanie jak idzie sprawdzic który popychacz jest uszkodzony i mi stuka.Juz kiedys tz jakies 3 tygodnie temu wszystkie owe popychacze czysciłem i napełniałem olejem a one dalej cykaja.Trudno mi jest stwierdzic ile znich jest uszkodzonych moze 1 lub 2 .Jak powinien zachowywac sie sprawny popychacz w głowicy pytam sie bo jak ostattnio sciagłem wałek rozrzadu aby czyscic popychacze to nie które z nich były miekie a nie które twarde?? Prosze o fachowa pomoc PoDDRawiam

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-04, 10:09   

Miękkie 100% do bani. Wymień wszytkie odrazu! Nie zciąga się wałka rozrządu co 2 miesiące, bo wkońcu się coś wygnie, coś ukręci i będzie dopiero kłopot. Wypracowały się bo mają dużo przejechane. Jeżeli teraz pozostałe nie cykają to w najbliższym czasie zaczną
(a potem krąży plotka że auta są awaryjne bo co chwila trzeba coś robić :p )

Kuba ROZPRUWACZ
Gość
Wysłany: 2006-09-04, 15:42   

jak sie cos wygnie albo cos to mam druga głowice w garazu a co do Tych miekich to wielkie dzieki za podpowiedz!!

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-09-05, 02:41   

Chodziło mi raczej o uszkodzenie panewki wałka albo samego wałka, tudzież ukręcenie którejś śruby, uszczelki pokrywy itp.
Jeżeli wsadzasz spowrotem te same szklanki to dobrze bybyło gdybyś nie pomieszał ich pierwotnych miejsc w których się dotarły.

qba_601
Gość
Wysłany: 2006-09-07, 21:06   

sprawdz czy szklanki nie lataja luzno w gniazdach w glowicy bo wtedy i nowa szklanka nie pomoze

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi