Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
(601) potrzebna pomoc !!
Autor Wiadomość
Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 07:01   

Witam. Zauważylem że z mojego gaźnika wystaje taka rurka przez którą czasem cieknie paliwo. Czy tak jest w każdym trabancie ?? Help pomocy bo nie wiem co robić... ;(

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 10:38   

Don't worry - każdy ma taką rurę :) Czasem kapie bardziej lub mniej - jest to związne chyba z poziomem pływaka w komorze pływaka. Rurka odprowadza nadmiar paliwa. Jak bardzo się leje to chyba wymaga regulacji, jak tylko czasem spadnie jak kropla sików w majtki to jest ok.
Ale niech się spece wypowiedzą od gaźnika. Uspokajam Cię tylko, że rurę ma każdy :)

magik
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 11:43   

Z trabanta nie ceknie paliwo. Trabant znaczy teren. Kędzior tylko nie wykastruj swojego :-) )

macq
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 12:25   

jak ci leci paliwo to wez od spodu te rurke i ja przypal zapalniczka. nie bede lecialo. Za to jaki bedzie mial wykop :] nie bedzie co zbierac hehe. Albo zamontuj sobie kolo tej rurki swiece zaplonowa i bedziesz mial dopalacz. 100 koni wiecej
:)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 12:37   

spuszczaj paliwo na kazdym postoju ;]

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 19:05   

I znowu Kędziorko leże przez Ciebie ze śmiechu :-D

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 19:34   

Tak to bywa Kędzior gdy się tylko jeździ a nie zagląda pod maskę a potem znajduje się jakies dziwne rurki wystające z gaznika:)
-------------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
-------------------------------------------------

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 21:02   

Jak z pływakiem jest coś nie halo to ta rurką wypływa paliwo, które mogło by zalewać gaźnik na postoju...u mnie kiedyś tą rurką (na spółkę z nieszczelnością przy osadniku) uciekło 5 l benzyny...Z trabanta nie ceknie paliwo. Trabant znaczy teren...to już nie było znaczenie terenu to raczej kłopoty z pęcherzem;)

Gość
Wysłany: 2006-08-31, 21:58   

aha zapomnialbym. Milo powitac NOWEGO zapalenca trabantow. zobaczysz ze to fajne autka. Nie zrazaj sie od razu :D

macq
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 22:06   

widze, ze niektorzy wzieli kedziora na powaznie hehehe

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 23:28   

Kędzior - tom rółkę to siem podpina do baku-torz to przewud powrotny. Jak jeszcze pogmerasz w gaźniku to z tej rółki podpientej do baku wleci z powrotem wiencej niż wylecialo pierwotnie w gaźnika. Nie lej ino opału bo się zapha. Co by tak dobrze sikało óstawić trza odpowienio skład mieszanki - odkręć o 2,5 obrotó lewom śróbem mocujoncom atrapem i ogranicznik prawych dżwi podciongnij o jakieś tży obroty. Kolejno odwruć wkład filtra powietsza o 180 stopni i podciondnij renczny o jednom zapadkie. A tak wogule to ci trabanta zarejestrowali? Bo słyszołech rze już nie rejestrujom - nawet z ewidencji skreślajom i zabierajom dowody rejestracyjne. Mi jeszcze nie zabrali bo ni mom wcale :-P
Posdrufka.

mitek
Gość
Wysłany: 2006-08-31, 23:54   

a pfe koledzy co sobie żarty robicie :-)

Ta rurka to jest przelew. w połowie zbuk ma rację, jest to zależne od pływaka w gaźniku, lecz nie od poziomu paliwa jaki on ustala( za wysoki będzie stanowił o zalewaniu silnika za niski samochód może nie chcieć się wkręcać na obroty).

Powody dlaczego leje:
- uszkodzony zaworek iglicowy, np. zużyła się iglica ( to oto pod pływakiem jak ściągniesz pokrywkę gaźnika)

- jakiś brud w zaworku iglicowym (ostatnio mie się lało znalazłem małego kamyka)

- pęknięty pływak nabrał paliwa, albo wogóle się zatopił.

Jeśli silnik chodzi w miarę poprawnie to stawiam na pierwszy punkt

Gość
Wysłany: 2006-09-01, 00:08   

macq to trzeba ich uswiadamiac?

Gość
Wysłany: 2006-09-01, 00:10   

aha zapomnialem dopisac ze o tym juz bylo uzyj opcji szukaj i nie wk.. innych :) ;]

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-09-01, 07:40   

o proszę. Ja mam jakieś fory bo jakiś nowy to odrazu by dostał zjebe że nie szuka :D:D:D
chciał bym jeszcze dodać ze swojej strony sztandarowy tekst NA GIEłDE !!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi