|
(1.3) popychacze hydrauliczne |
| Autor |
Wiadomość |
Kuba ROZPRUWACZ
Gość
|
Wysłany: 2006-09-03, 12:08
|
|
|
| Wiatm mam pytanie jak idzie sprawdzic który popychacz jest uszkodzony i mi stuka.Juz kiedys tz jakies 3 tygodnie temu wszystkie owe popychacze czysciłem i napełniałem olejem a one dalej cykaja.Trudno mi jest stwierdzic ile znich jest uszkodzonych moze 1 lub 2 .Jak powinien zachowywac sie sprawny popychacz w głowicy pytam sie bo jak ostattnio sciagłem wałek rozrzadu aby czyscic popychacze to nie które z nich były miekie a nie które twarde?? Prosze o fachowa pomoc PoDDRawiam |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-09-04, 10:09
|
|
|
Miękkie 100% do bani. Wymień wszytkie odrazu! Nie zciąga się wałka rozrządu co 2 miesiące, bo wkońcu się coś wygnie, coś ukręci i będzie dopiero kłopot. Wypracowały się bo mają dużo przejechane. Jeżeli teraz pozostałe nie cykają to w najbliższym czasie zaczną
(a potem krąży plotka że auta są awaryjne bo co chwila trzeba coś robić :p ) |
|
|
|
 |
Kuba ROZPRUWACZ
Gość
|
Wysłany: 2006-09-04, 15:42
|
|
|
| jak sie cos wygnie albo cos to mam druga głowice w garazu a co do Tych miekich to wielkie dzieki za podpowiedz!! |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2006-09-05, 02:41
|
|
|
Chodziło mi raczej o uszkodzenie panewki wałka albo samego wałka, tudzież ukręcenie którejś śruby, uszczelki pokrywy itp.
Jeżeli wsadzasz spowrotem te same szklanki to dobrze bybyło gdybyś nie pomieszał ich pierwotnych miejsc w których się dotarły. |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2006-09-07, 21:06
|
|
|
| sprawdz czy szklanki nie lataja luzno w gniazdach w glowicy bo wtedy i nowa szklanka nie pomoze |
|
|
|
 |
|
|