Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpalanie na przycisk
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-01, 22:24   

no tak... leżenie pod płotem kosztuje :)

hehe

poczytajcie UWAŻNIE :
dawny właściciel (reprezentowany przez Wartborgini)

a moja osoba w "sporze" uczestniczy dlatego, że w/w "poprzedni właściciel" nie jest tu zarejestrowany i tutaj nie zagląda... Ja z tego nie mam (nie miał bym) ani grosza, a swój cenny czas poświęcałem na kontakty z Butcherem...

Kluczyki owszem mają być w komplecie, ale jakoś się zawieruszyły. Nikt ich celowo nie zatrzymywał. Zreszą... co mnie to... Z pretensjami i uwagami do poprzedniego właściciela...

poza tym, poradziłem Ci conieco, jak to odpalanie na przycisk zrobić... Gdybym chciał Cię "oszwabić" to bym słowa nie napisał czekając aż zapłacisz za te klucze... Jak zwykle wszyscy widzą we mnie sępa... A kluczyki leżą bezużyteczne, bo "butcherowi w żłoby dano... w jednym klucze w drugim duma..."

mitek
Gość
Wysłany: 2006-09-02, 02:03   

a moim zdaniem to zwykłe chamstwo i prostactwo nie dać kupującemu drugiego zestawu kluczy. jeśli ktoś ma płacić za niechlujstwo (zawieruszenie) to na pewno nie kupujący.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-02, 11:19   

no chamstwo... cóż... taki świat...

mogę Ci podać numery tych kluczy o ile Ci to coś pomoże... Ale tak czy owak będziesz musiał zapłacić za dorobienie więc...
A "właściciel" kluczy nie zmienia zdania co do tych kluczyków więc sprawa nadal stoi w miejscu...

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2006-09-02, 12:31   

No to skoro sie znalazły to co za problem z grzeczności je odesłać??
a teraz kwestia przycisku. Owszem przycisk sie zrobi i bedzie działał nawet z przekaźnikiem jak ktoś pisał wczesniej żeby wyłączał sie dopływ prądy jak silnik sie zapali. Kwestia kluczyków w stacyjce bo też już nad tym myślałem. Czyli wsadzić i przekręcić do pozycji I ale jak zrobić blokade żeby nie było możliwości pozycji II bo tu trzeba by chyba rozebrac zamek i nałozyć jakaś nakładke ograniczającą ruch kluczyka w lewą strone tylko do pozycji I. bo wg mnie mija sie z celem całkowite pozbycie sie kluczyka. W porshe i w jaguarze z tego co kiedys oglądałem to też wkłada sie kluczyk do stacyjki w momencie przekręcenia w pozycje postojową zapala sie podświetlenie przyciusku i reszta odbywa sie sie normalnie czyli klik i jazda. A gaszenie tak jak w klasycznej wersji czyli do pozycji zero ale kluczykiem. Napiszczie co myślicie bo sam pomysł godny przeanalizowania a to czy ktoś sobie zrobi czy nie to już lezy w jego guści bo o gustach sie nei dyskutuje. Pozdrawiam

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-09-02, 14:07   

Voo_Doo: ja planuje pozbycie sie calkowicie kluczyka, a raczej stacyjki...
Dla mnie mija sie z celem zostawianie stacyjki, chce zrobic inaczej bo denerwuje mnie szturanie niewiadomo gdzie za stacyjka... Plan jest taki zeby zaplon sprzezyc z centralnym zamkiem, jak drzwi otwarte, to i zaplon jest, jak zamkniete to ni ma... do tego potrzebny bedzie jeszcze przelacznik z zaplonem gdzies do gaszenia fury, zeby nie trzeba bylo w celu gaszenia zamykac drzwi za kazdym razem :D :D :D. Tak ze ogolnie ja planuje tka ze jak drzwi otwarte i przelacznik na on to pod przyciskiem rozrusznik, jak przycisk z zaplonem na off i/lub drzwi zamkniete, nie ma zaplonu...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-02, 19:51   

można za pomocą jednego przycisku sterować zapłonem, rozrusznikiem, automatycznym zapalaniem i gaszeniem...

Za ok 2 tygodnie taki (mikroprocesorowy) moduł będzie można u mnie (na allegro) zakupić...

Dla "klubowiczów" CT mogę odstąpić kilka sztuk po cenie elementów (jeśli bez przekaźników i przycisku to za ok. 15 zł...) Ilość ograniczona :) Można się zapisywać :)

Piotr Stańczewski
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 09:00   

no tak, a wartborgini znowu o kasie :D :D :D ;) :P
Ja bym byl chetny pewnie na taki ukladzik... ale moze bardziej kompletny (elektornik to ze mnie raczej nie jest), gdybys mogl przyblizyc jakos konkretniej jak to ze z jednego przycisku?

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-09-03, 13:48   

wciskasz przycisk na krótko. Puszczasz, włacza się zapłon. Wciskasz ponownie załącza się rozrusznik. Rozrusznik pracuje tak długo jak trzymasz przycisk, chyba że silnik wcześniej zapali, wtedy rozrusznik się wyłącza.
Gdy silnik pracuje, podwójne szybkie wciśnięcie przycisku spowoduje wyłączenie zapłonu, zgaszenie silnika.
Niewłączenie rozrusznika po właczeniu zapłonu lub nieodpalenie silnika spowoduje wyłączenie zapłonu po 10 sekundach od ostatniej (nieudanej) próby odpalenia.
Wciśnięcie i trzymanie przycisku dłużej niż np. 3 sekundy spowoduje załączenie zapłonu na stałe (czasami potrzebne).
Zachowana zostaje funkcja stacyjki, czyli normalne (awaryjne) załączanie zapłonu kluczykiem, odpalanie i gaszenie kluczykiem, współpraca z immobilizerem / zamkiem w celu blokady zapłonu...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi