|
(601) potrzebna pomoc !! |
| Autor |
Wiadomość |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 07:01
|
|
|
| Witam. Zauważylem że z mojego gaźnika wystaje taka rurka przez którą czasem cieknie paliwo. Czy tak jest w każdym trabancie ?? Help pomocy bo nie wiem co robić... ;( |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 10:38
|
|
|
Don't worry - każdy ma taką rurę :) Czasem kapie bardziej lub mniej - jest to związne chyba z poziomem pływaka w komorze pływaka. Rurka odprowadza nadmiar paliwa. Jak bardzo się leje to chyba wymaga regulacji, jak tylko czasem spadnie jak kropla sików w majtki to jest ok.
Ale niech się spece wypowiedzą od gaźnika. Uspokajam Cię tylko, że rurę ma każdy :) |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 11:43
|
|
|
Z trabanta nie ceknie paliwo. Trabant znaczy teren. Kędzior tylko nie wykastruj swojego ) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 12:25
|
|
|
jak ci leci paliwo to wez od spodu te rurke i ja przypal zapalniczka. nie bede lecialo. Za to jaki bedzie mial wykop :] nie bedzie co zbierac hehe. Albo zamontuj sobie kolo tej rurki swiece zaplonowa i bedziesz mial dopalacz. 100 koni wiecej
:) |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 12:37
|
|
|
| spuszczaj paliwo na kazdym postoju ;] |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 19:05
|
|
|
I znowu Kędziorko leże przez Ciebie ze śmiechu |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 19:34
|
|
|
Tak to bywa Kędzior gdy się tylko jeździ a nie zagląda pod maskę a potem znajduje się jakies dziwne rurki wystające z gaznika:)
-------------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
------------------------------------------------- |
|
|
|
 |
Rafał Kośka
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 21:02
|
|
|
| Jak z pływakiem jest coś nie halo to ta rurką wypływa paliwo, które mogło by zalewać gaźnik na postoju...u mnie kiedyś tą rurką (na spółkę z nieszczelnością przy osadniku) uciekło 5 l benzyny...Z trabanta nie ceknie paliwo. Trabant znaczy teren...to już nie było znaczenie terenu to raczej kłopoty z pęcherzem;) |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 21:58
|
|
|
| aha zapomnialbym. Milo powitac NOWEGO zapalenca trabantow. zobaczysz ze to fajne autka. Nie zrazaj sie od razu :D |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 22:06
|
|
|
| widze, ze niektorzy wzieli kedziora na powaznie hehehe |
|
|
|
 |
Wojtek K
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 23:28
|
|
|
Kędzior - tom rółkę to siem podpina do baku-torz to przewud powrotny. Jak jeszcze pogmerasz w gaźniku to z tej rółki podpientej do baku wleci z powrotem wiencej niż wylecialo pierwotnie w gaźnika. Nie lej ino opału bo się zapha. Co by tak dobrze sikało óstawić trza odpowienio skład mieszanki - odkręć o 2,5 obrotó lewom śróbem mocujoncom atrapem i ogranicznik prawych dżwi podciongnij o jakieś tży obroty. Kolejno odwruć wkład filtra powietsza o 180 stopni i podciondnij renczny o jednom zapadkie. A tak wogule to ci trabanta zarejestrowali? Bo słyszołech rze już nie rejestrujom - nawet z ewidencji skreślajom i zabierajom dowody rejestracyjne. Mi jeszcze nie zabrali bo ni mom wcale
Posdrufka. |
|
|
|
 |
mitek
Gość
|
Wysłany: 2006-08-31, 23:54
|
|
|
a pfe koledzy co sobie żarty robicie
Ta rurka to jest przelew. w połowie zbuk ma rację, jest to zależne od pływaka w gaźniku, lecz nie od poziomu paliwa jaki on ustala( za wysoki będzie stanowił o zalewaniu silnika za niski samochód może nie chcieć się wkręcać na obroty).
Powody dlaczego leje:
- uszkodzony zaworek iglicowy, np. zużyła się iglica ( to oto pod pływakiem jak ściągniesz pokrywkę gaźnika)
- jakiś brud w zaworku iglicowym (ostatnio mie się lało znalazłem małego kamyka)
- pęknięty pływak nabrał paliwa, albo wogóle się zatopił.
Jeśli silnik chodzi w miarę poprawnie to stawiam na pierwszy punkt |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2006-09-01, 00:08
|
|
|
| macq to trzeba ich uswiadamiac? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2006-09-01, 00:10
|
|
|
| aha zapomnialem dopisac ze o tym juz bylo uzyj opcji szukaj i nie wk.. innych :) ;] |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-09-01, 07:40
|
|
|
o proszę. Ja mam jakieś fory bo jakiś nowy to odrazu by dostał zjebe że nie szuka :D:D:D
chciał bym jeszcze dodać ze swojej strony sztandarowy tekst NA GIEłDE !! |
|
|
|
 |
|
|